Pază permanentă. Nouă misiune pentru poliția locală


De câteva zile, minimum doi polițiști locali sunt prezenți non-stop pe noua Cale a Eroilor – așa cum a fost botezat mai nou tronsonul de stradă dintre Cimitirul Eroilor și unitatea militară.

Inițial, reporterul a crezut că rolul lor este de a ajuta la dirijarea circulației în condițiile în care în zonă au loc diverse lucrări, iar pe carosabil staționează diverse utilaje (asfaltări, electrica, spații verzi, panouri cu fotografii, montat steaguri etc.).

Numai că rolul lor este altul.

„Nu, domnule reporter. S-a instituit un punct permanent de pază aici. Are legătură cu panourile astea cu fotografii. E această expoziție frumoasă în aer liber și există temerea să nu vină vreun puști din ăsta și să dea cu spray pe ele. Știți, noaptea, mai ales în weekend se adună o grămadă în parcare la Kaufland. Ar fi păcat la cât s-a muncit. Nu știu cât vom sta aici, dar cel puțin până trece evenimentul ăsta va fi pază permanentă. Plus că mai ajutăm, mai au loc diverse lucrări. Uite, băiatul ăsta vreo s-o ia pe asfaltul ăsta roșu. Nu știe că abia a fost turnat”, ne-a declarat unul dintre agenții care stăteau de pază.

Există temerea și că ar putea fi subtilizate și marmura granulară turnată pe lângă gard ori florile plantate în ultimele zile.

Citește și articolul: Iată mai multe fotografii de la fața locului. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Pază permanentă. Nouă misiune pentru poliția locală

 • nu ar fi mai usor cu camere ?

 • Nu prea! Ca pana il vezi pe individ, pana trimiti pe careva in zona sa-l prinda, daca poate sa-l prinda, ala dispare si mascat pe deasupra, sa nu-l poti identifica… Si cu ocazia asta le mai da de treaba si la locali, ca prea se bateau de muste. Asa au obiectul muncii asigurat. Si i-as tine acolo permanent si dupa terminarea festivitatilor, ba chiar pana la aniversarea de 200 de ani, ca nu dau in greu!

 • Paza va fi acolo pana se va termina evenimentul, adica inca o saptamana.
  Dupa aia paza se va retrage.
  Scopul e sa arate impecabil cand vin politicienii si presa nationala, dupa ce pleaca acestia nu mai conteaza, primarul a castigat capitalul de imagine necesar.
  Oricum ar fi o imbecilitate sa pazesti acolo alea.
  Cum ar fi ca la fiecare “investitie” facuta din bani publici sa puna paza acolo… ar ajunge sa coste paza mai mult decat investitia.
  La piata din Crang de ce nu s-a pus paza, ce acolo nu pot veni baietii cu “spray” si sa deseneze pe panza noua alba? Sau e din cauza ca acolo nu vin politicienii si presa nationala?
  Decat sa imobilizezi politisti locali acolo mai bine ii pui sa faca patrulare printre blocurile din capat la Unirii, Maresal, Spiru unde se aduna tot felul de derbedei si trag baute fac scandal, se urineaza pe unde apuca si lasa mizerie in urma lor… asa e cand esti animal si tipa hormonii in tine de plictiseala.

 • Foarte bine ca si asa isi luau lefurile degeaba!

 • Dle. Bastea, chiar ai impresia că ai să vezi vreodată polițiștii locali patrulând printre blocuri, indiferent de zonă și cartier și mai ales implicându-se în rezolvarea cazurilor enumerate de domnia ta? Am mari îndoieli… Se fac că nu văd, de cele mai multe ori apar ”la spatul târgului”, după ce faptele sunt consumate, că la asta se pricep cel mai bine. Ar fi în stare să-i amendeze pe cei care i-au chemat, pe motiv că i-au deranjat.

 • Intre timp cei ce fac cea mai mare mizerie in zona chiar sub nasul politistilor locali sunt lucratorii de la Zarr, firma cu panourile de tabla care au costat cat greutatea lor in aur.
  Pe zona alba cu pietricele de marmura au lasat tot felul de reziduri negre cu care erau tablele prinse.
  Le-au aruncat pur si simplu pe zona aia alba cu pietricele de marmura chiar sub nasul politistilor, care erau mai preocupati sa certe aiure cetatenii ce se plimbau pe acolo si nu faceau nimic gresit in loc sa ii sanctioneze pe nesimtiti aia ca arunca gunoaiele lor acolo.

 • E o acțiune de precauție foarte bună .Buzăul e plin de rău făcători .Ș fiindcă veni vorba ,îmi exprim regretul pentru procesul pierdut de dl primar cu țiganul interlop din Crâng .Astăzi când am intrat cu bicicleta ,să cad după ea .Hardughiile pe 4 roți goneau nebunește pe alei .Abia am găsit și eu un loc unde să mă odihnesc .

 • Cu sau fără paza permanentă a polițiștilor locali ( mai cinstit spus : gardieni publici ) , ca un chibiț adevărat ce stă pe margine și … cârcotește (!) – mă întreb care va fi viitorul, cum va arăta locul peste 2-3 ani când Centenarul se va fi consumat , în special pe partea cu unitatea militară … Căci dincolo, dacă traversăm șoseaua, bieții morți nu cred că mai au … puterea să deterioreze ceva … ( Dacă vreți, e un test de bună conduită al unora dintre buzoieni, la care, eu unul, sunt … sceptic… ).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.