„Pe bune, vreau să văd cum se lucrează cu fetele”. A dat Steaua pe o echipă feminină

Ovidiu Mihăilă a fost prezentat azi, în conferință de presă, drept noul antrenor al echipei de handbal fete din Buzău.

Fotografiat de jurnaliști, Mihăilă a bine-dispus asistența când l-a luat pe după gât pe Romeo Ilie

Mihăilă a antrenat în ultimii ani băieții de la Steaua – cu care în 2018 a fost la două minute (finală cu Dinamo) de câștigarea titlului.

„Da, e prima mea experiență la o echipă de fete. Am avut mai multe oferte după despărțirea de Steaua – de la cluburi masculine. Dar mi-am zis că va fi pentru mine o experiență interesantă și foarte utilă să antrenez și o echipă de fete. Să văd cum e. De asta am ales să vin la Buzău”, a spus azi Mihăilă.

Noul antrenor a fost cu echipa în cantonament la Cheile Grădiștei, prilej de a le cunoaște pe fetele din lot, dar și de a prospecta, de aproape, handbalul feminin. „Ce diferă ? Două lucruri. În primul rând, față de băieți, aruncările sunt mai puțin puternice. Apoi, și viteza de joc e inferioară”, a spus Mihăilă.

„Așa sunt eu, vreau să câștig toate meciurile. Obiectivul meu e primul loc. Știu că nu se poate, dar așa sunt setat. Chiar dacă obiectivul fixat de domnul președinte e 5-8, eu voi încerca mai mult”

Întrebare premonitorie!

În documentarea despre noul antrenor, reporterul buzoienii.ro a găsit un interviu în Prosport cu Ovidiu Mihăilă, fix cu un an în urmă. Ultima întrebare a jurnalistului Marius Huțu a fost premonitorie:

În final, aş avea o curiozitate în ceea ce te priveşte ca antrenor, într-un viitor te-ai vedea şi pe banca tehnică a unei echipe feminine? 

„Sincer, da! În primul rând, să văd ce ar însemna acest lucru ca experienţă. Am avut o grămadă de contradicţii prieteneşti, spunându-mi-se că este foarte greu să construieşti un grup unit din diferite motive. Dar aş vrea să încerc, îmi place să accentuez planul psihologic la o echipă, să existe o atmosferă frumoasă în vestiar, am încredere că şi la fete se poate. Nu ştiu când s-ar putea întâmpla acest lucru, dar chiar mi-aş dori să experimentez o astfel de aventură, antrenând o echipă de fete” – iulie 2018

De azi, fetele de la SCM Gloria pot fi văzute zilnic la antrenament de la ora 18.00. Primul amical la Buzău, pe 10 august cu Brăila. Apoi, pe 22-23 august, va fi turneu la Buzău cu Gloria, Brăila, Slatina și Galați.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.