Pe lângă militarii din Afganistan, au apărut pompierii și jurnaliștii de la Mihăilești, plus aviatorii de la Boboc

Un nou panou a apărut azi pe gardul unității militare de pe Calea Eroilor, pe fondul unor discuții apărute în ultimele zile că eroii au fost lăsați deoparte.

Pe lângă cei cinci militari buzoieni uciși în Afganistan, pe rândul de sus al panoului dedicat eroilor au apărut șapte pompieri și doi jurnaliști decedați în explozia de la Mihăilești (vezi foto mai jos).

Rândul de jos a fost dedicat aviatorilor de la Boboc, care au sfârșit în diverse tragedii aviatice (avionul prăbușit la Tuzla în 2010, elicopterul de Zoița în 2012 etc.)

Toate panourile de pe Calea Eroilor au fost schimbate temporar pentru a face loc unei noi expoziții foto, dedicate împlinirii în acest an a 1650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău.

Expoziția va fi inaugurată, oficial, mâine, la ora 13.00, când la Buzău vor veni Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

C-tin Toma: „Avem grijă de toate în acest oraș. Pe lângă străzi, trotuare, asfaltări, școli etc. e important să avem grijă și de dimensiunea culturală. Pe 12 aprilie se împlinesc 1650 de ani de la prima atestare documentară a numelui de Buzău, de la martiriul Sf. Muc. Sava Gotul, înecat în apele râului Mousaiaos, devenit apoi Buzaios și Buzău. Nu puteam rata un asemenea eveniment, vom invita aici mulți copii și elevi, e important să ne întărim identitatea, să redăm încrederea tinerilor în orașul și județul ăsta”

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Pe lângă militarii din Afganistan, au apărut pompierii și jurnaliștii de la Mihăilești, plus aviatorii de la Boboc

 • Am vazut si eu zilele trecute minunile. Cateva concluzii personale:
  1. Textele sunt scrise de a-romani (a nu se confunda cu aromanii!). Gramatica este infioratoare. Practic, nu am gasit niciun panou fara o greseala grava de limba romana, dezacorduri etc.
  2. Panoul de propaganda legionara Rugul Aprins a ramas la locul lui. Deci nu este vreo eroare, tine de program!
  3. Am aflat, dintr-un document prezentat acolo, ca Buzaul S-A UNIT cu Republica Moldova. Unirea nu este infratire, colaborare, sau ceva de genul. Unirea e ceva final, definitiv. Deci acum nu mai suntem romani? Ni se dau si pasapoarte moldovenesti?
  4. Prima parte sunt panouri de slava a lui Toma. Urmeaza panouri de slava a lui Ceausescu, cu pozele de rigoare. Eroi adevarati, nu?
  5. Calitatea scanarilor, la toate pozele si documentele, este mizerabila. Poze facute pentru un ecran de laptop au fost marite la cativa metri patrati, deci sunt deranjant de pixelate. Treaba de amatori…
  …Si cat spuneati ca au costat toate astea?…

  Răspunde
 • Fără supărare, dacă au decedat în urma unui accident aviatic pot fi considerați eroi??? Asta înseamnă că și un militar sau polițist aflat în timpul serviciului dacă decedează într-un accident de circulație este erou?!

  P.S. Eroi sunt doar cei care și-au dat viața pentru apărarea țării!

  Răspunde
 • Deci, erou poate fi orice militar care moare in accidente aviatice sau la antrenamente?
  Minunat…

  Răspunde
 • Punctul 2 nici nu trebuie considerat eroare. Este istorie.
  „Am studiat 24 de dosare ale Siguranţei interbelice despre C.Z. Codreanu şi în nicio filă nu am găsit informaţii compromiţătoare despre acesta. Şi credeţi-mă că Siguranţa ar fi făcut publice informaţii compromiţătoare despre Codreanu dacă ar fi găsit. C.Z. Codreanu a fost cel mai cinstit şi de onoare politician interbelic român, el nu a fost şi nu a putut fi manipulat, cum au fost ceilalţi politicieni, de către Carol al II–lea. Aşa se explică faptul că C.Z. Codreanu a fost urmat de către întreaga elită intelectuală interbelică: Noica, Cioran, Eliade etc.”

  Sunt afirmațiile jurnalistului Ion Cristoiu.

  Răspunde
 • Nu înțeleg de ce trebuie sa ne întristăm când intrăm în oraș, așa ceva nu există decât în România. Asta e oraș atractiv ? cu imagini din război, morți, machete de avioane, locomotive și călăreți. Este un oraș gri din toate privințele. Păcat, acum 20-25 ani arăta mult mai bine, era mai îngrijit, era mai verde.

  Răspunde
 • D-aia nu sunt tinerii atrași de Buzău, tocmai pentru că cu astfel de manțocăreli încearcă Costik.
  Costik, multiculturalismul nu se face doar cu creștinismul ortodox în gură și-n simțire ori cu ii, non-stop. Este delicios edilul. Adică vine monumentalul Ciolacu, asta atrage tineretul. Până acum i-a atras decât la PNL, dar în rest orașul suferă de lipsă de idei, de energie creatoare, care tânăr, după liceu, stă pe acest coclau și de ce? Răspuns: Că i-a atras Costik cu pozele. Nu suntem sănătoși deloc. Premiile Tichia de Aur și Hai Țintești! se acordă, mereu, pe veci, lui Costi.

  Răspunde
 • EROI LANGA CEAUSESCU , BAI A-TI LUAT-O RAZNA RAU DE TOT 🙁

  Răspunde
 • Nenea ceausescu a construit o tara pe care voi ați distrus’o mama voastră de tâlhari nenorociți!

  Răspunde
 • @Klaxxy , ai dreptate …

  fotografiile sunt teribile – de la distanta impactul vizual este crunt (pare mai degraba un pliant de magazin de acum cativa ani buni)

  cei care au luat banii pe asa ceva nu se pot numi profesionisti in domeniu vizual – probabil doar prieteni cu cine trebuie. ( domnul ‘@Redactia’ sper ca lasati comentariul asta.)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.