Pe trei și patru iunie buzoienii sunt invitați la Monteoru! Spectacole, gladiatori, meșteri populari! Tranport gratuit cu autocarul decapotabil

Începutul lunii iunie va aduce patru zile libere consecutive pentru majoritatea buzoienilor.

Sâmbătă și duminică, pe 3 și 4 iunie, CJ Buzău îi invită pe buzoieni să se destindă în stațiunea Sărata Monteoru. Organizatorii „Buzău Fest” au invitat la Buzău nu mai puțin de trei trupe de daci și romani (de la Alba Iulia, Cluj-Napoca și Iași) care vă vor prezenta cum decurgea viața în urmă cu două mii de ani. Vor fi amenajate ateliere de fierărie, metalurgie, monetărie, prelucrare os și lemn, bucătăre, tabere etc. Vor avea loc lupte între daci și romani, între romani și gladiatori, dansuri antice și târguri de sclavi. 

În tot acest timp, pe scenă vor urca ansambluri folclorice din județ, elevi talentați la muzică, dans și teatru de la Liceul de Arte și tineri interpreți buzoieni de muzică populară.

Duminică seară atmosefra va fi încălzită de talentata solistă buzoiană de muzică ușoară Doina Gaitanovici, înainte ca pe scenă să urce „titanii” de la Zdob și Zdub.

Cum îi stă bine unui festival cu ștaif, la ora 22.00, evenimentul se va încheia cu un foc de artificii. 

De notat că la dispoziția buzoienilor va sta în ambele zile între 10.00 și 18.00 un autobuz etajat care va face curse gratuite între Buzău și Monteoru. Pe seară, vor exista curse suplimentare de transport în comun între stațiune și oraș.

Dacii, romanii și gladiatorii vor ajunge la Buzău încă de vineri, 2 iunie, iar la ora 21.00 va avea loc o paradă cu torțe pe traseul dintre catedrala episcopală și Muzeul Județean. 

Auraș Tereacă

 

 

 

loading...

Un comentariu la „Pe trei și patru iunie buzoienii sunt invitați la Monteoru! Spectacole, gladiatori, meșteri populari! Tranport gratuit cu autocarul decapotabil

  • Vineri 2 iunie..sau 1?vai de capul vostru..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.