Pe viitor va fi o scumpire. Dar simbolică, de 2%. Iată explicația

Invitată la Campus TV, noua șefă a Companiei de Apă – Simona Săvulescu – a furnizat, printre altele, și informații legate de politica tarifară.

„În viitor va fi o scumpire, dar simbolică de 2%. Motivul e că suntem pe cale de a obține o finanțare substanțială de 250 de milioane de euro – fonduri europene. O sumă importantă de 59 de milioane de euro va fi direcționată exclusiv pentru municipiul Buzău. Pentru cota noastră de participare la proiect, vom face un împrumut la bancă, mai exact la BERD. Iar, banca, pentru a fi sigură că-și primește banii înapoi ne impune o creștere de tarif. Noi vom ține cu dinții ca această majorare sau fie una simbolică, 2% într-un an, apoi maximum 3% în alt an”, a explicat Simona Săvulescu.

Finanțarea de la Uniunea Europeană va fi folosită pentru schimbarea țevilor din municipiile Buzău și Rm. Sărat (în totalitate cele din azbociment și oțel), extinderea rețelei și îmbunătățirea calității apei în mediul rural (asigurarea potabilității acolo unde nu este conformă).

Simona Săvulescu a anunțat că după Crăciun, când la robinetele buzoienilor nu a mai curs apă murdară, are în plan să repete surpriza și de Paște.

„Să nu credeți că de Crăciun a fost o întâmplare. Ne-am pregătit din timp, de la mijlocul lunii noiembrie. Am curățat filtrele și rețelele acolo unde știam că sunt probleme, îndeosebi în Micro XIV. Eu îmi propusem ca în prima parte a acestui an să cumpărăm filtre la punctele termice care n-au. Din păcate, n-am reușit încă să lansăm licitația”, a explicat Simona Săvulescu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Citește și:  Un mare brand dispare din Buzău. Altul apare. CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

15 comentarii la „Pe viitor va fi o scumpire. Dar simbolică, de 2%. Iată explicația

 • Pentru ce trebuie sa creasca pretul la apa, daca asa zise pierderi pe apartament sunt de la 1, 5 tone de apa in sus. Calculati si voi cat se aduna la un bloc cu 36 de apartamente si cate alte blocuri sunt in oras.
  In afara de asta se mai plateste si canalizarea (suma dintre pierderi si consumul fiecaruia).

 • Parca din pricina lui Tescaru nu reuseau sa scada pretul. Acum au omul lor si cresc. Nu cu 2%. Asta e doar prima etapa, ca avem an electoral. La anul va incerca sa fie o crestere de maxim 3%. Dar nu garanteaza nimeni ca va fi doar de 3% cresterea. Iar inlocuirea tevilor inseamna sapaturi si reasfaltari. Adica afaceri frumoase pentru inca un mandat. Sa traim bine!

 • monopol,monopol,monopol.In vadu-pasii au incercat sa mareasca pretul anul trecut si timp de vreo 3 luni n-au mai incasat aproape nimic.Asa ca au revenit la pretul vechi.

 • In vadu pasii apa e din păcate infecta. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Veniti si gustati din ea.

 • Când o sa investească CAB în apometre care sa citească exact cât consuma fiecare în parte, fără pierderi, fără furturi?
  Trebuie sa plătim DOAR cât consumam, asa cum este la gaze ori la energie electrica.
  Cand domnule Toma nu vom mai fi furați de o societate a primăriei, adică de o societate a buzoienilor?
  CAB are în conturi, doar la o banca, peste 10 miliarde de lei vechi.

 • Se scumpește apa?!
  Dar nimic despre restructurarea CAB, despre reducerea cheltuielilor?

 • Simbolic? Dar de ce nu iefteniți? Măcar simbolic.

 • Asta da veste! Bravo domnule Toma! Bine că l-ați dat jos pe Tescaru! Pleacă ai noștri,vin ai noștri….Popor de idioți, că bine spunea regretatul Țuțea!

 • Asta înseamnă monopol! Faci ce vrei, ceri cât vrei, pentru ca nu exista alternativa pentru consumatori.
  Daca ar fi avut concurenta, CAB ar fi procedat altfel pentru a nu pierde clienții. Dar asa, doar toaca banii, iar noi plătim.

 • Pun pariu că este vorba de „greaua moștenire”! Scuza tuturor politicienilor din România.

 • Doamna Săvulescu este director titular sau împuternicit? A dat vreun concurs, ce o recomanda nimic pentru acest post ?

 • ALOOO!!!!
  Cuncoana, ce inseamna pentru tine o suma modesta ? Aveti impresia ca toata lumea este proasta ? Si cu tevile …ar trebui sa avem totii „cancer” ca timp de 20 ani am folosit apa care trece prin tevile cancerigene ???
  Prosteala !!!!

 • A plecat Kovesi!

 • Doamna Săvulescu are 20.000 lei net/luna, asa ca i se pare puțin 10-15 lei în plus.

 • Vlade esti prost , de unde ai luat TU suma asta ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.