„Pe zece din clasă îi știu eu că nu-s din cartier și nici din oraș!”

E scandal la Școala nr. 11 din Buzău, copii din cartierul Micro III sunt mutați la școala din cartierul Micro V!

De ce ? Simplu, pentru că la Școala 11 sunt primiți ilegal copii din alte cartiere, dar și din alte localități, iar cei din Micro III nu mai au loc.

Pe acest fond, un părinte nemulțumit a făcut și primul denunț către reporterul buzoienii.ro:

Iulian I.: „Pe zece dintre părinții din clasa fetiței mele îi cunosc eu. Nu locuiesc în Micro III și nici măcar în orașul Buzău. Sunt din alte localități, dar știm cu toții, prin aranjamente, și-au înscris copiii la Școala nr. 11. Vă rog, ajutați-ne! Nu se poate așa ceva! Ar trebui o anchetă amplă!”

Alo, Poliția ? Alo, Prefectura ?

„Ar trebui o anchetă amplă”, zice tatăl unuia dintre copii, părinte nemulțumit că el, din Micro III, va trebui să-și ducă fiica până în Micro V la Școala nr. 16.

Dar cine să facă ancheta ? Că noi, de la presă, nu suntem primiți în școală să luăm actele la puricat, să facem verificări în documente și apoi, pe baza lor, să batem la niște uși, să verificăm niște liste de întreținere etc.

Poate Poliția Buzău, că declararea unui domiciliu fictiv e contravenție ?

Poate Prefectul, care e garantul respectării legii la Buzău ? Sau facem tapaj doar când ne convine ?

Domnilor, de la Poliție, Prefectură, Inspectoratul Școlar și alte instituții! Vedeți poza asta ? În jumătate din mașini sunt elevi din ciclul primar și gimnazial aduși de părinți la școală la Buzău!

Consecințele acceptării acestei ilegalități la nivelul școlilor din oraș sunt multiple.

Aglomerarea traficului din oraș (și afectarea cetățenilor orașului), dar și desființarea unor clase/școli/posturi în comunele din jurul Buzăului unde școlile (deși modernizate și cu profesori buni) rămân fără copii.

E cineva la Buzău în stare să ia taurul de coarne și să facă ordine ?

Citește și:

loading...

18 comentarii la „„Pe zece din clasă îi știu eu că nu-s din cartier și nici din oraș!”

  • nu.i niciun aranjament…si.a facut masa viza de flotant si a putut sa bage copilul acolo …mare cacat scoala 11….e ca oricare alta scoala..doar ca te costa mai mult. oricum copii nu o sa ajunga medici , sau ceva de nivel mare!!! pe profesori ii cunosc ….niste incapabili pe salarii mari !!!

    Răspunde
  • ALLOOO domnilor, mai usor cu rautatea! Ce sa zica un om din apropierea orasului care vrea sa-si duca copilul la cresa si primeste raspunsul ca nu are buletin de Buzau, e simplu, isi face viza de flotant. Faceti crese si la tara si nu va mai fi aglomerat la Buzau. Verificati mai des preofesorii la tara si poate dispare si mitul ca invatamantul in oras este mai bun.

    Răspunde
  • Le-ai dat la gioale cum se spune in popor cu această știre…
    Păi cine susținea extinderea Transbus până la dracu n praznic, nu tu reportere Tereacă??? Mulți nu au înțeles și ii aduc personal. Nimeni nu se implică și aia este. Suferă proștii din oraș! Prefectul ticlea ce spune? Se bătea cu pumnul in piept ca renunță la concediu si vine sa rezolve problema de pe pod. Sa vad ce o sa faca de luni incolo. Vb cu el, i-ai interviu. Nu i urasc pe cei de la țară, dar m am saturat naibi de aglomerația produsa de ei. Nu platesc taxe pt oras dar il folosesc. Ne poluează si seara dorm in liniște si mai puțină poluare. Te rog lasă comentariul. Mulțumesc

    Răspunde
  • La Maracineni autoritatile s-au implicat si au acum o scoala mare, noua, cu profesori buni, de la care nu mai pleaca mai nimeni la Buzau. Toate problemele astea sunt efectele valorilor rasturnate din societate, un profesor de tara o lasa mai moale pentru ca stie ca oricum este privit ca nefiind bun ca unul de oras, un copil de scoala de tara creste cu stigmatul asta social ca nu este la scoala buna, din buricul targului, parintii de la scolile celebre dubleaza de la clasele foarte mici scoala cu meditatii, ceea ce este o ineptie, este un tavalug pornit haotic de multi ani care se tot rostogoleste peste copiii nostri, peste noi toti.

    Răspunde
  • Mai ușor, vă rog să nu stricați viitorul „somităților” venite din mediul rural, unde părinții lor majoritatea niște parveniți sau semianalfabeți, cred că vor face din copii lor genii dacă vin la Școala 11, s-a creat un efect de turmă. Nicăieri în lumea civilizată nu se întâmplă așa ceva, un copil dacă vrea să învețe, o face oriunde, dovada sunt notele de la evaluare, dar sunt unii frustrați care vor musai să fie la Școala 11, unde mai pui că fătălăii de părinți din tot orașul defilează zilnic cu „geniile” în mașini, la și de la școală… La Mărăcineni e școală modernă și bună, la Vadu Pașii la fel, dar nu te poți pune cu oile, ei vor neapărat acolo.

    Răspunde
  • Legea e permisiva cu aceasta viza de flotant. În curând la fel va fi și la școlile 15 și 1. Părinții trebuie sa știe ca la toate școlile din județ și municipiu sunt cadre didactice pregătite. Dar școlile astea au renume deulta vreme și din aceasta cauza unele scoli rămân fără elevi.
    Nu le face nimic mai special la aceste scoli de renume, ii înghesuie 33 în clasa, se lucrează cu cei mai buni restul la pregătire.
    Beneficiul se a fi 20 în clasa e pentru elev, dar părinții nu vad nici capacitatea elevului și nu se gândesc nici la posibilitatea de a lucra mai ușor.

    Răspunde
  • Și cine să ia taurul de coarne? Domnul Toma poate, care vrea extinderea Transbus si unirea cu Țintești? Hai să fim realiști domnule Tereacă!! Mulți copii de la Școala 11 sunt cu părinții ce s-au mutat din oraș în Mărăcineni și Vernești, fugind cât i-au ținut picioarele de modernizarea și înfrumusețarea orașului!!

    Răspunde
  • Miky, cam mult pentru un agramat penal ca tine sa critici profesorii din scoala 11. Invata sa scrii intai. Sau ai fost elev la scoala 11 si esti frustrat ca nu stii sa scrii? Unii pur si simplu nu sunt capabili sa invete, indiferent ce profesori ar avea si ce scoala ar frevcenta.

    Răspunde
  • Ziceti de parca e greu sa treci o persoana in plus la intretinere… Daca au bani sa-i aduca in oras, au bani si sa dea 30 lei in plus la intretinere.

    Pur si simplu nu ai ce face decat cu anchete si filaj, odata ce are mutatie cineva, e greu sa demonstrezi ca nu locuieste acolo.

    Răspunde
  • Si inca ceva, vreo 3 sferturi din astia cu flotant, daca vor fi constransi de lege, vor face domiciliu stabil la oras copiilor si tot nu vor renunta la scoala 11

    Răspunde
  • Problema cu cererea și oferta. N-o să vă vină să credeți cum a rezolvat mama democrației, SUA, această problemă. Trag la sorți. Îmi povestea sor-mea că nepoțica este foarte norocoasă. A ieșit din căciulă la toate cele 3 grădinițe de stat la care a înscris-o.
    Ajungem la vorba sasului: ghinion!

    Răspunde
  • Sunt câteva opinii absolut pertinente care au condus la acest deznodământ școlar . Asta-i doar începutul ! Cum bine spuneau unii cititori de mai sus : ” valorile răsturnate din societate, handicapul psihic al profesorului și elevului de la țară, meditațiile făcute cu și fără rost, calitatea morală și profesională a unor părinți extra-buzoieni, mașinile și banii cu care se afișează plini de fudulie prostească unii copii, ambiguitatea legilor făcute după interes personal , politic sau de altă natură…” Pân la urmă, cine vrea să învețe, să-și depășească propria-i condiție o poate face oriunde, în orice școală – am avut colegi care-și coseau hainele de 3 ori pe an, veneau cu tenișii iarna, mâncarea pe spongi , distracții ioc etc… toți fără posibilități și care au ieșit oameni de bună calitate profesională și umană ! Cred c-aici e buba !…

    Răspunde
  • Finanțarea învățământului este: de bază, complementară și suplimentară.
    Dacă prima provine direct de la bugetul de stat*, celelalte două vin din bani de la bugetele locale. Altfel spus, și pe scurt, cei care nu locuiesc pe raza unei unități administrativ teritoriale, ori în cadrul unui arondisment (cartier desemnat), nu plătesc impozite și taxe acolo (ori la o valoare diminuată, potrivit grilei cu zone) DAR beneficiază de sumele alocate din bugetul local pentru învățământ. Acest fapt se încadrează, dacă se vrea, la FURT, FALS ÎN ACTE, ÎNȘELĂCIUNE. Așa cum și unele proiecte de dezvoltare locala se fac accesand fonduri europene, care impun anumite limitări sau caracteristici total improprii acelei comunități, în timp ce din fondurile proprii, adică din bugetul local al acelei localități (care include și cota de la bugetul de stat, care se acordă pe categorii de așezări), se plătesc sume către activități sportive profesioniste (fără niciun beneficiu public, exceptând așa sperată expunere publică aducătoare de capital politic). Străzile vor rămâne, echipele de sport apar și dispar, cetățenii privesc.
    *Legea1/2011
    Succes în a fi obedienți și îmi cer scuze pentru sinceritate!

    Răspunde
  • Hai c-am mai aflat una! La Pedagogic s-a format o clasă de pregatitoare in plus, deși spatiu in școală nu era. Au fost înscriși mai mulți elevi decât spațiu fizic!!!! Apoi s-a pus presiune pe profesori să renunțe la cancelarie!! Acum, că se dărâmă cladirea, se pune presiune pe clasele de a doua, ciclu primar, să învețe după amiaza, sub amenintarea mutarii la Moisil!!! E balamuc acum la Pedagogic!!!! Oare câți dintre copiii de primară de acolo au domiciliul in acel cartier? Jumătate, mai putin?

    Răspunde
  • cand era pandemie puteai sa justifici intrarea in Bucuresti cu actul de proprietate ,sa dovedeasca ca locuiesc in zona scolii, ca asa pot sa trimit copilul si la Timisoara cu viza de flotant,despre calitatea invatamantului este la fel de slab peste tot astfel incat sa trimiti copilul la meditatie nu iesi doctor din scoala generala,si nici din liceu,daca vrei sa inveti ,inveti oriunde, bineinteles sa vina profesorul la ore si isi dea interesul.

    Răspunde
  • Politia nu respecta legea si nu verifica nici macar garsonierele in care figureaza mii de cetateni ca fiind locuitori, iar la intretinere nu apare nici o persoana si nu plateste nimeni nimic, la gunoi nu platesc nimic, etc.
    Si printre miile alea de persoane care figureaza in aceeasi garsoniera sunt inclusiv teroristi si criminali straini care isi spala trecutul cu noi acte romanesti cu care capata acces nerestrictionat in toata Europa.
    Ba mai mult, autoritatile desi stiu ca se fraudeaza sistemul se fac ca nu vad, si chiar le face sectie de vot speciala pentru cele cateva mii de persoane ce figureaza intr-o singura garsoniera parasita, sectie de vot in care nu calca nimeni dar sunt platite 10 persoane ca sa stea degeaba in ea sub pretextul ca poate o veni cineva, desi la nici un scrutin electoral nu a venit nimeni.
    Anul asta cu ucrainenii la fel, s-a fraudat in prostie bugetul de stat de catre ucraineni mana in mana cu romanii, declarand in fals cu scopul sa incaseze bani de ajutoare. Nimeni n-a verificat nimic, au dat bani cu sacul din bugetul de stat doar pe o simpla declaratie a infractorului care se jura pe mamasa ca nu minte ca sa fure banii.

    Si voi chiar aveti asteptari sa se faca verificari la banalele mutatii fictive care sunt facute pentru a frauda legea educatiei privind incadrarea in scoli?

    Răspunde
  • Vor fi deștepți, somități precum preșudintele care i-a vizitat

    Răspunde
  • Scoala 11 e „da’ firma” frateme leu.
    Asa stie toti.

    Dha…dhhhaaa…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.