Pensionar, Buzău: „Pot ieși cu găleata de gunoi ? Platforma e la două străzi de mine!”

Nu-i o glumă, chiar dacă mulți o vor trata, pe undeva firesc, în acest fel. Totuși, reporterul buzoienii.ro a primit azi această întrebare de la un pensionar de 70 de ani. Unii dintre vârstnici, închiși în casă de mai multe zile, pot avea temeri considerate ciudate de ceilalți.

„Eu chiar am făcut cum au cerut autoritățile. Sunt pensionar și nu am părăsit deloc domiciliul. Am mâncare destulă, până azi n-am avut nevoie să ies din casă. Problema e că s-a umplut găleata de gunoi. Am aflat că trebuie completat un formular și că se dau amenzi celor care ies afară fără un motiv important. Ce pot face eu pentru că plaforma de gunoi e la distanță destul de mare de blocul meu, peste două străzi ? Și n-aș vrea să fiu oprit și amendat!”.

Alți vârstnici au mai întrebat dacă pot ieși din casă ca să meargă înspre centrul orașului la bancă pentru a scoate bani de pe card.


Un alt caz, ceva mai serios, ne-a fost semnalat aseară. Un buzoian din Smeeni susține că a mers cu mașina să-și ia soția ieșită de la serviciu de la schimbul doi în mun. Buzău. Și că a fost oprit de-un filtru al poliției.

Ce zice declarația pe propria răspundere ?

Se va bifa doar motivul/motivele deplasării dintre cele prevăzute în listă, nefiind permise deplasări – invocând alte motive decât cele prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3/2020.

Opinie: Formularea din tipizat e una excesiv de severă, iar forțele de ordine ar trebui să înțeleagă (și cel mai probabil o și fac) și aspecte care nu au fost prinse în declarația pe propria răspundere.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Pensionar, Buzău: „Pot ieși cu găleata de gunoi ? Platforma e la două străzi de mine!”

  • Daca nu am mijloc de transport in comun (nici nu vreau sa circul cu acestea in aceasta perioada), si doresc sa ma duca si sa ma aduca sotul cu masina personala la si de la servici, ce trebuie sa scrie el in declaratie?

  • Dupa parerea militianului femeia ar trebui sa astepte timp de doua ore, poate singura singurica in statie, sau sa vina tot singura pe jos noaptea pe drum.

  • Sa vedeti ca va urma..nu va vaitati inca

  • Ce va urma domnu’ Ion ??
    Puteti detalia ?!

  • Cum dracu sunt opriți cei care nu trebuie. la mine, un nebun din Smeeni vine de trei zile să-mi spargă ușa, sa ne omoare și nu-l oprește nimeni. Și azi dimineață a venit. a luat mașina fetei din fata blocului și nu l-a oprit nimeni

  • Curierii sunt un pericol pt noi, clientii? Sunt testati macar odată la săptămână? Intreb asta, pentru ca ei umbla prin blocuri si ma gândesc sa nu ne îmbolnăvească pe toți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.