Slider

Pentru a doua oară în ultimele cinci zile. La Buzău

Veste bună furnizată azi, marți, 2 iunie, de DSP Buzău. Niciun caz nou de pozitivare a vreunui test la coronavirus.

E pentru a doua oară în ultimele cinci zile când DSP Buzău anunță zero cazuri noi. S-a mai întâmplat vineri, pe 29 mai.

Trendul e unul clar descendent, luni (ieri) s-au înregistrat 2 cazuri, duminică 5, iar sâmbătă 3.

În aceste condiții sunt speranțe că poate buzoienii vor scăpa de coronavirus și își vor relua viața normală de dinaintea acestei crize. Important e să fie reluate toate activitățile economice (inclusiv restaurante, hoteluri, târguri, cinema, competiții sportive etc.) pentru a nu exista firme închise și angajați dați afară.

UPDATE: De câteva zile laboratorul DSP Buzău nu mai procesează probele luate suspecților de coronavirus întrucâr s-au terminat kitt-urile de testare. Până când se va face aprovizionarea laboratorului de la Buzău, probele sunt trimise, din nou, la București. Din acest motiv, rezultatele pot parveni și cu o întârziere de 48 de ore.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Pentru a doua oară în ultimele cinci zile. La Buzău

  • Superb ! Dar ! câte teste au fost făcute ?? Să nu fie cumva meci nul. Credeam că ați înțeles că nr de cazuri nou apărute ține direct de nr de teste. Dacă vă imaginați că ne testând s-a rezolvat, ca de obicei ne luați drept idioți.

  • Am avut dreptate ! DSP nu mai face teste la Buzau. Nu mai au kit-uri. Deci, de aici nu mai avem cazuri nou aparute fara nici o legatura cu starea reala de fapt. Poate-i mai bine ! Oricum, si asa le faceau prost niste pseudospecialisti condamnand oameni pe nedrept. Acum le trimit la Bucuresti de unde rezultatele intarzie pana la 48 de ore sau mai mult. Deci, cazuri nou aparute cam din doua in doua zile. Asa, domnule reporter ar trebui sa arate o informare corecta, clara si ne manipulatoare. Corect ????

  • Aveți și nu prea dreptate. Teste se fac și în această perioadă, doar că nu la Buzău. Iar vineri, când rezultatul a fost tot zero laboratorul din Buzău avea încă teste. Și a mai fost o zi, încă și mai înainte, cu rezultate zero.

  • Ok ! De acord ! Foarte probabil aveti dreptate. Voiam doar sa spun ca o informare corecta presupunea redactarea unei stiri cu aceste detalii clarificatoare care sa nu-l lase pe buzoian convins ca la Buzau treaba-i rezolvata cu SARS COV – 2 – ul. Si prin omisiune se poate manipula sau informa cel putin incorect (ca sa fiu eleganta in exprimare, dar, fara îndoială stiti mai bine ca mine asta ).

  • Vă mulțumesc pt comentariu. La momentul redactării acestei știri, reporterul nu știa de problema epuizării testelor. DSP Buzău n-a făcut public acest lucru, informațiile din această unitate sunt adesea cenzurate sau plasate doar unor apropiați. Dna Scântei, unora le închide telefonul în nas, iar cu alții stă cu orele la taclale.

  • Ok ! Multumesc si eu. Sunt convinsa ca asa este, din pacate. Cel putin acum este clar iar buzoianul are cunostinta de realitatea exact asa cum este. As foarte incantata in schimb daca, tot pentru buzoieni, ati putea lamuri si “barele” cu pretentii de “goluri” (stiu ca sunteti pasionat de sport) date de DSP cu testele pentru Covid – 19. Mai exact cati din cei pozitivi, dupa mintea DSP, s-au dovedit a fi de fapt negativi ?? Cei nedovediti ???? Asta este !!! Dumnezeu cu mila lui nemărginită. La spital cu ei si poate avut noroc si nu s-au “pozitivat” acolo.

  • Din pacate realitatea zilei de astazi a confirmat “supozitiile”

  • Profesor suspect la scoala Berca? Astazi un profesor de la Berca nu s-a prezentat sa faca pregatire cu elevii de la clasa a 8 a pentru ca s-a simtit rau si a avut febra. Colegii profesorului sunt ingrijorati pentru ca marti au stat impreuna in cancelarie. Si parintii sunt alarmati dupa ce marti a facut pregatire cu elevii la matematica. Mai grav este ca medicul de familie al profesorului nu a cerut sa faca testul PCR, motivand ca este vorba de o simpla raceala. DSP eul este de acord cu aceasta situatie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.