Pentru cei care nu au ajuns aseară. Iată câteva secvențe de la concertul Filarmonicii din Ploiești de la Buzău. Astăzi, e spectacol cu Grupul Vouă

Aseară, în a doua zi a manifestărilor prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la înființarea Hasdeului, conducerea liceului le-a pregătit melomanilor un concert al orchestrei filarmonicii din Ploiești.

Spectacolul, un potpuriu cu fragmente din piese celebre, a fost unul agreabil, muzicienii primind numeroase aplauze pe parcurs și la final.

Din păcate, sala a fost pe jumătate goală. Mulți dintre cei care ar fi vrut să vină n-au avut invitații, iar mulți dintre cei care au primit invitații n-au mai venit.

Păcat, în condițiile în care vizitele unei orchestre simfonice la Buzău se produc o dată la zece ani sau chiar mai rar.

Muzicienii din Ploiești s-au comportat profesionist, deși pe fața lor se citea dezamăgirea că sala nu e plină.

O prestație remarcabilă ca soprană a avut la doar 17 ani, Dora Gaitanovici, elevă a Hasdeului, interpretând imnul Hasdeului și celebra arie Habanera din opera Carmen de George Bizet.

Spectacolul a costat 190 de milioane de lei vechi (2,5 milioane de muzician plus transportul), un preț convenabil. Poate pe viitor, Primăria și CJ Buzău vor mai aduce orchestra la Buzău, iar sala să fie plină cu elevi de la școlile și liceele din Buzău.

Astăzi, de la ora 17.30 va fi probabil mai multă lume la spectacolul de umor și cultură al grupului Vouă, condus de buzoianul Adrian Fetecău, absolvent și el de Hașdeu.loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.