Pentru cei care nu s-au uitat încă pe geam. Iată imagini de pe Bd. Unirii

Ceață densă în această dimineață în municipiul Buzău (vezi galerie foro mai jos).

Cei care s-au uitat la prima oră pe geam au fost surprinși de pâcla deasă care făcea dificilă observarea obiectelor aflate la câteva zeci de metri.

În primul rând șoferii trebuie să fie atenți și să circule cu viteză redusă pentru evitarea accidentelor.

Ceața este prezentă în această dimineață în mai multe zone din țară, iar pentru județul Buzău s-a emis COD GALBEN până la ora 11.00.

Ceața este un fenomen meteorologic, care constă dintr-o aglomerație de particule de apă aflate în suspensie în atmosferă în apropierea suprafeței solului, care reduce vizibilitatea orizontală sub 1.000 de metri.

Practic, ceața este un nor aflat în contact cu solul. Ceața se distinge față de nori numai datorită faptului că norul nu atinge suprafața pământului. Același nor, considerat astfel de la altitudini joase, poate deveni ceață la altitudini mai înalte, de exemplu la vârful unor dealuri sau munți.

Atunci când vizibilitatea orizontală este cuprinsă între 1.000 m și 5.000 m avem de-a face cu fenomenul numit negură sau pâclă .

Citește și articolul: Nebunie pe șosele. Trei accidente în același timp: la Costești, în municipiul Buzău și la ieșirea din Buzău. Cinci răniți în total. Iată amănunte

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.