HORAȚIU ANGHELESCU, ADUS CU MANDAT LA AUDIERI. PREȘEDINTELE PRO-DEMOCRAȚIA BUZĂU, SUSPECTAT DE EVAZIUNE FISCALĂ

UPDATE:

La ieșirea din locuință, Horațiu Anghelescu le-a declarat jurnaliștilor prezenți următoarele: „Da, sunt suspect într-un dosar, dar nu știu pentru ce. Dosarul e mai vechi, din 2015. Da, am o firmă de construcții, am făcut recuperare de TVA, dar legală, din punctul meu de vedere. În urma perchezițiilor mi s-au ridicat de la firmă mai mult documente contabile”.


În această dimineață, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, polițiștii din Buzău au efectuat 27 de percheziţii la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din 3 județe și din municipiul București, bănuite de evaziune fiscală. Printre alții este vizat Horațiu Anghelescu, fost director la DJTS Buzau pe timpul PNȚCD, președinte Pro-Democrația Buzău și invitat frecvent la televiziunile locale. Vizita matinală a polițiștilor nu este chiar o surpriză, el fiind de mai multă vreme în atenția autorităților, existând suspiciuni că s-ar fi produs fraude economice.  Horațiu Anghelescu a fost adus cu mandat pentru a fi audiat intr-un dosar care vizeaza operatiuni fictive cu cu materiale de constructii, achizitii si prestari de servicii. Iată și comunicatul emis de IPJ Buzău:

La data de 2 martie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău efectuează 27 de percheziții domiciliare, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Activitățile se desfășoară la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din județele Buzău, Vrancea, Suceava și din municipiul București.

 Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar – bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite.

Cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozititul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere.

La activități participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Vrancea,  Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.