Performanța lunii decembrie din sportul românesc reușită de un buzoian!

Aur pentru România! Reușita îi aparține buzoianului de 18 ani Gabriel Burtanete.

În urmă cu câteva ore, buzoianul a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de Gimnastică pentru Juniori de la Mersin (Turcia) în proba de sărituri.

Cu un total de 14.283, Gabriel i-a depășit în clasamentul probei de sărituri pe Illia Kovtun (Ucraina) – 14.033 și Bora Tarhan (Turcia) – 14.016. În aceeași probă, fratele lui Gabriel, Robert, s-a clasat pe locul 4 cu 13.899.

Anul trecut, Gabriel a devenit Campion Mondial la juniori în aceeași probă (sărituri)

Doi frați gemeni

Gabriel și Robert Burtanete provin dintr-o familie simplă,  fără nici o tangență cu gimnastica. Cel care le-a deschis ochii către această disciplină a fost, se pare, bunicul patern al fraților gemeni. Atunci când aceștia erau mici, bătrânul îi agăța de bolta din curtea casei, unde cei mici făceau tot felul de figuri, spre amuzamentul celor mari, cărora nu le trecea prin gând atunci că se va ajunge la o asemenea performanță. Apoi, o cunoștință i-a îndemnat pe părinți să-i dea la gimnastică la CSȘ Buzău „pentru că nu stăteau locului”.

Cei doi gemeni au intrat pe mâna profesorului Dragoș Bârzu la CSȘ Buzău. Foto, arhivă
Anii au trecut, cei doi frați talentați au muncit bine, iar acum fac performanță pentru Buzău și România
Reclamă și mândrie pentru Buzău. Competiția a fost transmisă în direct pe TVR 2, iar crainica transmisiei a spus de mai multe ori că frații Burtanete sunt din Buzău și au făcut gimnastică la CSȘ și Gloria Buzău

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Performanța lunii decembrie din sportul românesc reușită de un buzoian!

  • nu induce in eroare , verifica clubul unde au facut gimnastica cei doi , lasati clubul primariei , pentru ca asta nu este creat pentru buzoieni …

  • Bravo baieti ! Mult succes in continuare !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.