„Performanță!”. Nici limitator 1, nici stop 2, nici lampă 3!

Erau trei tineri în mașină. Niciunul n-a văzut și nici simțit limitatorul de viteză.

Niciunul n-a văzut lampa care clipocește intermitent. La fel, niciunul n-a văzut stopul, nici intersecția (indiciul 4, deși nu apare în poza de mai sus), nici SUV-ul (indiciul 5) de pe drumul cu prioritate (Colonel Buzoianu).

Intersecția cu strada Col. Buzoianu, văzută dinspre Plevnei

Cum or fi reușit șoferul și colegii săi să nu vadă nimic din toate avertizările enumerate mai sus e chiar o performanță.

Unii buzoieni propun înființarea unui semafor (deși traficul n-ar impune), dar e posibil ca unii șoferi să nu-l vadă nici p-ăsta.

Ce-a ieșit

Tinerii erau în Dusterul alb. Turismul a intrat cu viteză în intersecție și a tamponat un VW Touareg care circula regulamentar pe Col. Buzoianu. După primul impact, Dusterul s-a oprit în casa din fotografie, reușind să desprindă bucăți din zidărie.

Din fericire, n-a fost vreun pieton pe trotuar, iar din cele două mașini, ca prin minune, n-a fost nimeni rănit.

Din poveste rămân mașinile boțite și întrebarea: cum de șoferul și pasagerii n-au văzut niciunul din indiciile 1,2,3,4 și 5.

UPDATE: Unii dintre cititori s-au mai întrebat dacă cei trei tineri din Duster aveau la ei declarații și dacă înscrisul reflecta realitatea.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „„Performanță!”. Nici limitator 1, nici stop 2, nici lampă 3!

  • Ar trebui pus un limitator de viteza pe asfalt cum e la trecerile de pietoni. Iar in fata acestuia poate fi scris pe asfalt STOP. Daca e intersectia cu Independentei, este inselatoare deoarece vii de pe un drum pe care la fiecare intersectie ai prioritate, si tinzi sa crezi ca tu esti pe drumul principal iar restul sunt secundare, iar deodata intri intr-o intersectie la fel ca celalate, unde tu ai stop si interzis in fata. Daca ai si viteza, este greu sa opresti masina. Iti ramane decizia de moment: franezi cu riscul sa te opresti in mijlocul intersectiei si sa te loveasca alta masina sau meagi inainte sperand sa nu lovesti alta masina de pe celalalt drum (intrand pe interzis). Mi s-a intamplat si am aplicat ultima varianta si cu noroc am scapat fara accident. De atunci stiu sa ma feresc, dar raman la parerea ca este insuficient semnalizata.

  • Ignoranta, aroganță, cine mai este ca el. Mucosul care a provocat accidentul, desi avea “n” semne de avertizare, le-a ignorat, din motivele de mai sus. Logic si corect, ar trebui sa nu mai conducă in viata lui, soferia nu este ptr el, sa incerce sa mearga cu autobuzul, pe jos sau cu bicicleta.

  • Eu am facut o solicitare catre domnul primar, de plasat inscriptia STOP pe carosabil. Dansul a spus ca o va trimite catre Politie. Probabil ca a trimis-o, dar celor din Politie nu cred ca le pasa prea mult. Intersectia asta si cea dintre Titulescu si Democratiei sint foarte periculoase. Am solicitat pentru ambele intersectii acelasi lucru. Inscriptia STOP pe carosabil, cu vopsea rosie.

  • Reportere,ai uitat sa specifici ca acolo s-au intamplat f multe accidente. Ultimul,daca nu ma inseala memoria a fost din vina unei soferite!!!ar trebui montate limitatoare de alea mari ridicate la 1 m care sa te opreasca daca vii cu viteza. Asa si la trecerile de pietoni!!!
    Am vazut in Brasov si sunt f practice!!!

  • Montati bariere pt.că trebuiesc opriti, deoarece nu cunosc semnificația și nu știu ce trebuie să facă la acest indicator.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.