Peste zece mii de copii din Buzău nu sunt lăsați să vină la școală

Azi, luni, e a treia zi în care orașul Buzău e în scenariul verde – inclusiv pe partea școlară.

Indicele „de infectare” a coborât de sâmbătă sub 1, azi e de 0,89, iar zilele următoare va continua să scadă.

Cu toate astea, peste zece mii de elevi din orașul Buzău și împrejurimi, de gimnaziu și liceu, nu sunt lăsați să meargă la școală și obligați să rămână încă o săptămână în on-line!

De ce ? „Autoritățile” zic că decizile de intrare/ieșire din online se iau doar VINEREA (!). Asta deși, acel ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății prevede la art. 5 că se pot lua hotărâri „ori de câte ori este nevoie”.

Întrebări pt. „autorități”:

 • Acum nu se mai aplică principiul fundamental – interesul superior al copilului ? Nu mai e important pentru elevi să vină la școală ? Sunt mai importante lenea și birocrația dvs. ?
 • Guvernanții vorbesc (corect) despre importanța luării deciziilor care privesc cetățenii cu celeritate. Asta e celeritatea dvs. ? Decizie după o săptămână ?
 • Oare nu se pot grăbi lucrurile, în condițiile în care vacanța de vară bate la ușă ? Când îi lăsați pe elevi la școală, când se ia vacanță ?
 • Cum vă simțiți știind că în loc să fie în clase (bucurându-se de revederea cu colegii/profesorii și de un act educațional mai de calitate) zece mii de elevi buzoieni stau cu ochii bulbucați în monitoare ? Știți că acești elevi n-au fost nici măcar o zi la școală anul ăsta ?
La Școala Costești, de la un indice de 1.02, vineri când s-a luat decizia continuării în on-line s-a ajuns azi la 0,6! Ce facem, ținem elevii acasă și dacă mâine indicele devine zero ?

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Peste zece mii de copii din Buzău nu sunt lăsați să vină la școală

 • A devenit comod pt. toata lumea sa se invete de acasa. Asa ca prelungesc invatatul in online si saptamana aceasta, in speranta ca pana vineri va sari iar de 1 la mie si vor ramane tot in online. Si tot asa va fi pana la vacanta de sfarsit de an.

 • Tereacă vrea să scape de copiii lui, să nu mai stea peste zi cu ei în casă, de acolo insistențele repetate…

 • Eroare. Ai mei sunt plecați la școală și la grădiniță.

 • Tereaca tot nu intelege ca e vorba si de sanatate, nu doar de educatie. Fiica mea a avut cazuri in liceu de nu au fost raportate fix sa nu se inchida scoal. De asemenea, da, cei mici, in special clasele primare ar trebui sa mearga fizic, dar ceilalti nu. Intrebati elevii din clasele de liceu daca vor online sau fizic si unde au randament mai mare.

 • O alta intrebare ar fi: de ce atunci cand rata de infectare creste peste 1 decizia de inchidere se ia de pe o zi pe alta si invers nu se vrea / poate?

 • Dan, iti redau din nou post-ul din alt articol:

  „Deci, ca sa inseram putina logica in acest articol:
  1. Cand s-a atins pragul de suspendare a cursurilor, este logic, s-a atins / s-au inchis. Imediat ! De ce am mai fi stat pe ganduri ?!
  2. Cand s-a atins pragul de redeschidere, bun, s-a atins dar este un echilibru fragil, pentru ca infectarea este la limita, nici cal, nici magar. Trebuie asteptat, sa vezi exact cum evolueaza, se mentine, scade sau…creste iar (ca motive avem…, vezi “Piata Volanta” – locul unde hotii isi vand furturile, in 90% din cazuri !). Daca eu re-deschid acum, cand rata de infectare este la limita si apoi creste in cateva zile, ce facem….? Inchidem iar ? Ne jucam cu uite popa…nu e popa ?”

 • Important e ca e important

 • Bine ca s.a deschis Talciocul, cine are nevoie de scoli ???? La furat copiii cand cresc !

 • … să împace și capra, și varza…

  … copiii să facă școala la Talcioc…

  … acolo „e” cei mai buni profesori, „dăcât”…

  „Dupe” câteva săptămâni de „ucenicie”, copiii sunt calificați și pot pleca în lume, să aducă plus-valoare Buzăului.
  Adică: vă place ceva din Oradea? Perfect! Pleacă ai noștri și aduc de la Oradea la Buzău. Vă plac lebedele din Viena? Perfect! Le aduce băieții. Pe platformă.
  Vă place asfaltul din Berlin și vreți și voi? Petfect! Îl „aduce” „baeții”…

 • Nu va mai luati atata de talcioc.
  O sa intre in Patrimoniul Unesco, o sa vedeti, … ca fiind ultimul bastion al comunei primitive.
  De asemenea, este si o gradina zoologica, autentica.

 • Autorul articolului insista de 3 zile pentru ca nu pricepe cand citeste : exista un ordin comun al Min.Sanat si Min.Ed. care stabileste ca scenariile ptr.scoli sa se calculeze doar vinerea, ptr a nu zapaci copiii si parintii in fiecare zi, azi online, maine fizic. Daca tot nu intelege, revin cu lamuriri.

 • Autorul pricepe când citește, dar consideră ordinul „defect”. E un ordin de genul celor care închideau piețele (în aer liber), dar lăsau supermarketurile deschise. Și altea asemenea gogomănii de pandemie. Din ordin, dacă ați fi citit mai bine, prevederea „defectă” cu „vinerea”, putea fi ocolită pentru că articolul 5 prevede „ori de câte ori este nevoie!”. Și apropo, dacă se lua decizia sâmbătă, nu se „zăpăcea” nimeni. Indicele e de atunci în continuă scădere. Peste zece mii de copii ar fi zis mulțumesc. Dar pentru autorități sunt mai importante „ordinele”, nu oamenii, fie ei și copii.

 • DECI LEGEA SPUNE CA DUPA 14 ZILE … INSA TOT LEGEA AIA VOTATA SI DE TOVARASUL CIOLACUU MARE PRESEDINTE P.S.D MENTIONEAZA…..COMITETUL SE ADUNA ORI DE CITE ORI ESTE NEVOIE ..CA LA COOPERATIVA RUSETU SAU PIETROSU SAU LARGUU ETC ..APROPOO DLE TEREACA ..O INTREBARE SIMPLA CE FACE OPOZITIA IN SPETA ..cel mai mare bartid de opozitie ati auzit un demers ceva HAI SA VA INFORMAM..SA SE STIE POATE BUZOIENII NU STIU….DUL MINISTRU SECRETAR DE STAT RAEED ARAFAT A DISCUTAT PERSONAL ACEASTA LEGEEE CU MARCELCIOLACU VEZI STIRILE DE ANULTRECUT .. DECI ARE GIRUL P.S.D ASA CA ………POATE FACI MATA PRESINII PE UNIIRII LA SEDIU DACA DORESTI DAR DUPA CE CITIMSI APROFUNDAM LEGEA …FARA SUPARARE……………………OPOZITIE EXISTA IN ROMANIA…………………..SAU….FRATILOR…..TARISOARA MEA …..ELEVII NU POT SA ASIMILEZE………….OARE CE FAC LOAZELE DIN PARLAMENT …APAR LA TV LA RTV LA ANTENA 3, LA TVR 1…REZULTATUL…..MULT ZGOMOT PENTRU NIMIK O ZI EXCELENTA VA DORESC DLE TEREACA ……………..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.