Piața Dacia se schimbă radical. Spații verzi, arteziene, loc de promenadă, străzi închise. Centrul Buzăului va concura cu parcul Crâng

S-a tot vorbit despre autobuze, asfaltare, izolația blocurilor, camere de supraveghere, piste pentru biciclete etc. Toate, proiecte pe fonduri europene. Însă, cel mai important dintre toate, baza, fundamentul pe care se clădesc toate celelalte este proiectul de transformare a centrului orașului. Despre acesta ne-a vorbit Luminița Colțeanu, șefa departamentului Fonduri Europene din Primăria Buzău.

„Da, acesta este primul, în ordine cronologică, dar și cel mai important proiect al nostru. Pe seama acestuia se vor dezvolta toate celelalte.

Să știți că ideea principală transmisă dinspre Uniunea Europeană vizează amenajarea cât mai multor spații verzi, reducerea numărului de autoturisme, a poluării, a emisiilor de CO2.

Poate părea un paradox pentru noi, românii, dar UE nu va mai da bani pentru asfalt. Sunt ultimii ani când România primește bani pentru asfaltare. Era gata, dar s-a făcut o concesie special pentru România.

De aceea, pentru a atrage bani pentru celelalte proiecte, pentru a avea un punctaj bun, trebuie să punem în față un proiect de mediu.

Piața Dacia trebuie să devină un loc cu multă verdeață, copaci, arbuști, fântâni, spații de relaxare, destindere, cu mici scene pentru spectacole și concerte, iluminat modern, piste pentru biciclete, locuri de joacă. Întreg centrul orașului, combinat cu strada Cuza Vodă, va trebui să devină un spațiu exclusiv pietonal. Vom închide traficul măcar pe str. Tudor Vladimirescu, porțiunea din dreptul platoului, și pe Aleea Trandafirilor. Sper că vom găsi înțelegere la șoferi. Într-un cuvânt, centrul orașului va trebui să devină un concurent real al parcului Crâng. Vor fi angajați specialiști, experți peisagiști, vor fi dezbateri cu buzoienii pentru a se găsi cele mai bune soluții. Probabil se va scoate marmura din Piața Dacia. Se vor găsi alte soluții mai estetice”.

Auraș Tereacă

loading...

2 comentarii la „Piața Dacia se schimbă radical. Spații verzi, arteziene, loc de promenadă, străzi închise. Centrul Buzăului va concura cu parcul Crâng

  • Mai nea Tereaca mai lasa-ne cu atatea promisiuni ca deja me-am cam saturat de VORBE

    Răspunde
  • Așa e. Domnul Ionel are dreptate. Tereacă aruncă cu VORBE, face promisiuni pe care nu și le onorează. Și, după cum se vede, domnul Ionel nu numai că are are multă minte, dar o mai are și odihnită, după cum are și multă pricepere în probleme de urbanism și în alte domenii de larg interes cetățenesc. Drept pentru care sunt sigur că la viitoarele alegeri locale, domnul Ionel nu îl va mai alege pe „nea Tereacă”, așa ca să-l învețe minte. Până atunci va termina și Boșcodeală pușcăria, așa că va avea din nou, pentru alți 20 de ani glorioși, prilejul de a avea de a face cu oameni serioși, nu cu de-alde „nea Tereacă”. Bravo, domnu Ionel, să ne trăiești și să strălucești o mie de ani fiindcă fără oameni ca dumneata, ne-am plictisi de moarte.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.