Primăria a sistat vânzarea terenurilor de sub case. Gagu zice că-i o greșeală

Conflict azi în Consiliul Local între Ionel Gagu, constructorul Cartierului Orizont, și Eduard Pistol, secretarul Primăriei Buzău.

Cauza o constituie decizia municipalității de a sista (temporar) vânzarea terenurilor de sub casele deja construite. Decizie, considerată eronată de către dezvoltatorul imobiliar.

„Nu înțeleg de ce ați sistat vânzarea. Primăria Buzău e în continuare proprietară pe acele terenuri. Nu există niciun litigiu, nicio hotărâre judecătorească prin care să se stabilească altceva. V-am atașat, domnilor consilieri, și un extras de carte funciară la zi unde acele terenuri aparțin Primăriei Buzău și sunt libere de orice sarcină”, a spus Gagu.

Gagu:Faceți bine și repuneți la vânzare acele terenuri, faceți un bine proprietarilor de bună credință, dar și Primăriei Buzău, care va încasa banii din vânzare și apoi impozite pe locuințe și terenuri

De partea cealaltă, Eduard Pistol, reprezentantul primăriei, susține că municipalitatea, în urma sentineței din „Dosarul Orizont”, nu mai e proprietară pe terenuri, ci Stațiunea de Cercetare Legumicolă.

„Instanța a anulat procesul verbal prin care s-a pus la dispoziție terenul municipiului. Judecătorii au hotărât că acel Ordin al Prefectului a fost aplicat greșit. Primăria Buzău trebuia să ia terenul de la Seribuz nu pe cel de la Stațiunea Legumicolă. Deci, Primăria Buzău nu mai este proprietară acolo, ci Stațiunea Legumicolă. Faptul că în cartea funciară nu a fost trecută sentința, asta nu înseamnă că decizia judecătorului nu există”, a spus Pistol.

Pistol a încercat, mai plastic, să explice situația: „Bucata asta de hârtie pe care am rupt-o reprezintă terenurile deja vândute. Ele sunt bune vândute, la revedere. Însă, ce a mai rămas din foaie, adică ce nu s-a vândut, nu ne mai aparține”.

Ce se va întâmpla ?

Gagu: „Prefectura Buzău și o nouă judecată vor decide”


Pistol: „Vom face demersuri către instanță să ne spună negru pe alb cui aparține acum acel teren din cartierul Orizont. Terenul poate fi vândut și de noul proprietar, adică SCDL”.

Cine-s vinovații pentru situația de acum

În primul rând judecătorii care au fost praf în „Dosarul Orizont”. După ce că au ținut judecata până s-a prescris, iar inculpații (Boșcodeală plus foștii directori de la Cadastru și SCDL – au scăpat de condamnări pentru pentru prescrierea termenelor) judecătorii n-au fost în stare să dea măcar o sentință limpede, pe înțelesul tuturor.

Apoi, vinovații originari sunt inculpații pomeniți mai sus care au reușit cel mai mare tun imobiliar de după ’90 la Buzău și, cu complicitatea multora, au scăpat nevinovați.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

27 de comentarii la „Primăria a sistat vânzarea terenurilor de sub case. Gagu zice că-i o greșeală

 • Domnule Tereacă explicați-ne și nouă cum se poate ca un investitor privat (Concas) să construiască case pe care le vinde pe terenul altuia (primăriei sau SCDL) care vinde terenul. Cum vine asta?!
  În acea zonă nu ar fi trebuit eliberată nicio autorizație de construcție pentru că zona este inundabilă, pânză freatică fiind ca mică adâncime. Noroc cu seceta…
  Bravo, domnule Pistol!

  P.S. Calitatea caselor făcute de Concas lasă mult de dorit.

 • Doar in România, tu proprietar de teren, te judeci cu cei care ți-au luat ilegal terenul. Trebuie demolat tot, iar pamantul redat in starea initiala, sa puna statiunea ce vrea pe el, iar pagubitii sa se indrepte spre cei care au luat terenul cu japca.

 • De la o persoana care este Secretar al unui mare Municipiu , ma asteptam la o explicatie juridica nu la scamatorii cu bucatele de hirtie .

  Daca terenul nu mai este al Mun BUZAU trebuia sa inregistreze in Cartea Funciara noul proprietar conform sentintei Judecatoresti . Daca nu a facut-o , poate este si din cauza de incompetenta profesionala !

 • Domnule Auras, eu am vrut sa cumpar acolo la Orizont prin banca Transilvania si mi-au refuzat dosarul deoarece in baza lor de date terenul este in litigiu din 2008, eu acum va intreb oare domnul Gagu cum a obtinut autorizatiile de construire, nu cumva ilegal, si cum a reusit domnul Boscodeala sa cumpere in orizont doua vile ?

 • Jaf in stil romanesc!Si Bosco e bine merci ,gras frumos si cu bani in cont!Romanie ,Romanie!Si rimeaza cu prostie si hotie!

 • Domnul Gagu este constructor. E meseria lui. Și a zis mulțumesc când Primăria i-a pus la dispoziție un teren pe care să construiască. Acum, să recunoastem, a ieșit ceva frumos. Nici dl. Gagu, nici cumpărătorii de apartamente ori case n-au nicio vină. Pentru domnul Boșcodeală, știind că este un litigiu pe acel teren, ar fi fost moral să nu-și ia casă tocmai acolo pentru a evita evetuale suspiciuni.

 • Gicule, nu-i asa ca strugurii sunt acrii ?!
  Adica matale, pensionar comunist care stai la bloc construit de Ceausescu pe terenurile luate cu japca de la fostii proprietari de case din anii 70-80, ne tii acusica teorie despre cat de ilegal este acel cartier si ai vrea sa darami cel mai frumos proiect construit efectiv in acest oras, unde stau peste 1.000 de familii si sa reintorci terenul la nivel de NIMIC, nu ?!
  Imi este mila de generatia voastra…

 • Oare Boscodeala chiara plătit casele alea ?
  Iar cei care au cumparat sa fie sănătoși știau ce cumpara.
  Sa stea liniștiți acolo in ce au cumparat.

 • Cine mai are casă în cartierul Orizont?! Cine știe?
  Printre alții, și d-na Ichim, fostul prefect al județului Buzău. Este printre primii care au “cumpărat” casă în acel cartier.

 • Pot si eu sa constriesc 4 vile pe platoul Dacia, sa le vand, si apoi proprietarii caselor sa cumpere terenul de la Primarie ?
  Cam asta s-a întâmplat….

 • Primaria te obliga sa faci Autorizatie Constructie pentru a schimba gardul sau sa faci un cotet, si in Orizont a dat autorizatie pe un teren nu ce apartinea celui ce construia ????
  Ce tara bolnava ….

 • Asa, si ?! Este o crima ca unii oameni care isi permit si-au luat casa acolo ? Ca nu inteleg ce vrei sa spui de fapt…

 • @Cătălin să știi că cei care își permit își cumpără teren și își fac case în alte zone ale orașului sau își cumpără locuințe în alte orașe.
  96.000 Euro pentru jumătate dintr-o casă este foarte mult, mai ales că terenul din jurul casei este mic și se cumpără separat de la primărie.
  Dar, nu este fraier cine cere, ci cine plătește.

 • In contractul cu primăria terenul costa la început 9 euro pe metru, pai era clar cine era avantajat, Gagu te trimitea la primărie unde lucrurile erau aranjate, se poate verifica la orice banca în Buzău faptul că terenurile erau în litigiu și totuși s a putut construi și s au putut face inscrieri in CF. Pentru că acolo sunt proprietari oameni foarte importanți din Buzău este lesne de înțeles mecanismul.
  Multi din cei care au cumpărat au semnat pe propria răspundere o hârtie cum că știu că terenul este in litigiu și că sunt de acord cu eventuale diferențe la teren. Ce este aici penal este faptul că utilitățile au fost aduse până la acest teren pe banii primăriei pentru că în proiect apărea un cartier social gen ANL pentru tineri, dar când au apărut preturile s a văzut clar că era o afacere. Acum că cineva are curajul să pună degetul pe rana este foarte deranjant pentru Gagu pentru că îi strică suveica.

 • @Catalin,eu am casa luata cu bani munciți. nu stiu daca toti cei din Orizont au procedat asa. voi ati stiut ca sunt probleme dar v-ati asumat riscul. un om care muncea de-si rupea salele, nu dadea o cârcă de bani in conditiile litigiilor pe teren doar ca sa stea cu “lumea buna”. Nu tata, ras tot, si terenul predat asa cum a fost. Fudulia si prostia ar trebui sa se plătească. Comuniștii care au luat terenurile vechilor proprietari, i-au despagubit, bine sau rau nu stiu.

 • Concas ar fi trebuit să cumpere terenul, după care ar fi putut construit imobilele. Iar utilitățile și infrastructura rutieră ar fi trebuit dezvoltate pe banii Concas. Asta înseamnă un cartier rezidențial.
  Singura care a câștigat în această “afacere” a fost firma Concas.

 • Draga Pistol, Gagu nu se va lăsa cu una cu două, va încerca să te convingă să renunți, e un personaj f puternic în Buzău. Fii tare și vei avea respectul multor oameni din Buzău.

 • Auras, esti ziarist cu experiență, te rog să ceri contractul de vânzare – cumpărare prin care Boscodeala a cumpărat acele vile in Orizont, sa vezi dacaă a plătit sau nu. dacă procurorii verificau aceste lucruri…

 • Omul de legătură al lui Gagu în primărie este Țârlea, aici trebuie insistat. Tarlea trebuie bine scuturat de dl Toma. la Buzău apartamentele costa mai mult decât la Brașov. Tarlea a ținut pe loc alți constructori care au vrut să dezvolte ansambluri rezidențiale, lucru care i-a convenit dnului Gagu. El se ocupa de reclamații iar Țârlea ii executa sau îi ține cu anii pentru o amarata de autorizație. Sper sa se spargă buba și să intre si alti contructori in oras.

 • Tot respectul pentru dl Pistol, trebuia și Gagu să își găsească nasul, și un mesaj pentru Gagu: Ionele vezi ce se întâmplă când te crezi Dumnezeu, vine un apostol și te trezește la realitate, și încă ceva, ai macar bunul simț și comportate civilizata, nu mai înjura tu prin primărie că nu ești stăpânul acestui oraș.

 • @Gicu
  Te rog dezvolta, cum adica nu toti cei de aici si-au luat case cu bani munciti ?!
  Bine, in afara de Bosco, de altii care nu au muncit pentru banii dati, nu stiu….
  Dar asa e, cand nu ai succes in viata, iti versi oful pe conspiratiile corporatiste din cauza carora TU ca om nu esti acolo unde ti-ai fi dorit, nu ?!
  NU. Tu esti singurul vinovat: nu ai invatat destul la scoala, nu te-ai cizelat destul in societate, nu te-ai luptat destul. Daca altii au facut-o si au reusit in viata, asta e, mi se pare o rautate si abordare de om mic, mic, mic, mic…

 • Unde vad unii civilizatie in Orizont nu inteleg, e un cartier de mahala, case inghesuite fara curte, fara locuri de parcare proprii.
  Nici in cartierele de apartamente facute de Ceausescu nu miroase ciorba vecinului in apartamentul tau cum miroase ciorba vecinului de la casa vecina in cartierul de case Orizont.
  Si nici blocurile nu sunt grozave, mult mai bune sunt cele facute de Ceausescu.
  Probabil unii care s-au indatorat pe zeci de ani sa cumpere acolo simt nevoia sa se minta ca ala e cartier bun si sa convinga si pe altii ca e cartier bun ca sa se tepuiasca si altii.
  Tot proiectul a fost facut pe genunchi, amatoriceste, in goana de a profita rapid si a instraina rapid pana nu se prinde lumea ce s-a intamplat cu terenul ăla. Cartierul seamana cu acele mini cartiere construite de stat pentru asistati sociali in alte tari.

 • Bina mha generale, lasa ca stam noi in mizeria asta si tu in luxul din Brosteni, Dorobanti, Micro V…..etc
  Aia e, nu am avut ca sa luam acolo si ne chinuim aici.
  PS invidia face rau la inima, nu exagera ca….nu se stie :))))

 • Cartierul orizont este foarte bun. este aproape de scoli, de farmacie, de crang, de centru. este cel mai bun cartier din lume. si probabil singurul unde trebuie sa iei masina sa iei o paine. Si apropos, cum este sa platesti 200 000 de euro si sa ai vedere la statiunea legumicola, la campul de la dedman sau la engrosurile de la Mara? Sau sa iti bata vantul cu toate izurile care rezulta din arderea vegetatiei sau a cauciucurilor de pe la periferici? cred ca e bine…. saracii din oras este vai de ei.

 • Pentru Mia

  Tot respectul pentru un fost polițist cu IQ redus și gândul doar la “secretare” ???? Ești tare !!!!

 • @locatarul sarac:
  Ne chinuim tare, sincer.
  1. Carrefour, Kaufland, Penny….la 200 metri.
  2. Piscina mare la 50 metrii.
  3. Cinema, sala fitness, plus toate magazinele de brand din oras, la 200 metri
  4. Benzinarii la 150 metri
  5. Judecatoria, Evidenta Populatiei, la 200 metri
  6. Blocuri noi, case noi, seara …. o liniste de mormant…., ca la pensiune.
  7. 95% numai tineri, sa zicem civilizati in marea lor majoritate
  8. Locuri de parcare suficiente.
  ….ce sa zic, un chin total.

  PS vom avea in curand si market la parter, iar pentru Crang… avem masina.

  Altceva ?!

 • Am lucrat in Anglia 8 ani…nu am mai suportat felul in care eram tratat si am hotarat sa ma întorc. Sunt inginer de meserie si am decis sa-mi iau o căsuță. Nu inteleg de ce lumea arunca cu vorbe aiurea, ” casele sunt ….si nu se merita…etc”. Am fost tratat cu mult respect, am facut in casa cum am vrut …si casa a iesit exact cum mi-am dorit.
  Cat despre teren…”sunt înghesuite zic unii” am 500 mp de de gazon, plante…un mic colț de paradis
  Imi pare rau ca in spatele magazinele Carrefour si pana la Contactoare e o mizerie de nedescris …păcat că primăria nu alocă terenurile tinerilor sau unor investitori pentru a dezvolta zona.
  Stiu ca terenul este al cercetării legumicole, dar acolo e doar un câmp plin de bălării si gunoi menajer de 20 de ani.
  Respect pentru cei care au vrut să schimbe un pic fața Buzăului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.