Plăgi multiple și profunde la gât și toraco-abdominale. A fost salvat!

A fost adus în UPU Buzău plin de sânge și de tăieturi, mai mult mort decât viu.

E cazul unui buzoian de 41 de ani care a avut o tentativă gravă de suicid.

Spitalul buzoian a emis azi un comunicat de presă în care prezintă acest caz grav, rezolvat grație colaborării medicilor din Terapie Intensivă, Chirurgie și ORL.

„La momentul sosirii în U.P.U., bărbatul prezenta multiple plăgi înjunghiate toraco-abdominale (hepatice, la nivelul epiplonului, o plagă complexă cervicală anterioară şi latero-cervicală interesând ţesuturile moi (pielea, ţesutul celular subcutanat, fasciile, musculatura profundă a gâtului), laringele, cu risc vital hemoragic şi respirator.

Cazul a fost evaluat de o echipă multidisciplinară, din care au făcut parte medici de Chirurgie generală, O.R.L. şi A.T.I.

Echipa chirurgicală a fost condusă de Dr. Goidescu Oana, echipa O.R.L., de Dr. Bâldea Vasilica, având sprijinul medicului A.T.I., Dr. Tomescu George.

Echipa O.R.L., condusă de Dr. Bâldea Vasilica, medic primar şi şef-secţie,  a decis efectuarea unei traheotomii temporare de urgenţă care să asigure şi calea ulterioară de continuare a anesteziei generale, calea de intubaţie traheală.

Dr. Vasilica Bâldea – medic primar şi şef-secţie ORL

Ulterior s-a realizat reconstrucţia laringelui – secţionat vertical în urma autoagresiunii. S-au înregistrat dificultăţi de readucere în poziţie a fragmentelor laringiene şi de reconstructie a acestora. Ţesuturile lezate s-au refăcut în 3 planuri, un plan cartilaginous – osos (la nivelul laringelui)  şi două planuri de părţi moi.

Echipa chirurgicală, condusă de Dr. Goidescu Oana, medic primar chirurgie generală, după explorarea plăgilor toraco-abdominale, a realizat hemostaza abdominală, a cusut plăgile hepatice şi epiplonul, a închis plaga abdominală, și a cusut plaga toracică.

Dr. Oana Goidescu – medic primar chirurgie generala

După mai multe zile de supraveghere în secția A.T.I. – Chirurgie Generală evoluţia pacientului a fost bună. Ulterior pacientul a fost mutat la O.R.L., unde se află în prezent, continuându-se cu îngrijirea plăgilor şi tratamentul medicamentos.

La acest moment, pacientul este decanulat, adică a fost îndepărtată stoma traheală (care este în curs de închidere) respiră pe cale naturală, vorbeşte normal, nu sângerează, se alimentează, se deplasează, primeşte consiliere psihologică şi psihiatrică.

Pacientul se va externa în câteva zile, după închiderea completă a stomei traheale, fie spotan, fie pe cale chirurgicală şi va continua un tratament psihiatric şi psihologic susţinut.

Acest caz reprezintă un exemplu de implicare, cu toată responsabilitatea, în patologia gravă, de urgenţă non covid, care nu a fost niciodată neglijată de personalul medical şi conducerea spitalului.

loading...

3 comentarii la „Plăgi multiple și profunde la gât și toraco-abdominale. A fost salvat!

  • Felicitări medicilor! Întradevăr ştire demnă de un jurnalist adevărat ! Dacă individul ar înțelege ceva din ceea ce i s-a întâmplat…..

  • Sa speram ca daca n-a reusit sa moara de cutzit, nu va muri nici de Covidul acela care cam tropaie pe la sectia ORL…….[Leo]

  • Echipa medicală care a rezolvat acest caz merită un sincer BRAVO !… E greu să operezi în condiții de pandemie și un pacient care nu prea agreea viața … Să sperăm că va veni ziua când le va adresa câte un simplu ” mulțumesc ” celor care l-au readus printre noi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.