Plângere împotriva „cașcarabetei” de pe terasă

Plângere adresată primarului Toma împotriva magaziei înființate de proprietarul apartamentului din dreptul terasei. Blocul unde se întâmplă asta e chiar în centru Buzăului.

„Oare proprietarul care și-a făcut pe terasă construcția din imagine are autorizație? Chiar nu se poate face nimic ca acest individ să nu ne mai ,,zgâriie” retina cu așa ceva chiar în Piața Daciei, la un pas de Primărie?” – e mesajul însoțit de foto adresat primarului.

Cel mai probabil, din pricina lipsei de spațiu din apartament, proprietarul a înființat această magazie pe terasa generoasă

Rămâne de văzut dacă primăria va dori și apoi dacă va putea interveni legal în această speță – întrucât terasa este proprietate privată a locatarilor blocului și nu proprietate publică.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Plângere împotriva „cașcarabetei” de pe terasă

 • Poți scoate țăranul din sat, dar satul din țăran nu!

 • Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia ; cea mai valabila vorba la romani. Nu inteleg care e problema celui care a reclamat asa ceva cat timp omul si-a facut acea magazie pe proprietatea lui, in cazul de fata acea terasa, numai zic ca intr-o zi normala, nu stiu daca 1% din cei care trec pe platou, isi arunca ochii atat de sus incat sa fie „zgariati pe retina” cum se spune in postare..

 • Cum adica ,,Lumea rea” daca cineva sesizeaza o anomalie pe langa care trec toti fara sa le pese (inclusiv cei din presa)e rau ? Ati gasit un titlu nefericit la fel ca si mentalitatea celui care l-a dat.

 • Mare lucru nu are ce să-i facă, o sa fie somat sa dărâme, nu o sa se conformeze, apoi va da în judecata primăria (dacă va fi amendat), va invoca dreptul la proprietate și intimitatea apoi dacă va pierde la Buzău va merge la Ploiești unde se va decide ca nu are nimeni dreptul sa intervină pe proprietatea lui atata timp cât nu : poluează, deranjează liniștea publica, nu întreprinde afaceri acolo. Dacă nu locuiește în acel stabiliment nici cei de la inspecția de stat în construcții mai mult de o amenda ceva pe care o va contesta nu are ce sai facă. Exista totuși o soluție sa se scape de construcție dar… Va las pe voi sa o găsiți.

 • Sunt oameni platiti sa vada astfel de lucruri si isi iau salariul degeaba!!!

 • Nu ma poate obliga nimeni in veci ce sa fac cu proprietatea mea !!!

 • Pentru domnul Stelu: aveți dreptate atâta vreme cât nu încălcați legea. Nu se poate construi , modifica fațada sau acoperișul fără autorizație. Terasa respectivă fiind aceeași cu acoperișul magazinului , cascarabeta este construita pe o parte comuna și cred că nu are acordul societății și al asociației de a aduce modificări și construi ceva acolo. Cred că proprietarul respectiv s-a întins abuziv pe terasa respectivă neavând-o în proprietate.

 • Locuiesc in Canada de 20 de ani, aici nici nu apuci sa o construiesti, îți iei amendă imediat de la urbanism și apoi ti-o darami singur. Desi sunt proprietar, nici numarul pe usa la apartament nu am putut sa-l aleg singur, s-au pus la toti la fel de catre asociatia de proprietari. Pe balcon nu am voie sa pun decat flori si o masa cu scaune. Tara aia nu o sa se civilizeze in veci.

 • Orice constructie trebuie să aibă autorizatie , sunt sigur că aceasta nu are, chiar dacă ești proprietar pe un teren, nu poti ridica nimic fara autorizatie de construcție.

 • Ar trebui batuti la talpi si proprietarul, si aia de la administratie ca nu au luat masuri.
  Eu sunt clar impotriva sistemelor occidentale de asociatii de proprietari, care iti dicteaza de la plantele din jurul casei pana la culoarea casei, dar nici chiar sa iti bati joc si sa ridici magazii improvizate pe blocuri, e o locuinta la comun, nu faci ce te taie capul. Daca am face toti asa, ar arata orasul ca favelele sud-americane.

 • Stimate George A , acea terasa e impartita in 2 si are deci 2 proprietari , deci proprietatea mea nu e nicio parte comuna cu nimeni . Cunosc blocul ,cat despre aspectul urat este in ton cu tot Buzau si nu as avea timp sa enumat toate urateniile din oras facute cu aprobarea primariei ,seara buna

 • Cunosti blocul domnule Stelu, dar legea nu o cunosti.

 • Cele sesizate de dumneavoastra se confirma.
  S-a constatat incalcarea Hotararii de Consiliu Local 326/2017, art.2, lit.j, pentru care proprietarul imobilului a fost sanctionat, masura complementara fiind de desfiintare a constructiei in termen de 14 zile.
  Va multumesc !
  Constantin Toma, Va multumesc si eu deși primăria cu atâția oameni plătiți pentru a vedea astfel de lucruri , plus arhitectul orașului plătit foarte bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.