„Plăteam o sută de milioane degeaba!”

„Noi, SC Piețe, Târguri și Oboare plăteam degeaba o sută de milioane de lei vechi pe lună!”, a declarat pentru buzoienii.ro Alexandru Bușcu, noul șef al piețelor din Buzău.

Cum așa ?

„E o problemă care vine din trecut, de demult. Dar pe care am rezolvat-o abia cum. Pe sub toată piața, în inel, e conducta care alimentează cu apă magazinele din jur. Dar factura ne venea nouă – la Administrația Piețelor. Plăteam în medie 130 de milioane de lei vechi pe lună! Mulți dintre proprietarii de magazine nu plăteau consumul de apă. Fie nu aveau apometre, fie le aveau degeaba, pentru că nu plăteau nimic. S-a mers așa zeci de ani, nu mă întrebați de ce!”, a spus Bușcu.

Alexandru Bușcu, șef SC Piețe, Târguri și Oboare: „Am avut sprijinul celor de la Compania de Apă. Am luat magazin cu magazin și i-am pus să-și facă toți contracte. Rezultatul ? De la 130 de milioane pe lună am ajuns să plătim acum doar 30!”.

Alexandru Bușcu a fost aviator și apoi instructor de zbor la Boboc. Este și economist întrucât între  2001-2005 a urmat cursurile Facultăţii de Contabilitate din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice.

Anul trecut Alexandru Bușcu a fost numit de primarul C-tin Toma șef la SC Piețe, Târguri și Oboare Buzău.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „„Plăteam o sută de milioane degeaba!”

 • Eu zic să militarizăm toată administrația locală. Dar, atenție! Nu cu exemplare șterse precum Vasile Murguleț. Acest bătrânel, beneficiar al unei pensii de serviciu considerabile, ar trebui să elibereze voluntar poziția pentru altcineva cu termen de expirare mai îndepărtat. Partea cu experiența și cu formarea tipic cazonă nu ține…unii îl mai și cunoaștem, dincolo de CV-ul cosmetizat în scop electoral…
  Sânge proaspăt dornic de atragerea fondurilor europene! De asta avem nevoie, nu de bătrânei gângavi care semnează / votează în necunoștință de cauză dar musai cum vrea Partidul…

 • Asa se descurca buticarii astia la noi. Bon de casa nu dau aproape niciodata, fura cat si cum pot… N-am mai trecut de mult pragul niciunei japite de genul, doar la supermarket merg. Ba mai mult, ei isi iau SUV-uri scumpe si isi fac vile, iar angajatii sunt tinuti cu minimum pe economie si asmutiti sa ii injure pe bugetari, ca din cauza lor nu au ei salariu destul.

 • Și cei 3.000 lei pentru ce sunt plătiți? Grupuri sanitare nu sunt în piață și există doar două cișmele cu robinet.

 • Mda …o mare realizare ce sa mai…Maine vor prelua toate ziarele centrale aceasta stire…Parca si vad titluri ca managerul profesionist care a stopat cheltuirea banului public la Buzau sau la Buzau in administratia locala s-a dat militaria jos din pod (avion)

 • Sa ajungi sa te lauzi ca ai iertat de la plata apei magazinele de acolo care n-au platit apa de ani de zile e de prost gust.
  Sa vina sa se laude cand va recupera banii neplatiti la apa consumata ani de zile de magazinele de acolo.
  Daca un amarat de la o casa sau apartament nu plateste factura la apa e evacuat rapid si dat afara din casa ca sa se recupereze banii neplatiti… la firmele de acolo de ce nu se face tot asa? Sau au patronii imunitate ca sunt in clanul care trebuie ce are ramificatii pana la Securitate?
  De la cine a venit ordinul de iertare a datoriilor pentru patronii de acolo?

 • Si nu e cam mult de plata chiar si cele 30 milioane?
  Asta s-ar traduce in minim 300 mc de apa lunar, adica cel putin 10 mc de apa zilnic. Undeva sunt niste “pierderi”, ca nu am vazut mergand continuu 24/24 robinete pe acolo ca sa justifice acel consum. Ceva imi spune ca unii cu spate inca sunt conectati la conducta platita din bani publici, dar cineva are interesul sa nu vada racordul.

  Pana si la cismelele din parcuri s-au pus robineti prin apasare ca sa nu mai curga continuu, o decizie proasta a primariei, facand de neutilizat cismelele, ca prin tinerea inchisa a fluxului de apa ajunge sa curga la cismea numai apa statuta si calda cand apesi pe ea. Sau poate asta era scopul, sa le aduca in stare de neutilizare, ca apoi sa le desfiinteze definitiv, lucru pe care l-am observat pe Cuza Voda, unde au fost dezafectate definitiv cismelele.

 • “In spatele unui bărbat de succes stă o femeie puternica!” Trăiască partidul și… rezerva sa de cadre… militare! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.