Platforma îngropată ÎNCHISĂ! S-au adus vechile containere care îți mută nasul

Situație aberantă la un careu de blocuri din cartierul Unirii din Buzău.

DSP a dispus închiderea platformei îngropate moderne/civilizate și pe care Primăria Buzău a cheltuit o sumă importantă.

Platforma îngropată a fost închisă de DSP Buzău!

Situație ciudată! DSP a închis platforma subterană, deși peretele blocului nu are ferestre pe acea parte (de sus până jos)

Dacă platforma îngropată a fost închisă, pentru ca oamenii să poată lăsa undeva gunoiul, RER a adus vechile containere deschise, inestetice și care vara îți mută nasul:


Nu știm cât de legală e decizia DSP, probabil că e, dar uite că uneori aplicarea strictă a legii face mai mult rău decât bine și duce la situații aberante.

Alții, prin alte orașe, ar vrea să aibă și ei platforme îngropate, convenabile și la văz și la miros, la Buzău avem, dar le închidem. Vai de noi!

Citește și:

loading...

21 de comentarii la „Platforma îngropată ÎNCHISĂ! S-au adus vechile containere care îți mută nasul

  • Când scrieți „cartierul Unirii” specificați unde anume !
    Unirii e mare !

    Răspunde
  • O fi pe baza de lipsa a avizului de la DSP, când s-a efectuat construcția !
    Că dacă nu se dribla, situația ar fi fost soluționată (prin amplasarea in alta parte) de-atunci.

    Dar, driblarea de avize se practica printre edili, că mai e un edil prin împrejurimi care i-a dat autorizație lu fi’su ca să-și facă cooperativa, fara să dețină toate avizele, și pe un teren vândut tot de tac’su, primaru’, din terenurile primăriei.

    Apropo, nici un articol despre aceasta știre ?

    De ce, fiindcă edilul e de la partidul etern ori fiindcă de fel e lăudat in presa locala, liberă, neaservita și echidistanta ?

    Răspunde
    • Magazinul acela cu stâlpul de la Mărăcineni e de aproape zece ani. Cuvântul „știre” se referă la un eveniment de actualitate. Subiectul e reîncălzit acum evident în scop politic de rivalii PSD și de presa „aservită”, ca să folosesc cuvântul dvs., opoziției.

      Răspunde
      • Auras, mă sperii de ce scri tu aici.Ti se pare normal ca un primar care a facut trafic de influență acum 10 ani sa fie in funcție astăzi?Din cauza asta nu scri despre Titel pentru ca fapta este de acum 10 ani? Ar trebui sa scri ori de cate ori este nevoie despre orice ai oricine atât timp cat fapta există.Eu de exemplu nu știam si mă bucur ca am fost informat din alte surse.Ce au facut autoritățile in acest caz?Daca era o persoană din rândul muritorilor nu facea in veci acel magazin.

        Răspunde
        • Omul ăsta, Titel de la Mărăcineni, va rămâne în istoria comunei. A băgat gaze. Niciun primar din Buzău nu se poate lăuda cu așa ceva și doar câțiva din toată țara. Comuna are apă, canal, gaze (din martie anul viitor), transport modern, toate condițiile ca la oraș. Populația crește an de an cu sute de locuitori. Că un magazin, altfel util locuitorilor, are lângă el un stâlp de electricitate e un lucru insignifiant pentru comunitate. La alegerile de anul viitor acest primar va merge către 100%.

          Răspunde
          • Aveți perfectă dreptate. Nu înțeleg de ce Titel n-a tras sforile să mute stâlpul ăla! Că doar n-a crescut acolo de când lumea! Cunosc caz în care a fost mutat stâlp de înaltă tensiune ca să facă loc unei vilișoare. Și nu era vorba de un politician!

            Răspunde
          • Din tonul domniei tale, stimate domn Tereacă, lași să se înțeleagă că ții partea unor infractori, dar am încredere că doar mi se pare mie, corect ?

            PS: rețea de gaze este in vreo 15% din judetul Buzău, într-o grămadă de comune, nu-i chiar atât de SF pentru localitățile din mediul rural, nici măcar ale acestui judet, să aibă gaze, nici canalizare care, oricum, nu este in cea mai mare parte a Maracineniului.

            Am un teren in Mărăcineni, pe care m-am grăbit să-l cumpăr iar acum stau și mă ploconesc la primărie, de luni de zile și nu știu câte drumuri, să-mi bage gaze, cu care au trecut deja de mine. O fi o chestiune cu rezolvare „românească”, are cineva cunoștințe în acest sens ?! Fiindcă mie mi se pare ciudata situația deja…
            Despre canalizare nici nu se pune problema.

            Până una-alta, Maracineniul arata cel mai trist dintre cele 3 mari comune din proximitatea Buzăului.

            Răspunde
  • Nu Tereacă! Respectarea legii nu ar trebui să fie opțională, pentru că de aia am ajuns unde suntem! Pompierul acela a închis stația GPL de la Crevedia, pe toți i-au durut undeva de decizia lui, pentru că…PSD, acum toți „nu știu, n-am auzit” și niște familii nevinovate au fost distruse!

    Răspunde
    • Uneori legea nu se respectă în litera, ci în spiritul ei, atunci când litera ei (aplicată probabil subiectiv/greșit) face mai mult rău decât bine.

      Răspunde
      • Tovarase Tereaca, de unde mama dracu’ iti vin aceste idei?
        LEGEA SE RESPECTA IN LITERA EI, aia cu „spiritul legii” e altceva ce, evident, n-ai inteles.
        Doamne, e jale cu voi, comunistii, cum interpretati voi numai dupa cum va convine, legile fiind gresite cand nu va servesc pe voi.

        PS. Ca sa nu spui ca sunt rau si te las asa, in aer, „spiritul legii” inseamna identificarea sensului dorit de legiuitor atunci cand a creat legea, nicidecum alegerea intre a respecta sau a nu respecta legea pe motiv ca „e aplicata subiectiv/gresit si face mai mult rau decat bine” (asta e o mega tampenie).

        Răspunde
        • Stimabile, cum e cu litera strictă a legii, când la noi e o obișnuință ca sentința după apel să fie la 180 de grade față de cea de pe fond ? Unii dau 10 ani închisoare, alții zic că fapta nu există!

          Răspunde
          • Nu pune la inimă. N-ai ce să ceri de la un moralist capitalist. Când diminuează din profitul impozabil nu zice că ocolește legea ci că aplică optimizări fiscale. Atunci n-o mai arde cu spiritul legii că știe că legiuitorul nu s-a gândit la diminuarea profitului prin proceduri neortodoxe.
            Când pune boticul la un matrapazlâc în combinație cu privatul de la stat zice că doar ăla e corupt, el n-are nicio treabă, uită brusc că și coruptul și corupătorul sunt incriminați de lege în aceeași măsură…
            Pe fondul dezastrului bugetar din ultima vreme a apărut iarăși în spațiul public ideea impozitării pe cifra de afaceri. S-a vehiculat procentul de 1%. Au sărit capitaliștii și propagandiștii lor ca arși de gaz metan! Că nu se poate, că pleacă investitorii din România, că vine apocalipsa, că mai ceva ca cutremurul de la Marrakech!
            Un calcul banal face echivalența dintre impozitul pe venit și impozitul pe profit. 1% impozit pe venit echivalează cu 16% din 6,25% profit iar un impozit pe venit de 0,8%, cum prevedea Ordonanța 114, echivalează cu 16% din 5% profit. Da, ați citit bine, 5% profit! Moraliștii capitaliști nu vor să plătească nici măcar impozit pentru un profit declarat de 5% când în realitate profitul depășește cu mult minusculul profit de 5%!
            Dacă o firmă străină ar dori să plece din România (dar câinele nu pleacă de la măcelărie) ar trebui să vândă altcuiva. Nu poate să plece cu clădiri, terenuri și diverse acareturi. Tot ar exista posibilitatea ca noul proprietar să fie de bună credință.
            Poate află și capitaliștii că în așa-zisa Chină comunistă actul medical este gratuit pentru orice cetățean chinez. Îi scutesc pe moraliști șă-și răcească gura de pomană și să mă îndemne să plec în China. N-am nicio șansă chiar dacă mi-aș dori. Condițiile de obținere a cetățeniei sunt greu de îndeplinit. Este degradant pentru așa-zisa lume civilizată capitalistă ca în secolul prezent viața unui om să depindă de o invenție numită bani.

            Răspunde
          • Tovarase, aia nu-i treaba noastra, a cetatenilor, sa judecam. De ce? Pentru ca, daca fiecare judeca si interpreteaza cum vrea el, dispare insusi sensul existentei legilor.

            Ca sunt sentinte complet diferite la apel comparativ cu fond e perfect adevarat. Pentru asta exista ICCJ si diversele forme de recurs. Asa-i sistemul in tara asta, asa-i sistemul in Europa. Filmele americane sunt distractive dar nu trebuie luat ca fiind realitate tot ce vedeti acolo! Sistemul romanesc nu are notiunea de „precedent”.

            Sa spui matale ca „legea nu-i buna, facem asa ca uite, asa vrem noi ca stim noi ca asa e bine” nu e doar o tampenie dar, mai ales in cazul mass-media, ar putea fi interpretat si ca instigare la nerespectarea legilor.

            Lasand la o parte nimicul asta legat de gunoi (care gunoi, intr-un oras modern cum se vrea a fi Buzaul ar trebuie sa fie colectat gratuit) aici e vorba despre ce spui matale referitor la legi. Cum ca nu-stiu-care institutie n-a procedat corect c-a dispus inchiderea nimicului aluia CONFORM LEGII pentru ca te deranjeaza pe matale si, posibil, pe cei care te platesc pe matale sa le porti vorba in spatiul public.

            Modul asta de „a face lucrurile pe fata” incepe sa semene cu modul in care procedau pedele-penele prin anii 2010 cand erau mega-jupani dar niciodata nu a fost stilul pesedeului de-a fi „smardoi” pe fata. Pana si nea Bosco (de care va tot place voua sa va luati si la atata timp dupa ce-a fost tras pe linie moarta) avea o oarecare retinere in a face treburile dubioase „la vedere”. Lucrurile se schimba cu nea Marcel la carma da’ se vede treaba ca nu neaparat in bine.

            Răspunde
  • probabil un motiv au avut … acestea au propriul sistem de drenare sau ‘situatia’ balteste ?

    Răspunde
  • Ce înseamnă obișnuință pentru tine stimabile Tereacă? Dă-mi un procent din totalul dosarelor judecate/hotărârilor, între fond și apel în care deciziile să fie întoarse la 180 de grade! Îți spun eu, bați câmpii! Iar legat de stâlp, crezi că dacă problema era pusă pe tapet acum 5 ani interesa pe cineva? La Crevedia și Caracal nimeni „nu știe nimic”! Legat de „presa aservita” zilele trecute Antena 3 făcea o paralelă între stâlp, primar Mărăcineni, podul de acolo și Băsescu, de parcă între Titel Maleanu, Toma și Ciolacu ar fi imposibil să găsești vreo legătură! Și tot legat de stâlp, ia vezi tu cine a fost/este consilier personal al lui Titel și ce legătură este cu prefectura sau Garda de mediu! Stimabile Tereacă, aici este vorba de corupția instituțională și generalizată a statului român!

    Răspunde
    • Nu poți fi corupt de unul singur. Statul român nu poate fi doar el corupt. Actul corupției presupune minim doi parteneri. Să zicem că unul este statul român prin angajații lui și celălalt, ups, economia privată reprezentată de firme private. În fața legii ambii sunt la fel de vinovați. Fără deosebire, dar la nivel de propagandă doar angajații statului sunt corupți. Și după cum se vede, propaganda privaților este extrem de eficientă! Din punctul ăsta de vedere capitalismul bate de departe orice alt model economic.

      Răspunde
      • Privatul nu e doar un sistem corupt, dar si lipsit de raspundere, uneori cartelizat, alteori tepar sau neglijent. Incearca sa realizezi ceva cu niste firme sau niste persoane care lucreaza in privat, sa vezi ce circ iese, numai pramatii si hoti, unu si unu. De fapt, e un sistem interdependent, sunt niste hoti si niste japite care conduc totul. Nu exista privat vs bugetar, exista niste hoti la varf, in ambele domenii, care conlucreaza in detrimentul oamenilor cinstiti.

        Răspunde
      • Cum ar veni, statul e nea Titel, care este idolatrizat in presa fiindcă se strofoaca de-o viață să facă un drum și să bage gaze și încă e departe de-ai fi reușit oricare dintre acestea iar privatul e fi-su, căruia i-a dat teren, de la stat, i-a dat autorizație, cum o fi și l-a făcut „om”.

        Ai dreptate și n-am nimic împotriva sa fie curățați amândoi și împreună, doi infractori politici în minus, un mare câștig pentru cetățenii români !

        Răspunde
  • Hopa, de la tomberoanele RER ati deviat cu manie proletara impotriva „privatului corupt”. Total pe langa subiect. Privatul corupt de care vorbiti este reprezentat in majoritatea cazurilor de firme capusa infiintate tot de slujitorii statului si nemurile sau acolitii lui cu scopul de a sifona bani publici. Asa ca mai usor tovarasi cu mania proletara impotriva companiilor private care tin inca Romania in viata. Da, angajatii statului sunt cauza coruptiei generalizate, nimeni altcineva.
    In cazul de fata, ca sa revenim la articol, un functionar din birou, a considerat ca o platforma de gunoi ingropata nu poate fi autorizata dar niste tomberoane plasate la vedere si in acelasi loc, sursa de mirosuri si microbi pot exista fara probleme…
    Te doare mintea, asta este statul roman cu functionarimea lui corupta si dezinteresata…

    Răspunde
  • CAPACELE TOMBEROANELOR TREBUIESC ACTIONATE CU PICIORUL PRINTR O PEDALA SI CEVA CAUCIUC PE LA ELE (ADICA MAI SILENTIOASE) SCIRTIE SI SUNT FFFF MURDARE (CINE LE DEZINFECTEAZA???????)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.