Plic, folcloriste sau ignoranță ?

Fără ajutorul arbitrilor Gloria n-ar fi luat bătaie la 4 goluri (scor final Storhamar – Gloria Buzău 31-27, 16-15).

Probabil că s-ar fi terminat egal sau diferența ar fi fost de maximum două goluri, de o parte sau de alta.

Dar, cei doi arbitri (din Elveția, țară nulă handbalistic) au tras cât au putut cu norvegiencele.

Arbitrii s-au dat în stambă îndeosebi în repriza a doua, când buzoiencele au trecut prima dată în avantaj, iar fluierașilor și gazdelor începuse să le intre morcovul.

A urmat o execuție a buzoiencelor cu o ploaie de eliminări și lovituri de la 7 metri (multe din ele forțări în atac).

S-a ajuns până acolo încât în aceeași fază (!), la o forțare în atac (intrare berbece ca la rugby), să fie eliminate două buzoience (câte una de arbitru!) pentru vina de a nu se fi dat la o parte.

De la scor egal, norvegiencele s-au dus la +5. Noroc cu ultima fază că ale noastre au marcat, astfel că alde Rotaru vor pleca în retur de la -4.

În concluzie, despre arbitri, fie și-au petrecut noaptea cu niște folcloriste locale, fie s-au înțeles la plic, fie sunt „pafariști”, explicabil pentru niște elvețieni – lumea a treia a handbalului.

Dincolo de arbitraj

Trebuie recunoscut că nordicele au jucat cu o viteză în plus, cel puțin.

De ce ne temeam n-am scăpat, norvegiencele au punctat pe contraatac și ne-au făcut praf cu repuneri rapide (în cinci secunde mingea era deja în poarta noastră).

Plus agresivitate, ambiție, răutate, tupeu. Ale noastre sunt, luate individual, mai handbaliste, dar mai lente, mai leneșe, mai blânde.

Calificarea e încă posibilă, cu o condiție. Ca ale noastre să le depășească pe norvegience la agresivitate, răutate, determinare. Roșca și Ceaușel trebuie să le dea, precum în poveștile copilăriei, jeratec la vestiare, înainte de a intra pe teren. Și să sperăm că arbitrajul va fi corect.

Să notăm revenirea, la noi, a Andreei Rotaru (altfel o luam rău pe cocoașă), „cărămizile” aruncate de Bianca Tiron și prestația bună pe extremă a Vasileuskăiei (spre deosebire de Simion care a început dezastruos meciul).

La minusuri, ca să fim corecți, trebuie să adaugăm poarta, destul de modestă, dar și jocul deficitar cu pivoții și cu extremele (îndeosebi cu Czeczi). Modestă a fost și Alina Ilie, dar, cine știe, poate înclină balanța în favoarea noastră în retur.

Din păcate, returul se va juca fără spectatori (decizie exagerată a autorităților din România), în timp ce norvegienii nu purtau nici măcar mască.

loading...

3 comentarii la „Plic, folcloriste sau ignoranță ?

  • Echipa din Norvegia alearga bine, are citeva tragatoare bune , dar e totusi de valoare modesta, naiva de multe ori ; va fi nevoie insa ca Gloria sa fie macar la 70 % din ce a fost in finala Cupei , cu implicarea mai multor jucatoare nu doar a 3 : Rotaru, Tirion, Petrovic

  • Cum poți să susții așa ceva ? Ai dovezi? Este diferența de valoare și mentalitate. Chiar nu avem bunul simț sa recunoaștem că adversarul a fost mai bun. Avem această problemă fantomatică că ne fura toată lumea. Este o aiureala ceea ce susții.

  • @Alex cum e adversarul mai bun atunci cand la orice actiune a lor de atac la limita fortarii sau a pasilor se dicta 7m si eliminare pentru noi? Daca ai vazut meciul stii ca o singura data s-a fluierat fortare in atac si niciodata pasi, desi norvegiencele jucau la limita fortarii sau a pasilor aproape orice faza iar acea faza din ultimele minute cand o jucatoare a lor se duce kamikaze in doua jucatoare ale noastre undeva la 9m si in loc sa se fluiere fortare cum era normal se da 7m si eliminare la Tiron e elocventa pentru ceea ce sustin. Echipa norvegiana nu a aratat nimic ieri, cu un arbitraj echidistant nu pierdeam ieri, vina noastra a fost doar aceea ca am intrat prea crispate la inceput in meci dar mai apoi arbitrajul a facut diferenta. La retur daca va fi un arbitraj mai echidistant si fetele se vor capacita la maxim dupa parerea mea ne vom califica mai departe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.