Nu intră și nu iese nimeni. Plus demontarea unei informații neadevărate

„La căminul de copii din Micro XIV a fost instalată carantina. A fost cineva în vizită la copii cu coronavirus. Au adus acum gheretă la poartă, i-au mutat și pe paznici afară, toți vecinii vorbesc despre asta”.

Mai multe astfel de mesaje au fost trimise astăzi către reporterul buzoienii.ro, cetățenii solicitând, îngrijorați, informații suplimentare.

Care e adevărul

Copiii din centru împreună cu jumătate din personal au intrat în izolare. Dar nu pentru că a venit cineva cu coronavirus în vizită ci pentru că așa prevede ultima ordonanță militară (nr. 8).

„Da, jumătate din angajații acestor centre ale DGASPC Buzău nu mai pleacă acasă pentru 14 zile. Dorm acolo, mănâncă acolo, alături de copii. După 14 zile vor pleca acasă și vor fi înlocuiți de cealaltă jumătate a angajaților”, ne-a declarat Roxana Kovacs, ofițer de presă la DGASPC Buzău.

Pentru că paznicii centrului, angajați ai unei firme de pază, merg totuși acasă, s-a luat decizia mutării lor în afara incintei. Pe timpul nopții sau în caz de vreme rea paznicii pot sta în ghereta adusă azi.

Întocmai ca la DGASPC s-a procedat și la Căminul de Bătrâni al Primăriei Buzău din Parcul Marghiloman, dar și la adăpostul pentru oamenii străzii din mun. Buzău. Cu jumătate din angajați mutați pentru două săptămâni alături de cei pe care-i aveau în grijă.

Prevedere Ordonanța Militară nr. 8

Art.10 – (1) Se instituie, pe perioada stării de urgenţă, măsura de izolare preventivă pentru 14 zile la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

(2) Perioada prevăzută la alin.(1) este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Nu intră și nu iese nimeni. Plus demontarea unei informații neadevărate

  • O masura cu adevarat inteligenta. Bravo celui / celor care au venit cu ideea asta!

  • Au inceput si ei sa priceapa ca arest trebuia facut doar pentru personele vulnerabile si personalul ce convietuia in aceeasi incinta, nu sa aresteze toti romanii a domiciliu si sa duca tara in prapastie si in foamete.
    Prea tarziu, raul a fost facut si tara dusa in prapastie dupa ce au bagat in arest la domiciliu toata tara si in arest la centru de arest pe cei veniti din afara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.