PNL a supărat PSD la Buzău. Vine pedeapsa

Știrea zilei la Buzău a fost rodul unei întâmplări.

Reporterul buzoienii.ro i-a întrebat azi la conferința PSD, pe Neagu și Toma, șefii CJ respectiv Primăriei Buzău, ce-i vor cere viitorului prim-ministru Marcel Ciolacu.

„Eu îi voi cere schimbarea prefectului!”, a răspuns Neagu.

Șeful CJ Buzău a explicat motivul: „E dreptul meu ca președinte al Consiliului Județean și membru al PSD să fac o asemenea cerere. Partidul Social Democrat trebuie să aibă prefect la Buzău pentru a putea integra mai bine proiectele noastre. Să fie un circuit all-inclusiv”.

Propunerea lui Neagu pare a avea susținerea șefului PSD Buzău, Lucian Romașcanu:

„Sigur va fi și o analiză a reprezentanților guvernului în teritoriu. Nu comentez! Am informații și eu că există scăpări în activitatea Prefecturii la Buzău, o să vedem ce decizie se ia. Domnul Neagu a fost foarte sincer pentru că e primul front de comunicare cu primarii și atunci este mult mai bine informat decât suntem noi”

În spatele acestor declarații oficiale, trebuie spus că pornirea pesediștilor locali e consecința „supărărilor” pe care Gabriel Avrămescu, șeful PNL Buzău, le-a provocat în ultima vreme pesediștilor locali. Schimbarea prefectului PNL ar fi pedeapsa aplicată lui Avrămescu pentru că nu a fost cuminte.

Rămâne de văzut în săptămânile următoare dacă PNL Buzău va reuși să-l convingă pe Ciolacu să-și păstreze omul plantat la vârful Prefecturii Buzău.

De profesie economist, Țiclea a demonstrat, cu excepția câtorva declarații pripite, în anul și jumătate în care a fost prefect, că e un om implicat și dornic de a rezolva problemele județului

Numirea lui Daniel Țiclea (PNL) ca prefect al Buzăului în alianța PSD-PNL a fost văzută diferit de comentatorii vieții politice locale.

Pe de o parte numirea unui penelist a fost considerată eronată, împotriva democrației, câtă vreme buzoienii au votat cu largă majoritate PSD. Iar în democrație, față de dictatură, votul e decisiv.

Pe de altă parte, alți comentatori au apreciat, tot în spiritul democrației, drept pozitivă numirea unui penelist într-un județ roșu, conform principiului checks and balances, de echilibrare a forțelor politice într-un teritoriu.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „PNL a supărat PSD la Buzău. Vine pedeapsa

 • Să fie toți de la PSD, să poată „munci” în liniște, nu, tov. Neagu?
  De aceea nu ați putut asfalta drumurile județene, de aceea nu avem apă și canalizare în mediul rural, pentru că este prefect unul de la PNL?
  Pentru cine nu știe, prefectura exercită funcția de control asupra documentelor emise de primării și nu numai. Deci, este nevoie de unul de-al lor.
  Nu interesul general, al cetățenilor, este avut în vedere când tov. Neagu cere schimbarea prefectului.
  Dar, lumea este proastă, este slabă, nu zice nimic, nu face nimic.

  Răspunde
  • Bravo, domnule Vasile! Foarte bine punctat!
   De la muncitorul necalificat la prefect sa fie toti de la PSD in judetul Buzau, iar restul afara. Vai de noi…

   Răspunde
 • Vai,sa fie neapărat de la P.S.D următorul prefect.Asa județul o sa fie în sfârșit o afacere de partid,cu p.s.d-isti foarte bogați și o populație tot mai săracă, mai bătrână și mai micsorata.Hai ca se poate tov.Neagu.

  Răspunde
 • Poate PSD să schimbè și din directorii deconcentratelor cum ar fi directorul Direcției Agricole care a căptușeală acea instituție de aproape 20 ani.A fost PDL ,PNL ,PSD,ALDE,PSD,Acum mare PNL.Nu a făcut nimic ptr noi agricultorii tot ce afacut afacut ptr magazinele lui fitosanitare și ptr ferma familiei sale unde au în exploatare peste 1500 h.Tot ce este ajutor de la stat pe agricultura firma familiei prinde tot.Mai mult omite să îndrume fermierii de frică ca nu prinde el diferite gândirii nerambursabile.Psd dacă vrea sa fie un partid asa cum este domnul Toma trebuie sa scape de acești oamenii și la Buzau.Alt fel AUR va exploda electoral.

  Răspunde
 • Pentru a fi cat mai multi de la PSD, in continuare, dragi buzoieni, votati PSD !!! De la un cap la altul numai PSD-isti, cat mai multi PSD-isti, for ever ! Si veti trai din ce in ce mai bine !

  Răspunde
 • Susțin un judet Buzău cat mai roșu !

  Am înfrânt Parisul, în curând vom infrange Vasluiul și, speram, Teleormanul, hai Buzău !!!

  Răspunde
 • Este logic. Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu, numit de către PM. Țiclea este prefect de atâta vreme cu Ciucă premier (numit de către Cîțu, cu o lună înainte de a deveni Ciucă premier). Dacă NIMENI nu s-a strofocat atunci de evidența politică, să o faci acum este cel puțin ipocrizie. Nu spun că e normal, nu spun că e mai bun un criteriu bazat pe meritocrație nu cel pe carnetul de partid ci constat strict evenimentul tehnic.
  Dacă exista un om independent și de valoare în tot județul, sunt sigur că viitorul premier Marcel și l-ar fi atras. Sau măcar din alte județe, cum au procedat, spre rușinea lor, cei din Galați cu Avrămescu al nostru (căruia trebuie să i se creeze o carieră politică).

  Răspunde
 • Tigani de pe Alexandru Marghiloman cînd îi mutati ???

  Răspunde
 • bravo domn Vasile.

  Din pacate mare parte din buzoieni se duc cu caciula in mana acolo unde trebuie sa se duca cu fruntea sus.

  Se duc sa se roage si nu ca ceara sa se faca.

  buzoiienii isi cam merita soarta … vin alegerile si se aleg cu o pereche de cizme si vreo galeata si gata … mai asteapta inca patru ani pentru alta pereche …. trist.

  Răspunde
  • Nici astea nu se mai dau. Sunt primari care candidează singuri. Asta da democrație.

   Răspunde
 • Referitor la directorul Directiei agricole, dl Vlad are mare dreptate! Ar trebui cineva sa se sesizeze si sa faca ceva verificari, referitoare la modul cum a acordat firmei familiei sale despagubirile pentru calamitatile din agricultura.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.