PNL: „PSD și ALDE sunt paria comunității europene” (P)

PSD și ALDE, parteneri de guvernare, sunt din ce în ce mai izolați atât pe plan intern cât și pe plan extern, în Uniunea Europeană și în rândul partenerilor strategici ai României.

Liderii PSD și ALDE evită, de ceva vreme, expunerea la evenimente publice în țară. Singurele locuri unde liderii celor două partide aflate la guvernare se simt în siguranță sunt studiourile de televiziune prietene unde nu dau piept cu furia românilor ci cu moderatori care le cântă în strună.

Unul dintre episoadele relevante privind izolarea cu care se confruntă ALDE pe plan intern a avut loc acum mai bine de o lună, la Oradea, unde a fost interzisă participarea unor reprezentanți ai unor ONG-uri la conferința de presă a lui Călin Popescu Tăriceanu. În mod clar motivul a fost frica lui Tăriceanu de întrebări din partea societății civile.

La PSD incidentele au fost mult mai numeroase. Orice întrunire publică a pesediștilor a fost semănată cu proteste și huiduieli. Așa că ele s-au rărit și aproape au dispărut. Zilele trecute la Drobeta Turnu Severin, fiul lui Liviu Dragnea a fost huiduit de suporteri la un eveniment sportiv. A plecat de acolo cu coada-ntre picioare și în spatele bodyguarzilor.

Ironic, partidul așa zis ”apropiat de oameni” fuge de ei, se ascunde în săli umbroase de ședințe, în sedii de partid, în mașini cu șofer și geamuri închise la culoare. Dacă ar fi numai asta, poate nu ar fi așa de grav.

PSD și ALDE – credibilitate ZERO pe plan extern

PSD și ALDE au reușit performanța de a stârni indignarea partenerilor noștri, UE și SUA. Săptămâna aceasta, în ziua aniversării integrării României în NATO, PSD-ALDE a primit un avertisment din partea administrației SUA, prin vocea secretarului de stat Mike Pompeo, care afirma în urma unei întâlniri la București cu Teodor Meleșcanu, că este foarte importantă continuarea luptei anticorupție în România pentru consolidarea instituțiilor democratice din țara noastră.

În contextul zvonurilor privind intenția PSD de a modifica prin ordonanță de urgență codurile penale, Comisia Europeană a luat în discuție situația din România amenințând guvernul de la București cu represalii în cazul în care demersul PSD-ALDE va fi pus în practică. Frans Timmermans însuși, colegul socialist al PSD și prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, a avertizat că instituția pe care o reprezintă este dispusă să ia ”orice măsură este necesară împotriva României dacă se vor adopta legi care să ofere impunitate demnitarilor de rang înalt”. În aceeași zi, Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a cerut excluderea ALDE România din formațiunea politică europeană afirmând: „Tăriceanu ne-a mințit. Susține tentativele de dezincriminare a corupției”.

Și nu am terminat. În data de 3 aprilie, nu mai puțin de 12 ambasade de la București, printre care și Ambasada SUA, își manifestă printr-un comunicat comun de presă profunda îngrijorare privind „integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile care nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție”.

Toată această cronologie ne dezvăluie un peisaj extrem de dezolant pentru PSD-ALDE. Suntem și în plină precampanie pentru alegerile europarlamentare. Practic, PSD-ALDE cer votul cetățenilor pentru Parlamentul European, adică una din instituțiile pe care le atacă în fiecare zi. ”Repetenții” de la București, PSD-ALDE, vor să ne scoată din Europa. PSD și ALDE sunt, de fapt, paria comunității europene și dezavuați de administrația americană.

PNL are sprijinul puternic al PPE

Singura forță politică din România cu greutate în Europa rămâne PNL, membru al celei mai mari formațiuni politice din UE – Partidul Popular European (PPE). PPE va obține cele mai multe locuri în Parlamentul European. Candidatul PPE, Manfred Weber este viitorul președinte al Comisiei Europene. Partidul Național Liberal a organizat, în debutul campaniei pentru alegerile europarlamentare, Summit-ul liderilor locali și regionali ai PPE la București unde s-a confirmat poziția importantă a PNL în cadrul puternicei formațiuni europene. Summit-ul de la București a întărit angajamentele Partidului Național Liberal alături de Partidul Popular European pentru apărarea valorilor europene, democrația și statul de drept. PNL rămâne, în orice caz, varianta serioasă în cursa acestor alegeri europarlamentare.   

loading...

8 comentarii la „PNL: „PSD și ALDE sunt paria comunității europene” (P)

  • Pentru PNL si PRO Romania am aceasta opinie politica preluata de la Presedintele Iohanis,MUU…. ba !

  • Pentru cititorii avizați care știu să decodifice semnificația literei (P), pusă între paranteze, adică PUBLICITATE ELECTORALĂ PLĂTITĂ, articolul este propagandă chioară, apă de plouă. Pentru neavizați, iarăși nu prezintă nici un pericol, fiindcă aceștia fie nu știu să citească, fie citesc fără să priceapă despre ce e vorba de fapt, precum clienții analfabetismului funcțional. Realitatea însă e tristă pentru toată lumea. Cu o așa opoziție anemică, nu e de mirare că avem și o democrație atât de năroadă. De aceea își permit escrocii transnaționali să ne spolieze de resurse și să ne sfideze în cel mai josnic mod. La alegeri „zmeii” propagandiști or să-și smulgă PNL când vor încasa 15% în cel mai bun caz.

  • Aoleu, nenică, ne-ați adus aminte de ce au pățit săracii bogați Athanasiu și Antonel când se credeau deja senatori înainte de alegerile din 2016. Greu cu limberalismul la Buzău.

  • Ungaria si-a inchis granitele si au expulzat ONG-urile sorosiste, Polonia la fel, Vestul Europei e in plina islamizare si valul de crime e pana la cer, timp in care cenzura e ca in USSR. “Europa” nu mai e vreo mare smecherie, ba partidele care vor sa-si scoata tarile din UE sunt din ce in ce mai sus in sondaje. Asa ca, atitudinea PSD e chiar la moda, pentru ca birocratii UE nu se mai bucura de sustinere dupa ultimele dezastre produse.

  • Aveți-vă ca frații , neamuleee …!

  • A spune despre PSD si ALDE ca este ‘paria comunitatii europene’ inseamna a le atribui acestora, veleitati pe care nu le-au avut si nu le au,dar si o confirmare a dispretului popular al celor care au inteles cine sunt si pe cine reprezinta cu adevarat PSD si ALDE. Se pot atribui unora ca Iliescu,Nastase,Dragnea,Dancile,ToaderTudorel,Olguta Vasilescu,Codrin Stefanescu,……Tariceanu,Vosganian….. personaje politice veleitare de cea mai joasa speta,care au in comun cu democratia,valorile democratice ceea ce’ au in comun baba si mitraliera’? Dorintele,pretentiil si ambitiile total nejustificate ii definesc in mod cert ca niste veleitari de o ticalosie absoluta.Partide ca acestea – PSD,ALDE,PMP(fost PDL) -sunt cele care au scris o pagina neagra a democratiei romanesti,iar istoria nu uita si nu iarta.Ca au devenit niste paria (dispretuiti) in propria tara si in Comunitatea Europeana este doar ‘meritul’ lor strict personal.Au primit si primesc doar ceea ce ‘au semanat’ si merita.Din pacate pentru noi,romanii,datorita acestor nevolnici am ajuns sa fim chiar noi niste paria (urgisiti,dispretuiti,batjocoriti,umiliti) in propria tara.Niste instrainati in propria tara,izgoniti ,alungati si de multe ori slugi pe meleaguri straine,in primul rand datorita lor,dar si datorita prostiei,lasitatii,pasivitatii noastre Si ma refer aici la intunecimea mintii unora care i-au recreat,reciclat ,resuscitat si reinviat pe acesti nevolnici pe care noi i-am ‘votat si revotat,ales si reaales ‘ ca parlamentari mai abitir ca pe timpul ceausescului.Oare chiar atat de multi sa fi fost ticalosii comunismului si atat de mare ticalosia lor de nu putem intelege raul imens facut Romaniai si romanilor de acestia?……..Romania si romanii inca mai ……’dorm’.Desi,pana si ‘frumoasa din padurea adormita’ s-a trezit la un moment dat.Oare cand va sosi si pentru noi acel moment? PS – Acest comentariu nu este insa un ‘cec in alb ‘ pentru ACTUALUL PNL.Este doar o amara concluzie a celor 30 de ani de ‘democratie’ in Romania.

  • Ai grije ca a început veninul să-ți atace mintea. Devii o viespe amețita ce crede ca zborul dezordonat este liberalism.

  • Interesant cum articolele platite de PNL sunt marcate cu P, in timp ce cele platite de PSD nu sunt. Oare de ce?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.