„Poate veni cineva să facă puțină ordine ? Unde e distanțarea socială ?”

Un cititor ne-a trimis în urmă cu câteva minute un mesaj însoțit de un clip video.

„Alo, unde e distanțarea socială ? Poate veni cineva să facă ordine ? E îmbulzeală în fața porții bisericii din Micro XIV la împărțirea apei sfințite. N-am găsit niciun polițist în zonă ca să-i atrag atenția. Comunicați, vă rog, dvs.”, e mesajul primit de la cititor.

În centru, la episcopie, conform fotografiei primite de la un alt cititor (vezi mai jos), a fost prezent un echipaj de la Jandarmerie care a asigurat distanțarea socială.

Astăzi, Izvorul Tămăduirii . Aghiasma Mică

Această sărbătoare amintește credincioșilor de una dintre minunile Maicii Domnului, petrecută cu un orb. Înainte de a fi împărat, Leon cel mare a găsit într-o pădure un orb, care i-a cerut apă. La îndemnul Maicii Domnului, Leon i-a dat orbului să bea apă dintr-un izvor, iar orbul s-a vindecat.

 Pentru a mulţumi Maicii Domnului, când a ajuns împărat, Leon cel Mare a ridicat în apropierea izvorului o biserică unde s-au săvârşit apoi multe minuni. Aceasta Biserică mai este şi astăzi în Istanbul.

De Izvorul Tămăduirii, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe, după oficierea Sfintei Liturghii, se săvârşeşte slujba de sfinţire a apei, după o rânduială adecvată Săptămânii Luminate.

Agheasma Mică este apă sfințită după ritualul Bisericii Ortodoxe. Creștinii, în general, și bolnavii, în special, trebuie să consume apă sfințită. În felul acesta se vor împărtăși de energiile necreate ale Duhului Sfânt ce există în compunerea ei. Sfințirea apei înseamnă aducerea ei la starea inițială, așa cum o crease Dumnezeu la început.

 Cu această apă se stropește casa, lucrurile din casă, gospodăria, animalele, oamenii bolnavi, ogoarele, mașinile și, în general, toate dependințele omenești, fără deosebire.

Apa care rămâne de la sfințire, se pune într-un vas la un loc curat și se ia în fiecare dimineață pe nemâncate după anafură, după împlinirea rugăciunilor dimineții.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „„Poate veni cineva să facă puțină ordine ? Unde e distanțarea socială ?”

 • M-aș bucura dacă s-ar publica că sa indepărtat de la conducerea României, distrugatorii democrației,prin distanțare socială și purtarea măști obligatoriu !

  Răspunde
 • De ce trebuie să vină cineva să organizeze populația?! De ce trebuie să vină cineva care să le spună oamenilor să păstreze distanța socială?! De ce?!
  Pentru că cetățenii sunt lipsiți de educație, sunt lipsiți de empatie, sunt lipsiți de credință. Au mers să ia apă sfințită, dar se poartă urât cu semenii lor. Au mers la biserică deși este interzis.
  Nu ne mai facem bine niciodată!

  Răspunde
 • Oameni învățați cu năravuri de prin parohia popilor Negoiță! Cum e sacul, și peticul.

  Răspunde
 • Pai vedem ca cei care se pretind a fi mari crestini, nu stiu ce este aia … nici educatie, nici responsabilitate, nici civilizatie, nici bun-simt, nici … nimic.
  Pai e normal. Asa ii vrea si biserica: o turma de oi bete, care sa cotizeze. Asa a fost dintotdeauna si asa va ramane, pana ce generatia asta indobitocita va dispare !
  Amin.

  Răspunde
 • Dle. Cătălin, sunteți un optimist incurabil : generația asta îndobitocită nu va dispărea, au avut politicienii grijă de perpetuarea ei ! Vorba ceea : ” mama proștilor e mereu gravidă… ” !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.