Pocinog în curtea Primăriei Buzău. Se taie din banii de asfaltări și alte investiții pentru a se da profesorilor


În jur de 60 de miliarde de lei vechi vor fi tăiate de la investiții de către Primăria Buzău pentru plata unor drepturi salariale restante ale cadrelor didactice.

Banii ar fi trebuit să fie plătiți de către Ministerul Educației și Ministerul Finanțelor în urma unor decizii judecătorești, însă guvernanții deși au promis alocarea fondurilor, nu s-au ținut de cuvânt.

Astfel că pocinogul a căzut peste primării, care se văd acum cu conturile blocate și obligate să taie din investiții pentru a le da bani profesorilor.

Situația e valabilă în toată țara, iar la nivelul municipiului Buzău primarul Toma a anunțat că va tăia de la asfaltări în urma unei rectificări bugetare:

„În ședința Consiliului Local de pe 26 octombrie, vom avea un proiect de rectificare bugetară. Vom tăia bani de la asfaltări, pentru plata acestor restanțe. Deja ne-au fost blocate conturile după ce un profesor a cerut executarea silită a primăriei. N-avem ce face, trebuie să plătim acești bani, deși era obligația guvernului. Știu că era vorba de 60 de miliarde, dar s-a mai plătit câte ceva, e posibil să fie mai puțin”, a spus Toma la Campus Tv.

Ce se putea face cu acești bani ?

Cu 60 de miliarde de lei vechi s-ar fi putut asfalta câteva străzi sau moderniza toate locurile de joacă din municipiu și înființa chiar și altele noi.

De acești bani s-ar fi putut de asemenea primeni și toate platformele de gunoi din oraș sau, de pildă, înființa drumul atât de necesar din cartierul Broșteni înspre Mărăcineni pentru a se elimina blocajele din rondul de la Carrefour.

Câte 20 de milioane de lei vechi de profesor

Fiecare cadru didactic ar urma să primească în jur de 20 de milioane de lei vechi, dar sumele vor crește în cazul directorilor, secretarilor și contabililor cu salarii mari.

Banii reprezintă dobânzi la salariile mărite ce nu s-au acordat între 2008 și 2011. Până la urmă profesorii și-au primit măririle salariale, dar au cerut și dobânzi pentru banii neacordați la timp.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Pocinog în curtea Primăriei Buzău. Se taie din banii de asfaltări și alte investiții pentru a se da profesorilor

 • Incercati sa mentineti o exprimare unitara..in lei noi, in titlu scrieti 2000 de lei dupa 20 de milioane etc. denota o lipsa de profesionalism..

 • De ce nu se spune ca se taie de la Compania de apa din salariile lor gigantice, de la plata firmelor private de paza a scolilor cand inca avem acelasi nr de politisti locali, dar paza scolilor a fost preluata de firme private, de ce nu se spune ca se ia din atatea alte parti prin care se risipesc banii, avocati costisitori care pierd procesele primariei pe banda rulanta? Nu se spun astea pentru ca impactul este mult mai mare daca faci comparatie intre singurul lucru care s-a miscat in ultima vreme in oras si e vizibil, si salariile unor profesori, care, nu-i asa, nu produc nimic? Cand vor realiza ca toti cei care stau in functiile alea de conducere, cu hartii in spate sau chiar cu competente reale certificate de niste diplome, au fost scoliti de catre cineva? Stiti ce salarii au profesorii? Stiti ce salarii au angajatii primariilor? Uitati-va la casele in care traiesc profesorii, la masinile pe care le conduc, la vacante unde si le fac si comparati-le cu cele ale celorlalti cu pregatire similara sau chiar mult mai jos. Veti intelege poate nivelul de trai real pentru un profesor.

 • Când e vorba de asfaltări sunt doar 6 miloane de lei. Când e vorba de drepturile unor oameni sunt 60 de miliarde. Eşti tendențios!
  Păcat!
  Mi-ai spus odată că nu eşti purtătorul de cuvânt al Primăriei.
  Oare?!?!

 • Alo, Toma, măi fraiere, io am tocat bani grei timp de 20 de ani și n-am asfaltat ca lumea nici o stradă. Îi puneam pe scribălăii fomiști să scrie la ziar și sporovăiască noapte de noapte ani la rând la televizor despre Marea Asfaltare, care va veni la Sfântul Așteaptă, iar eu făceam cu banii Marea Chiverniseală și dădeam lecții despre vodca Beluga partenerelor de porno cinema pe la Rin Hotel. Bă, ascultă aici, o să-ți pară rău. N-o să te laude nimeni. O să te spurce toți buimacii, care mai degrabă îl apreciază pe unul șmecher, mincinos, lacom și desfrânat. O să vezi tu.

 • A se intelege ca e vorba de un drept, castigat in instanta. Nu despre un moft. A fost nevoie de instanta tocmai pt ca legea nu a foat respectata de la bun inceput de catre unii care au considerat ca e mai important sa dea banii oriunde in alta parte decat acolo unde prevedea legea. De ce pensiile speciale nu se amana pt ca trebuie continuate asfaltari, autostrazi etc, de ce salariile din primarii nu se amana pentru ca e de infiintat un cabinet medical in sat etc? Din pricina de drepturi respectate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.