Va fi cel mai modern drum județean din Buzău


Acum arată jalnic, cu praf ori noroi pe margine, dar vor deveni cei mai moderni 5 km de drum județean din Buzău.

E vorba de segmentul ce pornește la podul de la Mărăcineni și se termină la Mătești.

Pe acest sector al DJ203 K se vor amenaja două benzi pe sens, dar și câte o pistă pentru biciclete!

„Da, în proiect e prevăzută și o bandă de 70 de cm lățime pentru biciclete. La Mărăcineni sunt mulți bicicliști și ne-am gândit și la ei.  Vor fi, pe fiecare sens, o bandă de circulație, un acostament lărgit și pista de biciclete. Modernizarea DJ203 K a început la Podu Muncii, se va lucra de la deal către șes. Cel mai probabil, anul viitor se vor începe lucrările și la noi”, a anunțat C-tin Dumitru, manager la Primăria Mărăcineni.

O problemă e că pentru extinderea drumului la două benzi va trebui refăcut podul peste pârâul din zona „La Mangă” – aprox.  850 de metri față de podul peste râul Buzău (vezi foto alăturat).

Pe durata lucrărilor, întregul trafic de pe DJ203 K va trebui deviat pe străduțe lăturalnice.

Firma care va asfalta cei peste 35 de kilometri de drum județean a început lucrările din satul Podu Muncii (comuna V. Vodă) cu lărgirea drumului și realizarea rigolelor (vezi foto mai jos).

Conform localnicilor s-au tăiat deja pomii de pe marginea drumului până la Valea Părului.

Lucrarea ce va fi realizată de o firmă din Ialomița, Oil Company, ar fi trebuit începută cu cel puțin doi ani în urmă, dar ea s-a tot amânat din cauza contestațiilor dintre constructori.

„Se vor moderniza 37 de kilometri de drum județean. Durata de execuție este de 24 luni. Este o mare realizare a CJ Buzău, mai ales că am obținut aproape 18 milioane de euro, finanțare cu fonduri europene. Este un proiect foarte important pentru modernizarea infrastructurii rutiere, dar și pentru revitalizarea acestei zone turistice” – Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Comună de lângă Buzău, a doua etapă de asfaltare din acest an. Se vor face 27 de străzi! CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Va fi cel mai modern drum județean din Buzău

 • SUCCES

 • 1. Lucrările de lărgire a DJ 203 K, pe sectorul Pod Mărăcineni – Mătești (Potoceni sat) au început in 2007 si cred eu ca vor sfârși prin a se transforma in parcări de reședință (cel puțin pana când nu se va modifica legislația din domeniu); așa cum arata astăzi, drumul este plin gropi, praf, sau băltoace in funcție de bunul Dumnezeu.
  2. Defrișările de pe acostamente s-au efectuat pana in Beceni, sat Valea Parului. Pana la Cernătești mai sunt cca 10 km!!!
  3. Pista de bicicliști este absolut necesara, mai ales odată cu modificările apărute la Codul rutier, cu referire la acești participanți la trafic; mai greu va fi cu ispitele bahice ale celor care folosesc acest mijloc de locomoție.
  3. „Asfaltarea”, așa cum o percep romanii (modernizarea unui drum, reabilitarea, sau reparația capitala), va fi făcută pana la alegerile locale, si am curaj sa fac pariu ca așa se va întâmpla, mai apoi vom vedea cum va fi cu marcajele, indicatoarele rutiere etc etc.
  4. După aceasta etapa vor urma săpăturile pentru proiectele de canalizare;
  5. Iar pentru cei mai vizionari poate, cine știe, săpăturile pentru o rețea de gaze naturale, nu de alta, dar ne dau gazele afara din tara iar noi nu știm ce sa facem cu ele. A, era sa uit, abia așteaptă austriecii si ungurii sa le ardă in interesul lor.
  Dar pana atunci sa fim optimiști, se vor mai schimba o serie de guverne, albastre, galbene sau roșii, neaoșe, românești!!

 • La Bozioru mai avetii degind să faceți ceva e jalnica drumu și acolo sînt oamenii și obiective turistice

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.