Podurile de tuburi, demolate iar de ape. Trei sate izolate

Corespondentul din zona Lopătari, Viorel Daniel Bănică, a anunțat luni dimineață că viitura de pe Slănic a spulberat din nou cele două poduri de tuburi.

Astfel că trei sate din comuna Lopătari (Săreni, Vârteju și Chirani) sunt din nou izolate rutier. A doua oară în ultimele două săptămâni!

Nu se poate face nimic (ca lumea)

Primăria Lopătari nu are bani pentru poduri adevărate (un pod costă 1 mil.€) și nu va primi fonduri nici de la guvern, nici din fonduri europene (1. pandemia a redus peste tot bugetele 2. Sunt doar câteva zeci de gospodării afectate – pe malul drept al Slănicului – iar prin țară așteaptă finanțare investiții mai importante).

În aceste condiții se va aștepta trecerea viiturii, iar podurile de tuburi vor fi refăcute.

Noua viitură s-a produs din pricina ploilor și a topirii zăpezilor.

De altfel, județul Buzău este de ieri (și până azi la ora 16.00) sub cod galben emis de Institutul Național de Hidrologie (Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE).

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Podurile de tuburi, demolate iar de ape. Trei sate izolate

 • Omul sfințește locul ! Sunt primari de comune in tara ,care au reusit sa faca adevarate minuni cu bani europeni,Com.Ciugud jud.Alba,com Sâncraiu jud.Cluj,com.Cristian jud.Brașov,com.Petrești jud.Alba,com.Dumbrăvița
  jud.Timis,com.Luncavița jud.Tulcea…E mult mai simplu sa spui nu pot ca nu am bani!…

 • Nu mai comparati com Ciugud cu paduchelnitele de comune de pe Valea Slanicului de sus de la noi. Acelea sunt comune puternice, nu comune populate cu batrani si amarati precum la Lopatari. Nu m-as mira ca toate fondurile comunei sa se duca ptr. ajutoare sociale si vreo scoala.
  Daca n-ai din ce sa scoti banii, poti fi si cel mai capabil primar ca nu faci nicio branza……[Leo]

 • Rog administratorul site-ului să ne anunțe dumnealui când va scăpa vreun material de atenta puricare a înțeleptului suprem, mare economist, mare revoluționar, mare…bolșevic, inegalabilul tov Leo Tz. Când acest șobolan roșu se va abține din a mai certa aprig ( ca să mă exprim delicat) pe oricine contrazice emanațiile lui proletare…ei bine aia chiar va fi o zi…
  Mă mir, aici nu mai e vinovat Iohannis? Nici Băse? Dar de tovarășii matale, șobolanii din Ciuma Roșie ce zici? Nimic? Pană de idei? Nu a mai rulat nimic pe RussiaTv???
  Acest individ emanat din gaura întunecată a comunismului nu rezistă pur și simplu să nu pozeze în „ciclopedie” universală și mare formator de opinie în era capitalistă… Doar cu atât a mai rămas, oricum nu-l mai ascultă nici Skaraoțki, nici măcar propria familie capitalistă… Se hrănește zilnic din veninul vărsat pe site, din spatele anonimatului…
  Rău ai mai ajuns bre…rău tare…
  Nu uita de pastile ! Și…NU TE VACCINA !!! Nu nu ! Că-ți bagă ăia un cip capitalist….parcă așa a dat la RTV, nu ???
  :)))

 • Sunt foarte corect ! Zona de munte a jud.Buzau are multe resurse naturale: lemn, sare, fructe de padure etc…Si din turism s-ar face bani daca ar fi infrastructura! Cine oare o fi de vina ca padurile au zburat la altii, (HREBENCIUC stie) afacerile lui Hayssam, sub ochii autoritatilor locale…traiasca vesnicul PSD la Buzau!

 • Mai tov @Kakaiwaxi-ule, ia spune-ne tu cinstit ce ai tras pe nas de data aceasta?
  Si eu as vrea sa-l rog pe administratorul site-ului sa ma anunte cand va scapa vreo postare de-a mea fara marlaniile tale stereotipe si ale celuilalt specimen care a ajuns sa te citeze in semn de deosebita apreciere. Atat de mult iti admira sclipirile de inteligenTza……[Leo]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.