POLEMICĂ. „Alți bugetari fără rost” vs. „Salvarea de vieți nu are preț”

Consilierii județeni vor aproba în ședința de azi (ora 10.00) înființarea „Serviciului Public Județean de Salvamont Buzău”.

Proiectul a suscitat polemică pe facebook, existând și buzoieni care contestă utilitatea înființării Salvamont Buzău:

„Se vor angaja la stat alți bugetari fără rost. Județul Buzău nu are munte și trasee montane periculoase precum alte județe. Cei câțiva rătăciți prin pădure, să zicem zece într-un an, puteau fi culeși ca și până acum de pe drumurile forestiere de jandarmi și ISU”.

De partea cealaltă, se afirmă că „Salvarea de vieți nu are preț. Numărul de turiști și solicitările de ajutor specializat e în creștere în jud. Buzău”.

Neagu: „Dublă obligativitate: Lege + Geoparc UNESCO”

Șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu, susține că „Înființarea și organizarea serviciilor publice județene SALVAMONT este reglementată de Hotărârea Guvernului nr. 77/2003 care, prin articolul 2 stabilește obligația consiliilor județene în a căror rază administrativ teritorială se află se află trasee montane și/sau pârtii de schi să organizeze astfel de servicii”.

În plus, Neagu susține că „obligația legală este imperativă în contextul acreditării Ținutului Buzăului ca Geoparc UNESCO și a obligativității identificării și omologării traseelor turistice din arealul județului”.

CJ Buzău va prinde în bugetul pe 2023 banii necesari funcționării Salvamont Buzău, iar în perioada următoare o comisie din cadrul instituției va hotărî unde va fi punctul de lucru/sediul Salvamont Buzău, numărul de angajați, bugetul, dotarea minimă, traseele montane cu risc etc.

salvamont-proiect

loading...

7 comentarii la „POLEMICĂ. „Alți bugetari fără rost” vs. „Salvarea de vieți nu are preț”

 • Astia care comentati sunteti toti niste „pantofari” sigur nu stiti ce e ala un pantofar.
  Buzaul are nevoie de salvamont si punct, Salvamontul are si pregatire in acordarea de asistenta medicala de urgenta si implicit mai multe sanse pentru accidentat.
  Si daca sunt bugetari, ce? Lasa sa fie ca nu iti mananca toe banii, banii ti-i mananca bancile si celealte companii private pe care tu le iubesti. Cine iti ia banii pe gaz, electricitate benzina sau motorina?
  Nu cumva parivatul pe care il tot pupi in cur?

  Răspunde
 • Numai un ignorant ar numi pilosi pe un astfel de post. E o meserie vocationala, nu rezisti daca nu iti place munca fizica, ordinele directe, nu esti dispus la situatii extreme si foarte putina viata privata. Cam ca la Smurd, nu te duci daca nu ai o atractie, daca nu ai si alte beneficii mentale pe langa cele materiale. Buzaul are un sfert din suprafata, munte, probabil ca si statistica justifica necesar un astfel de serviciu de salvare.

  Răspunde
 • Eu as pune altfel problema! Taierea sutelor de posturi de plimbatori de hartii (neveste, amante, fini, nasi etc) vs infiintarea a sute de de posturi de salvamontisti, politisti de teren, asistenti sociali pentru persoane nevoiase etc.

  Răspunde
 • Are CJ Buzău bani! În loc să le dea Neagu moldovenilor de peste Prut, îi cheltuiește pentru români.
  Apropo, Tereacă, de ce naiba bagă Neagu bani în moldoveni? Buzoienii nu vor așa ceva, având în vedere, de exemplu, că avem drumuri județene care nu au fost asfaltate niciodată. NICIODATĂ! Suntem în 2022 și circulăm pe drumuri pietruite.
  RUȘINE PSD BUZĂU!

  Răspunde
  • Și moldovenii de peste Prut sunt, fie și doar 50-60% dintre ei, tot români. Unii dintre ei, mai patrioți și decât cei din partea asta a Prutului. Au stat sub ruși 50 de ani, dar n-au renunțat la românism!

   Răspunde
 • Gabi, sunt în asentimentul comentariului tău cu o mică observație. Băncile, distribuitorii de gaz, distribuitorii de curent electric, distribuitorii de carburanți sunt privați într-un procent infim. Marea majoritate sunt tot bugetari, dar nu ai statului român. Dacă te uiți în acționariatul lor găsești acționari decidenți statul german, francez, italian, austriac, ceh, maghiar… numai SUA nu prea mai găsești că și-au luat toți catrafusele și au părăsit viitorul teatru de război.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.