POLEMICĂ. „E vinovat șoferul!”. Ba nu, motociclistul!”

Pe motocicletă se afla un puști de 16 ani din Buzău. Impactul a avut loc la intrare în stațiunea Sărata Monteoru (200 de m până la biserică). Motocicleta s-a izbit de portiera dreapta față a BMW-ului unui localnic.

„E rău, părinții sunt distruși”

Puștiul de 16 ani a fost mutat de laBuzău la spital la București.

„Acum e în operație. Va fi mutat la alt spital pentru o altă operație. Suntem îngrijorați pentru el. De părinți ce să mai zicem, sunt distruși acum. Are fractură de șold, fractură de femur, de mandibulă, etc. Vai de el, prin ce chinuri trece săracul”, ne-au transmis prietenii tânărului motociclist.

Polemică asupra vinovatului

„E linie continuă acolo. Șoferul BMW-ului a trecut peste ea când a virat stânga. Nu s-a asigurat deloc, avea vizibilitate, putea vedea motocicleta de s-ar fi uitat în față. A tăiat strada ca să intre în curte și s-a băgat brusc în fața motocicletei”, au acuzat prietenii și rudele motociclistului.

Șoferul BMW-ului, un localnic din Monteoru de 34 de ani, acuză motociclistul că a venit cu viteză. „Motocicleta a apărut din senin de după colț. Ce să văd, dacă avea 120 de km/h ?”.

Varianta șoferului e contrazisă de prietenii motociclistului: „Nu avea mai mult de 50 km/h. Au fost două curbe strânse, una după alta. Iar pe motocicletă erau doi băieți, motociclistul și un pasager. În plus, viteza maximă a motocicletei e 105km/h. Adevărul e că s-a băgat direct în fața lor”.

Motocicleta a venit din față. Se vede linia continuă. Șoferul a virat stânga pt. a intra în curte

Ce spune poliția

„Din primele cercetări efectuate la fața locului, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Merei, pe DJ 203G, din direcția Sărata-Monteoru către Buzău, un localnic de 34 de ani, ar fi efectuat virajul la stânga pentru a intra în curte, fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu o motocicletă ce se deplasa pe sensul opus de circulație, care era condusă de un tânăr în vârstă de 16 ani din municipiul Buzău. Accidentul s-a soldat cu rănirea motociclistului și a pasagerului acestuia. Cei doi au fost transportați la spital”.

Notă 1: Din fericire, pasagerul de 17 ani a scăpat cu răni minore și a fost externat din spital.

Notă 2: Prietenii motociclistului îl acuză pe șofer: „După ce că e vinovat, tot el a fost recalcitrant după accident și a sărit la bătaie. Nici măcar nu s-a interesat de soarta băiatului…”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

14 comentarii la „POLEMICĂ. „E vinovat șoferul!”. Ba nu, motociclistul!”

 • Cei mai inconstienti au fost parintii care au cumparat motocicleta unui copil de 16 ani, acum…rugati-va la Dzeu. Dupa parerea mea si obtinerea permisului categ B ar trebui sa se faca la 20 ani

 • Legea permite conducerea acelui tip de motocicleta de la 16 ani. Nu parintii sunt vinovati ci soferul masinii care a virat pe linie continua fara sa se asigure. Motocicleta nu avea viteza foarte mare (are putere mica iar la iesirea din cele doua curbe, cu pasager nu putea sa ajunga asa repede la viteza maxima)

 • Cine ii dă voie să circule pe un drum public?E minor și e normal că nu are permis așa că să fim serioși!

 • Păcat de tinerețea lui, dar părinții sunt inconstienti când cumpără asa ceva copiilor. Este vârsta teribilismelor si nu isi tempereaza instinctele. Cam din 15 mai, isi tureaza motoarele la maxim, prin tot orașul . Sa nu mai zic de cursele care au loc noaptea.

 • Atat timp cat linia continua are statutul ei clar precizat in codul rutier, consider ca orice alta discutie, nu isi are rostul…

 • Se poate conduce motocicleta legal de la 16 ani! Cu permis A1 pentru motociclete de pana-n 125 cmc. Copiii n-au nici o vină! Chiar sunt foarte responsabili pentru vârsta lor și respectă legile și regulile! BMW a efectuat viraj la stanga pe linie continuă în curbă pentru a intra in curte si nu a dat prioritate motociclistului care-i venea regulamentar din față! Să ne rugăm pentru sănătatea lor!

 • NU există nicio polemică, șoferul e vinovat și atât.
  Iar astia care va legati de varsta copilului, ce diferenta e daca are 16 sau 40 atat timp cat nu e vinovat. Unuia de 40 de ani nu-i taia fata acel șofer sau cum? Il omoara si cu bicicleta! Mentalitate romaneasca plus IQ limitat.

 • Mie unul mi-se pare foarte clară situația. Cel cu bmw-ul a tăiat linia continuă (fară să se asigure) . Nu văd rostul comentariilor ce îi bagă pe toți tinerii în aceeași oală.
  Iar afirmația șoferului de bmw că aveau 120 km/h mi-se pare foarte aberantă.

 • Tot din cauza unui chior din asta mi-am stricat si eu masina in aceleasi conditii de linie continua. El facea stanga sa intre in curte ca doar era drumul lui personal. L-am evitat, mi-am stricat masina si politia a zis ca daca nu l-am atins nu e accident deci sa o repar singur. Putini vad motociclisti si biciclistii si mai putini tin cont de ei in trafic.

 • De la caruta la bmw e un pas cam mare pt unii. Curba ,linie continua…e cam greu….

 • Comenteaza toti varstnicii de baiatul de 16 ani , iar ei au calcat in trafic numai cu autobuzul…

 • La 16 ani ar fi trebuit sa se joace cu alti copii, nu cu motocicleta.
  Soferul de BMW este vinovatul. Insa la accidente de gen, nu incalzeste pe nimeni daca ala sau ala a gresit. Ci iti doresti sa nu se fi intamplat.
  Repet, daca la 16 ani te dai cu moto, statistic vorbind la 40 nu prea ajungi intreg.

 • M-a apucat groaza după ce am citit postările de mai sus. Marea majoritate habar nu au despre legislația rutiera actuala, deși au și permis de conducere.
  Conducătorul autoturismului trebuie să acorde prioritate de dreapta la efectuarea virajului la stânga. Având în vedere ca segmentul de drum este relativ îngust și lipsit de vizibilitate datorita curbelor, administratorul drumului a decis aplicarea unui marcaj continuu care nu permite trecerea pe celalalt sens tocmai pentru a se preveni producerea de accidente rutiere.
  Nu are prea mare relevanta cu ce viteza se deplasa motocicleta atat timp cât avea prioritate de trecere.

  P.S. Pentru @Cititor: conform normelor societăților de asigurare, dacă nu există impact între doua vehicule nu intervine despăgubirea prin polița RCA.
  P.P.S. Pentru toți frustrați deranjați de motociclete: în traficul rutier modern, exista și motocicliștii, și bicicliștii, și carutasii, dar și pietonii, fiecare categorie cu drepturile și obligațiile sale.

 • Intrebare: cum se mai numesc motociclistii?
  Raspuns: donatori de organe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.