Polemică la Buzău. „Să bage mai multe” vs „Să le scoată pe toate ”

Sunt imagini surprinse luni, în jurul orei 14.30, în zona BIG de pe Unirii Sud.

E unul dintre autobuzele care duceau oamenii către serviciu înspre Zona Industrială. Aglomerație a fost sesizată și dimineață, dar și după ora 15.30, la ieșirea oamenilor de la muncă.

Reacția buzoienilor a fost diversă. Cei mai mulți au solicitat creșterea numărului de autobuze (cel puțin la orele problematice), iar alții au cerut eliminarea lor completă („Buzăul e mic, se poate merge și pe jos”).

O veste proastă și două bune

Vestea proastă e că strângerea ciorchine a cetățenilor într-un autobuz e extrem de periculoasă în această perioadă.

O veste bună e că, iată, mai sunt în Buzău locuri de muncă și afaceri private care merg (ele susțin funcționarea statului!).

O alta e că, după primirea imaginilor, șefii Trans-Bus au anunțat că au luat măsuri de sporire a autobuzele pentru cursele muncitorești (vezi mai jos comunicatul). Rămâne să vedem azi eficiența lor.

Problemă

Reporterul buzoienii.ro a fost sesizat și de alți muncitori (din oraș și rural) care foloseau autobuzul.

„Nu toată lumea are program de opt ore să intre la șapte dimineața și să iasă la trei-patru după-amiaza. Sunt și muncitori la douăsprezece ore, care ies la 19.00. Unii dintre ei sunt din rural, din comunele dimprejur. Noi, ce facem, cum ajungem acasă ?”

Pe de altă parte, cei de la Trans-Bus, chiar dacă firma e de stat (a Primăriei Buzău) susțin că societatea de transport trebuie să urmărească și eficiența economică: „Autobuzul nu e taxi, să-l trimitem în cursă pentru doi-trei călători”.

Vezi mai jos comunicatul Trans-Bus, cu orarul pt. fiecare linie în parte (CLICK pe săgeată pt. a trece la pagina următoare).

comunicat-de-presa-corona-24-martie

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Polemică la Buzău. „Să bage mai multe” vs „Să le scoată pe toate ”

 • Cum sa reduceti mijloacele de transoort ? Asa inmultiti covid.ul. ori suplimentati autobuzele ori le scoateti pe toate. ar trebui cel putin 30 zile inchisa toata Romania fara plimbari,servici,etc.. CARANTINA TOATA TARA CEL PUTIN 30 ZILE

 • Stati calmi, nu va inghesuiti oameni buni, virusul ajunge la toata lumea !!!

 • Trebuia de prima data sa se bage mai multe pe liniile frecventate de muncitorii indispensabili societatii si fara de care tara ar muri.
  Becaly, si daca inchid toata tara ce o sa mai mananci, cum o sa mai ai curent, gaze, apa, caldura, medicamente etc daca nu lucreaza nimeni si n-ai cum sa cumperi nimic?
  Tu vrei genocid, sa fie inchisa lumea si transformata tara intr-un lagar si lasata sa moara de foame, de frig, de boli netratate?
  O sa adune autoritatile apoi mai multe cadavre omorate de ei, nu de covid, ca ala oricum afecteaza 1 om din 10.000 oameni, in schimb prostia pe care sustii tu afecteaza pe toata lumea si inseamna sa transformi tara intr-un mare lagar din care putini vor reusi sa supravietuiasca, in principal bogatii.
  Deja au atins varfurile covid si in Europa, toate tarile incep sa intre pe scadere.
  China a eradicat covidul, populatia a capatat imunitate de grup dupa ce au murit cei slabi, pensionarii batrani si bolnavi, cum s-a intamplat si in Italia, care de saptamana asta e in scadere, deci pericolul a trecut si in Italia.

 • Incercati și la autogara nord la 6 dimineața sa vezi acolo înghesuială în autobuze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.