Polemică pe un garaj. Cum l-a făcut Barbu pe Toma să aibă dubii și să retragă proiectul din ședință

Cu riscul de a-i supăra pe deținătorii de garaje de pe lângă blocuri, primarul C-tin Toma a anunțat dărâmarea lor în mai multe etape, în următorii ani.

„Îmi pare rău pentru deținătorii de garaje, dar ne confruntăm cu o criză uriașă a locurilor de parcare. Vom dărâma secvențial garajele de pe lângă blocuri, pentru a înființa mai multe locuri de parcare. E un aspect colateral, dar în acest fel vom și înfrumuseța zona”, a anunțat Toma.

În răspăr față de această pornire, la ultima ședință de Consiliu Local s-a aflat la finalul ordinii de zi un proiect prin care primăria pregătea documentația pentru o ulterioară vindere către un buzoian a unui garaj de lângă bloc.

„Păi, ce facem aici, domnule primar ? Nu ziceați dvs. că dărâmăm garajele ? De ce vrea primăria să vândă terenul de sub acest garaj de la blocul 1 Hasdeu ?”, a spus consilierul Ion Barbu, gândind logic și vigilent.

Au urmat câteva secunde de tăcere în care Toma a gândit că Barbu are dreptate. Primarul s-a întors apoi către doamna Emilia Lungu de la Patrimoniu, aflată în sală, rugând-o să dea explicații. Probabil emoționată, aceasta n-a reușit să lămurească speța.

„Da, retragem proiectul de pe ordinea de zi”, a decis primarul Toma, dovedind că atunci când argumentele opoziției sunt corecte și logice poate fi maleabil.

Citește și articolul: Tragedie. Inima micuțului David de 5 anișori a încetat să mai bată

Ulterior, în timp ce primarul dădea obișnuitele declarații către presă, alături, pe culoar, doamna Lungu îi spunea consilierului Barbu ce ar fi trebuit să afirme în ședință:

„Dar, domnule Barbu, e vorba de un garaj construit în subsolul blocului. Așa a fost construit acel bloc cu acea incintă, prevăzută cu mai multe boxe, în care locatarii să-și lase mașinile”.

Deunăzi, reporterul buzoienii.ro a mers la fața locului pentru a verifica informația.

Și aici, surpriză. Într-adevăr, blocul 1 Hasdeu, situat pe str. Bistriței, vizavi de sediul DGASPC, are pe lângă obișnuita parcare de la nivelul solului, una subterană, prevăzută cu 12-14 boxe. Așadar, garaje prevăzute de la început în proiectul de construcție al blocului, și nu unele ridicate ulterior pe domeniul public de către deținătorii de mașini. Pentru a releva mai bine această speță, reporterul a atașat mai jos mai multe fotografii.

Citește și articolul: Ce-au descoperit polițiștii din Mărăcineni când au oprit la control o domnișoară de 21 de ani. CLICK AICI

Citește și articolul: Când se va deschide noul LIDL din Bariera Ploiești. Iată răspunsul oficial al companiei. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Polemică pe un garaj. Cum l-a făcut Barbu pe Toma să aibă dubii și să retragă proiectul din ședință

 • Pingback:

 • Se vindea garajul sau terenul de dedesubt ? Daca se vindea garajul,inseamna ca era proprietate publica? Daca se vinde terenul,cand si cum a devenit petentul proprietar pe garaj ? Daca se afla la subsol,inseamna ca terenul a mai fost vandut odata cu apartamentele.

 • Pingback:

 • Buna intrebare.
  In mod evident terenul de sub garaj nu putea fi vandut, el fiind proprietate comuna a proprietarilor din bloc, fiecare avand cota din terenul de sub bloc.
  Deci se vindea garajul, insa si aici e suspecta treaba, cum a ajuns sa fie al primariei si mai ales cu ce drept au fost ocupate ani de zile de catre unii indivizi?
  Sa intelegem ca de la construirea blocului pana acum indivizii au furat garajele si le foloseau dupa bunul plac in timp ce autoritatile inchideau ochii? Contracost sau contraservicii intorceau capul, sunt convins.

 • De unde dorinta asta a primarului de a instraina tot ce a mai ramas in proprietatea municipiului?
  A instrainat terenuri cu hectarele terenuri si proprietati publice, in Brosteni la piata, pe 1Decembrie la piata, pe Maresal Averescu, a vandut tot terenul de la complexul Gloria Buzau, etc.
  Si partea proasta e ca le-a instrainat gratis, ca 0,2 lei/mp nu poate fi considerat altceva decat gratis in conditiile in care terenurile din zona ale privatilor se dau cu minim 20 lei/mp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.