Poliția Buzău le-a dat peste nas blocatorilor de roți. ANUNȚ OFICIAL

Bravo, Poliției Buzău!

„Blocatorii” de roți care cereau „milionul” – angajați de Penny Buzău (atenție, și LIDL avea intenții similare!) – au fost considerați ILEGALI de Poliția Buzău.

Foto cu „blocatorii”: băieții cu geacă neagră și cu geacă galbenă

În urmă cu câteva minute, reporterul buzoienii.ro a primit documentul OFICIAL prin care „blocatorii” sunt interziși la Buzău (vezi documentul de mai jos).

A) Doar poliția!

„Administratorii locurilor de parcare aparținând supermarketurilor nu au competența legală pentru luarea unei astfel de măsuri, legiuitorul specificând clar, în textul de lege, că măsura de imobilizare a unui vehicul se ia doar de către poliția rutieră” – extras din document

B) Tot, doar poliția!

„Aleile din cadrul centrelor comerciale/supermarketurilor sunt drumuri publice. Circulația rutieră se desfășoară cu respectarea semnalizării rutiere stabilite cu avizul poliliei rutiere, conducătorii auto având obligația de a o respecta. În situația unui accident rutier, soldat fie cu pagube materiale, fie cu răniri de persoane, competența, pentru efectuarea cercetărilor, o au polițiștii rutieri din cadrul Poliției Române” – extras din document

Urmări

Băieții angajați de Penny trebuie de azi să-și caute alte servicii! Așa cum reporterul buzoienii.ro le-a spus de prima dată, ei nu au dreptul de a constata cine a parcat incorect (nu sunt polițiști), de a imobiliza autovehicule (nu sunt polițiști) și de a da amenzi de un „milion” (nu sunt polițiști).

Ce trebuie să faceți ?

Dacă se va întâmpla totuși (greu de crezut) ca „băieții” să vă blocheze roata în perioada următoare nu plătiți. Sunați imediat la 112 sau direct la Poliția Mun. Buzău la 0238.725.955. Polițiștii vor veni și vă vor debloca roata, iar „băieții” vor fi cei sancționați.

Rugăminte

Distribuiți acest material pentru ca toți buzoienii să știe cum să procedeze în caz de… necaz.

Vezi mai jos răspunsul integral primit de la Poliția Buzău (Click pe săgeată pt. a trece la pagina 2).

raspuns-politia-parcari-malluri

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Poliția Buzău le-a dat peste nas blocatorilor de roți. ANUNȚ OFICIAL

 • Serios ??? si cand are loc o tamponare mai urata de ce nu veniti ???

 • Bravo! Atat pentru buzoienii.ro, pentru initiativa, cat si pentru politistii buzoieni, pentru operativitate.

 • Costel, ai obținut permisul de conducere la Pitești? Pentru tine, dar și pentru alții ca tine, în cazul unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, cei implicați sunt obligați să se prezinte sau să declare evenimentul rutier la poliție ori să completeze formularul de înțelegere amiabilă, dacă au fost implicați doar doi conducători auto.
  În cazul evenimentelor rutiere soldate cu victime atunci poliția vine la fața locului.

 • Treaba e sa instruiasca si agentii din teren care nu cunosc legea si interpretarea oficiala a legii si merg dupa ureche, si intotdeauna tin cu firmele de paza chiar daca se vede de la o posta ca mint si n-au dreptate si legea spune alta, ei merg pe mana firmelor de paza si abuzeaza cetateanul.
  Cum se vedea in clipul acela din care sunt extrase imaginile, agentii habar nu aveau legea si tineau cu firma de paza care cerea taxa de protectie de fata cu ei iar politistii tot cu ei tineau, nu cu cetateanul care avea dreptate si legea de partea lui.
  Mai era un clip cu un cetatean aflat in autogara si abuzat de firmele de paza, iar politistii cand au venit la fata locului intrebau agentii de paza cum zice legea sa faca si au actionat la ordinele agentilor de paza de parca firmele de paza erau patronii politiei, si in final au abuzat cetateanul, desi legea era de partea cetateanului.

 • Si daca la Aurora Mall imi pune bariera,nu se cheama ca imi blocheaza masina? Daca nu platesc,inseamna ca mi-o sechestreaza? Nu e tot drum public,cu indicatoare si sensuri de mers? Întreb si eu asaaa…pentru un prieten

 • Pentru Gigi! Nu, nu ți-o sechestrează. Poți să te plimbi prin parcare cât vrei ):

 • BRAVO POLITIEI BUZAU !! ACESTI SMECHERASI SA EFECTUEZE IN FOLOSUL COMUNITATII ”X” ORE MUNCA NEPLATITA !!!

 • În completare, în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului rutier soldat doar cu pagube materiale.

 • Nu știu contextul exact dar să vă zic cum e în UK. Un supermarket are parcare. Contractează o firmă de management a parcării. Aia pune camere cu ANPR (automatic number plate recognition). Pun panouri cu timp maxim de ședere 2-3 ore. Ai depășit? Amendă acasă. Cum își dau seama ca ai depășit? Sistemul vede automat cât ai stat. Operatorii de parcări privați au acces la adresa proprietarului mașinii și bam, în 3 zile 50 pana la 80 de lire amendă. Eu unul pentru 45 de minute state peste 3 ore mi-am luat 70 de lire. Joac-o pe asta. Chiar dacă un drum e liber de intrat, nu înseamnă ca e al tău. Din moment ce omul plătește impozit pe locul ăla e al lui și nu e drum public, oricât ați crede voi că e. Nu țin cu nimeni, vă zic doar cât de “nedreaptă” este legea prin alte părți. Nu plătești? Ai șanse să ajungi în instanță. Serios. Profitați încă de libertate în România, încă e mare, încă mai poți parca duba 2 săptămâni la Kaufland cu singura condiție să treacă pe sub barieră.

 • @unu2 f bine scris. Hai ca sa ne intelegem doamnelor si domnilor.. Parcarea respectiva este realizata pentru a ii primi pe clientii magazinelor… Astfel incat sa fie cat mai facil accesul la magazin si ulterior usor de a transporta marfa cumparata la masini. Pe logica unora intelgem ca putem parca acolo si lasa masinile cat vrem…bun si daca am face asa toti sa o folosim ca si parcarea noastra de resedinta… Clientii nu ar mai avea unde parca.. Astfel ar renunta sa vina la magazinul respectiv…scad incasari….nu mai e rentabil..se inchide.. Se conciediaza oameni. Acolo e un busines.. Parcarea aia genereaza venituri. VRETI PARCARE PRIVATA PLATITI NU PARCATI PE TERENUL ALTORA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.