Poliția Română a răspuns azi la această întrebare

Buzoienii.ro a preluat încă de vineri această întrebare pe care și-au pus-o mai mulți cetățeni.

„Pot să transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu în condițiile în care nu există transport în comun?”

Astăzi, Poliția Română a răspuns – favorabil – la această întrebare.

Răspuns Poliția Română:

„Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).

În concluzie, de astăzi, soții/soțiile își pot transporta cu mașinile proprii partenerii către locurile de muncă după ce vor fi bifat punctul patru în declarația pe proprie răspundere.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Poliția Română a răspuns azi la această întrebare

 • Doar ca agentii din teren nu dau doi bani pe comunicatul politiei, care oricum nu spune nimic concret, e doar limbaj de lemn degeaba.
  Agentii din teren sunt motivati si preocupati sa isi faca planul de amenzi cat mai gras, ca pe baza acestei activitati ei obtin beneficii marite si avansari. Si deaceea sunt tentati sa abuzeze cetatenii cu amenzi, sa interpreteze legea dupa ureche ca sa scrie amenda omului nevinovat.

 • Raspuns de cacao!Parca si politistii sunt politicieni !Souneti naibii da sau nu@Poti scoate un caine dar nu poti sa ti aduci nevasta acasa!Nu mai suntem normali!

 • Pai..insusi mijlocul de transport in comun inseamna o expunere la infectare…mult mai mare decat masina personala, nu credeti??! Chiar si unul singur!

 • Răspuns de la Poliție:
  ” nu puteți, dar amantul poate,
  pe răspunderea Dvs.”

 • Buna Ziua am o antrebare daca ma duc sa platesc factura la curent si digi tv ce trebuie sa bifes an declaratia pe propria raspundere o zi buna

 • Dacă merg să-mi platesc rata la banca, ce trebuie să bifez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.