Polițist local pozat la pariuri sportive. Fotograful are o sugestie pentru agenții locali

Un cititor buzoienii.ro ne-a trimis o fotografie la redacție și un scurt mesaj.

„Polițist local la o agenție de pariuri din Unirii Sud. Nu-i prima oară, probabil nici ultima. Nu-i primul, nici ultimul. Îi înțeleg, oameni sunt și ei. Totuși, au o meserie mai pretențioasă. Sugestia mea e să nu intre îmbrăcați în uniformă în casa de pariuri. Nu dă bine. Nu-i mare lucru să vină la agenție în civil, așa nu mai bagă nimeni de seamă”.

Astfel de cazuri, inclusiv cu agenți de la Poliția Națională, au mai fost postate de site-urile de știri din țară. Opinia reprezentanților Poliției Locale a fost că abatere disciplinară constituie cazurile în care acest lucru se face în timpul orelor de program.

Pentru cazurile în care polițistul local a ieșit din tură și în drum spre casă a intrat la o casă de pariuri, nu se vor lua niciun fel de măsuri, chiar dacă ideal ar fi ca astfel de cazuri să fie evitate.

În cazul agenților de la Poliția națională, regulile sunt ceva mai severe. În statutul polițistului, la articolul 42 există următoarea cerință:

d) polițistul este obligat să aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială și să nu compromită, prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcției sau al instituției din care face parte.

Nu se știe însă cu exactitate, dacă activitatea privată de a intra și paria într-o agenție e un fapt care să compromită prestigiul funcției ori al instituției. Depinde probabil de severitatea ori indulgența șefului care judecă.

Citește și articolul: Ai fost amendat ori ți s-a luat carnetul ? Vrei să dai poliția în judecată? Iată câți buzoieni au câștigat procesul!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Polițist local pozat la pariuri sportive. Fotograful are o sugestie pentru agenții locali

 • Daca a iesit din tura ce cauta in uniforma?
  Daca intradevar esti in timpul liber si in afara turelor atunci nu porti uniforma, ar trebui sa fie ilegal acest lucru. Ai iesit din tura, iei hainele personale nu cele ale institutiei.
  Uniforma o porti atata timp cat reprezinti institutia, cat timp esti in uniforma reprezinti institutia, indiferent de cand ai pontat tu in hartii orele.
  In plus si in timpul liber acestia trebuie sa aiba o conduita „aparte”.

 • Inainte de a critica , eu spun sa punem putin creierul in miscare. Oare au unde sa isi schimbe vestimentatia ? Au vestiare ? Eu nu cred

 • Pingback:

 • Iti trebuie vestiar sa imbraci geaca personala?
  Eu in magazin am vazut politist local care a putut sa dea jos geaca inscriptionata si sa probeze o geaca din raft fara sa aiba vestiar magazinul.

 • Dar daca omul ala era in timpul serviciului , si era acolo sa urmareasca pe cineva , sau sa previna Ceva ? Stiu nu o sa intelegeti , cei ce doar stiti sa acuzati pe cineva ! Ps aveti grija de voi mai intai si peurma de ce se intampla in jurul vostru !

 • Pingback:

 • Alte capete luminate gen Jandarmi,Militari,Politisti Nationali omoara oameni si va gasiti de ei asta sa va luati mereu…Rusine…

 • Stai calm ca si in Locala sunt oameni dereglati sau penali.
  Dar lucrurile astea le stiu doar intre ei, ca se musamalizeaza de obicei, raman doar la nivel de glumite cu apropo la o bere.
  Daca nu afla presa sau nu mediatizeaza chiar daca afla, atunci mizeria se baga sub pres si se musamalizeaza totul.
  Chiar si la Buzau sunt… agenti de la locala care furau din magazine, agenti care au fost implicati in diverse infractiuni prevazute in codul penal, etc. Daca cercetezi suficient de bine s-ar putea sa descoperi si pedofili sau violatori.

 • Daca esti in timpul liber atunci nu porti uniforma/salopeta de la munca.
  Am avut si eu rude si prieteni care lucrau in uniforma/salopeta, insa dupa program nu umblau in ea… doar taranii plini de ei fac asta, mai ales cei din MAI/MApN, aveam un vecin care numai in uniforma de MApN umbla, nu conta ca se duce la piata sa cumpere cartofi sau la banca sa scoata leafa, era mereu in uniforma, nu l-am vazut niciodata imbracat ca civil, abia dupa ce a fost dat afara din MApN a inceput sa umble ca civilul, in haine cumparate de el.
  Frustrari de oameni mici, au impresia ca daca poarta o uniforma de la o institutie de opresiune se uita lumea cu respect si teama la ei, cand in realitate se uita si spune „uite saracul taran prost”.

 • Sunt în totalitate de acord cu antevorbitorii mei ,toți cei care poartă haina statului ,sunt în primul rând oameni obișnuiți și apoi funcționari .Important e să-și facă bine datoria la serviciu .De aceea sunt de partea dlui de la poliție ,care ,în afara orelor de program și îmbrăcat civil ,și-a permis și el o mică relaxare .

 • Cititorul care ne-a trimis fotografia a fost mai blând decât dvs. El a recomandat ca de la serviciu până acasă să să abține de la a intra într-o casă de pariuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.