Polițiștii au observat că în pântecele căprioarei se mișcă ceva!

În această dimineață, în jurul orei 06.00, un echipaj mixt poliţist/poliţist local  a fost solicitat pentru o intervenţie specială, o căprioară suferise leziuni prin sfâşiere în zona abdomenului.

Apelantul a menţionat că a auzit mai mulţi câini lătrând, ceea ce l-a determinat să iasă din imobil pentru a vedea ce se întâmplă, moment în care a observat o căprioară rănită, inertă.

Imediat după sesizare, echipajul s-a deplasat la locul indicat şi a descoperit animalul care, din păcate, nu mai prezenta semne vitale.

Cei doi au observat însă că pântecele căprioarei se mişcă, semnal care le-a dat de înţeles că aceasta era gestantă (vezi VIDEO mai jos).

A fost nevoie de o intervenţie rapidă, contratimp, la finalul căreia bănuiala celor doi s-a confirmat. Astfel, au oferit şansa de a trăi unui pui de căprioară, care a fost scos cu grijă şi emoţie din pântecele mamei.

Puiul a fost predat ulterior Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Buzău pentru acordarea îngrijirilor corespunzătoare, în vederea repunerii în libertate în siguranţă.

Este al doilea caz din orașul Buzău din ultima săptămână în care este salvat un pui de căprioară. CLICK pe imaginea de mai jos pentru detalii.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Polițiștii au observat că în pântecele căprioarei se mișcă ceva!

 • Ce medic veterinar a fost solicitat. Sa confirme știrea!

  Răspunde
 • Primul caz cu cel din Crang nu a fost nicidecum unul de salvare a puiului de caprioara, ci de furt a puiului de caprioara de langa mama lui si apoi dus sa stea inchis in cusca toata viata.
  Cat de odios sa fii ca om sa desparti puiul de familia lui, dupa ce ca sunt din ce in ce mai putini in Crang, mai vin si nemernicii astia si mai fura puii de langa familie.
  Daca vezi un pui de caprioara, intotdeauna il lasi in pace, chiar daca poate tu nu i-ai vazut parintii, ei sunt in apropiere.
  Parintii de caprioara cand vad un pradator precum omul intotdeauna parasesc puiul pentru a nu atrage atentia asupra locatiei puiului iar pradatorul sa ii urmareasca pe ei care pot alerga sa supravietuiasca.
  Pana si animalele sunt parinti mai responsabili decat oamenii… oamenii se duc cu copilul la inaintare si il folosesc pe post de scut in caz de belea, animalele nu fac asta, prefera sa se sacrifice ei si sa stie ca puiul a ramas in siguranta unde l-a lasat.

  Răspunde
 • De ce, cristina, ti se pare ca e fake news, sau ce?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.