Polițiștii locali, fără indemnizații de hrană în 2017. Toma: „Au încercat să mă păcălească. În plus, au salarii mărite cu 20%”

Polițiștii locali nu vor primi, cel mai probabil, indemnizație de hrană în 2017. La ultima ședință a CLM pe ordinea de zi a figurat proiectul privitor la încetarea acordării indemnizației de hrană pentru acest an. La ședință au fost prezenți și câțiva agenți care au încercat să-i înduplece pe primar și consilieri.

„Înțelegem că nu sunt bani, situația grea a Primăriei Buzău din acest moment. Dar poate că lucrurile se vor îmbunătăți pe parcursul anului. De aceea, am rugămintea către dvs. ca în hotărârea ce se va adopta să înlocuiți termenul de încetare cu cel de suspendare. În acest fel, dacă se vor găsi bani, dacă se va rezolva și situația cu colegii noștri de la pază, poate se va putea acorda indemnizația, măcar în a doua jumătate a anului”, a declarat Cosmin Alexandru, președintele sindicatului polițiștilor locali din Buzău.

Răspunsul primarului a fost însă contrar doleanțelor polițiștilor locali.

„Nu sunt prost. Mi-am furat-o o dată, anul trecut. La mijloc e o șmecherie de-a lor. Dacă trecem în proiect termenul „suspendare” și nu pe cel de „încetare”, peste ceva vreme vor da în judecată primăria și vor cere în instanță acordarea acestor bani. Puțini din această sală știu, dar domnii polițiști locali au dat în judecată primăria și cer să primească aceste drepturi pentru lunile august-decembrie din anul trecut. Și tare mi-e teamă, ținând cont cum se judecă pe aici pe la Buzău, că vor câștiga. În plus, eu consider că agenții locali câștigă suficienți bani. Nu uitați că de la 1 februarie li s-au mărit salariile cu 20%”.


Schimbul de replici dintre agenții din sală și primar au dat naștere și altor discuții. Polițiștii locali au citit un raport cu sanțiunile dictate în primele trei luni ale anului, menit să reliefeze faptul că instituția își face treaba.

De partea  cealaltă, consilierul PNL, Șerban Nicolae, a opinat că „nu aveți rezultate concrete, munca dvs. nu este eficientă. Dați amenzi doar pentru a ieși la număr, uneori fără ca amendatul să fie de față, amenzi care nici nu se încasează”.

Consilierul PSD C-tin Florescu, fostul șef al Tribunalului, a avut rugămintea către polițiștii locali ca „în această vară să nu mai fim deranjați de muzica provenită de la terase, cluburi și saloane de nunți în aer liber”.

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.