Pompierii au văzut pe camere cum s-a aprins focul. SURPRIZĂ!

Buzoienii s-au îngrijorat aseară când au văzut imaginile cu fabrica în flăcări (Bencomp din Zona Industrială).

Astăzi, pompierii au urmărit camerele de supraveghere și au observat când și cum s-a iscat incendiul.

Cauza o constituie căldura solară, razele fiind concentrate printr-un geam într-un loc unde se afla depozitat rumegușul. Asta se întâmpla în jurul orei 18.00, pompierii fiind anunțați de incendiu abia după ora 23.00.

Ce s-a întâmplat în cele cinci ore ?

Rumegușul a ars mocnit (fără flacără) și probabil ar fi făcut-o așa până dimineață când muncitorii reveneau la serviciu. Dar, la un moment dat, fumul și degajarea de căldură a rumegușului ars a ajuns la un un palet pe care se afla un sac cu polietilenă granule. De acolo a început focul cu flacără – care s-a extins rapid și a aprins/ars totul.

Veste bună. Foc mare, pagube mici!

Deși aseară, judecând după mărimea flăcărilor, pagubele păreau însemnate, în realitate pierderile au fost minime, fabrica putându-și continua activitatea.

A ars materie primă, rumeguș și granule de polietilenă (45 respectiv 50 de tone) și un utilaj, denumit „moară” de muncitori.

Bencomp este o firmă originară din Oradea dar care și-a făcut punct de lucru la Buzău și produce diverse amenajări exterioare din lemn compozit și lemn plastifiat prin valorificarea deșeurilor.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.