Portofelul, înapoiat păgubitului! „Pentru mine omenia e mai importantă decât banii!”

Peste două mii de euro erau în portofelul zărit de șoferul Trans Bus de la volan!

„Veneam de la Tisău spre Buzău. Fusesem în ultima cursă, aduceam autobuzul la garaj. Era aproape de unu noaptea. Cred că eram pe la Valea Salciei când mi s-a părut, din mers, că zăresc un portofel pe asfalt. Am oprit, nu mă înșelasem. În portofel erau mai multe bancnote de 200 €. M-am bucurat, urma să fac o faptă bună!”

Șoferul Trans Bus se numește Florin Ticea, este din Focșănei, Vadu Pașii.

„Nu m-am gândit niciun moment să păstrez banii. Părinții mi-au dat o anumită educație, pentru mine omenia e mai importantă decât banii. Am predat portofelul cu bani la dispecerat, peste două mii de euro. A doua zi m-au sunat să-mi spună că păgubitul a fost găsit și a venit la Trans Bus pentru a-și lua portofelul. Trăiesc acum o mare bucurie, am făcut o faptă bună, din câte am înțeles tânărul care a pierdut portofelul are și anumite probleme de sănătate”.

Că Florin are un suflet mare o dovedește și o altă latură a caracterului său. Ajutorarea câinilor abandonați.

Șoferul Trans Bus are și o soră, Adriana Ticea, care – la fel – și-a dedicat o bună parte din viață salvării animalelor aflate la ananghie.

O bilă albă primește și societatea de transport public din Buzău care și-a instruit șoferii și a pus la punct o procedură de succes prin care bunurile uitate în autobuz sunt returnate păgubiților. Iar șoferii, pe lângă talentul de a manevra autobuzele în traficul aglomerat din oraș, dovedesc că au și suflet.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Portofelul, înapoiat păgubitului! „Pentru mine omenia e mai importantă decât banii!”

 • Foarte frumos și felicitări! Sa speram ca societatea nu are și obiceiul de a angaja șoferi prin a oferi o tradiționala șpagă către oameni foarte sus puși in PSD. Succesuri!

  Răspunde
 • Daca-i gasea Iohannis, Ciuca sau Ciolacu, ce faceau, ii donau tot amaratilor de magistrati speciali?

  Răspunde
 • Felicitări șoferului in cauza, sigur a făcut un Crăciun fericit si lui si altora.
  Talentul de a conduce al unora este umbrit de atitudinea altora.
  Unii soferi de autobuze albastre se comporta ca in vremurile in care conduceau maxitaxi. Adică claxoane si apostrofări celorlalți participanți. Eu nu le mai ofer prioritate deloc atunci când nu au, e o decizie personala. Nesimtitii nu invata decat de la alți nesimtiti, altfel continua așa 4 ever.

  Răspunde
 • Un gest cu totul și cu totul deosebit , venit acum, înaintea Sărbătorii Nașterii Domnului are darul să ne bucure sufletul și să demonstreze că printre români sunt și OAMENI ! Un cuvânt bun atât conducătorului auto cât și surorii sale care se luptă pentru salvarea unor ființe necuvântătoare de lângă noi … LA MULTI ANI, fam. Ticea și tuturor cititorilor acestui site !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.