Posibilă veste bună pentru cei din Mihai Viteazul și Poștă. „Azi aflăm”

„Am fost ieri la ministrul Transporturilor pentru a forța o rezolvare pentru pasajul de la gara CFR Buzău. Sunt mii de buzoieni afectați, mă zbat să rezolv problema”, a anunțat aseară Toma la Campus Tv.

Lucrările de modernizare de la pasaj, demarate anul trecut de Primăria Buzău, au fost abandonate după ce s-au descoperit probleme ale structurii de rezistență. Pasajul e în proprietatea CFR, iar Primăria Buzău n-a putut merge mai departe

C-tin Toma: „Ministrul Drulă l-a chemat pe Ion Pintea, șeful CFR. Am ajuns să mă cert cu el, omul mi-a spus franc că nu au bani de investiții, că au gări cu probleme mai mari decât la Buzău. Am ajuns totuși la un posibil numitor comun. CFR să ne vândă nouă pasajul. Cu totul. A rămas ca mâine să ne trimită prețul. Dacă va fi unul convenabil, cumpărăm pasajul și facem noi, Primăria Buzău, toate lucrările, inclusiv cele de întărire a structurii de rezistență”.

De va putea lua pasajul, Primăria Buzău îl va înfrumuseța precum cel de pe Bd. Unirii (între catedrala Sf. Sava și coaforul Venus). Gresie, faianță, fotografii istorice, iluminat, camere de supraveghere, etc.

Primăria Buzău ar vrea să cumpere de la CFR, dacă prețul va fi unul modic, inclusiv pasarela dintre cartierul Poștă și Bd. 1 decembrie.

Și pasarela are nevoie de reparații

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.