Postarea zilei. A strâns sute de comentarii. Țiganca, controlorul și militarul

Întâmplarea s-a petrecut în autobuzul numărul 6 din municipiul Buzău.

A stârnit o polemică aprinsă pe facebook, fiind postate până acum în jur de 300 de comentarii. Reproducem mai jos textul postat de un militar.

„Ieri m-am urcat de la Gară, în autobuzul 6. Din Dorobanți urcă o țigăncușă cu un bebeluș și o copilă de vreo 8 ani. Fac hărmălaie, nu au loc împreună. Este aglomerat în autobuz. Pana la urmă îi cedează cineva care statea in spațiul rezervat persoanelor cu handicap un loc. Acum este O. K.! Are loc inclusiv pentru cărucior. Următoarea stație, ghinion! Urcă controlul. Începe verificarea biletelor. Bineînțeles că nu țigăncușa nu compostase biletele, pentru că nu avea ce. Controlarea o ceartă că după ce că nu și-a luat bilet, mai are și ,,bagaje”. Țigăncușa îi spune:

– Care bagaje doamna, nu vedeți ca este un copil! (cred ca de vreo 6-7 luni).
-Am vrut sa iau bilete de la sofer, dar nu mai vinde!
-Păi șoferii nu mai vând bilete de o luna. Tu, nu ai mai mers cu autobuzul? (Fie vorba între noi, nici nu a fost măcar să întrebe șoferul).

Încep călătorii să sară pe ele.
– Pe noi ne amendați, dar lor ce le faceți, îi iertați!?! Polițista locală e pregătită cu chitanțierul să dea amenda legală😃. Scot repede din portofel două bilete și le dau femeii (mamei). Controlarea vrea să-mi dea peste mână. Mă uit urât la ea și bate în retragere. Îi dau biletele femeii. Controlarea îi zice:

– Ei, acum plătește-i domnului biletele! Îmi întinde 5 lei (ele costau 4 lei). Îi spun să-i păstreze și cobor. Autobuzul oprise în stația mea.

Nu știu dacă am procedat bine sau rău. Poate i-am încurajat să mai facă asta. Dar cu siguranță, o parte din cei care au sărit cu gura, circulau cu bilete gratuite pentru că erau pensionari!”, a scris militarul.

Majoritatea celor care au comentat l-au felicitat pe militar pentru gestul de omenie făcut. Există și opinii că în acest fel a încurajat nemunca și că mai bine s-ar fi abținut.

CLICK AICI pentru a vizualiza postarea și comentariile.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Postarea zilei. A strâns sute de comentarii. Țiganca, controlorul și militarul

 • Nu gestul militarului e problema,persoana in cauza trebuia amendata pentru ca nu a compostat biletul.ORICE persoana,daca este surprinsa cu bilet necompostat,in mijloacele de transport in comun,ar trebui sanctionata!Ar fi circulat respectiva persoana in maxi-taxi fara bilet?Cu siguranta NU!

 • Anti -tigani !

 • militarul e total… idi…ot… se stie bine ca etnia tiganeasca nu se poate integra… o mai si incurajeaza. sper sa imi publicati comentariul in spiritul dreptul la libera exprimare oricat de incorect politic pare. va multumesc dle auras.

 • De unde avea asta atâtea bilete la el?

 • Foarte rău a procedat controloarea că nu a avut tupeu să își facă meseria pentru care e plătită. Să fie înlocuită cu cineva apt pentru această meserie. Militarul să încurajeze munca, nu lenea. Când o să îl tâlhărească etnia, să nu se vaite, să fie tot mărinimos!

 • Dacă militarul a făcut un gest de omenie față de o mamă cu copii mici e de apreciat.
  Dacă s-a solidarizat cu reprezentanta recidivistă a unei etnii certată cu munca cinstită, cu legile moralei, bunei conviețuiri și civilizației el a făcut un lucru rău. De integrat nu pot să îi integreze și să-i civilizeze nici cele mai dezvoltate și civilizate popoare care ne criticau pe noi că îi marginalizăm. Oricum controloarele și polițista locală au procedat greșit. Scrie undeva să fie iertat călătorul fraudulos care primește între timp un bilet de la alt călător?

 • Bateți câmpii. Comportamentul militarului s-ar putea explica fiind de aceeași etnie.

 • Deaceea nici nu cumpara bilete, ca stie ca ori va intoarce controlul capul ori va gasi un fraier sa se bage pentru ea daca se scandalizeaza lumea… de data asta a gasit un fraier.

  Mai zic unii ca sunt rai politicienii… nu sunt rai, sunt exact dupa chipul si asemanarea poporului ce ii alege.

 • Aveau dreptate calatorii, daca era roman era amendat, daca e de etnie intorc capul si ii lasa sa circule gratis.
  Am vazut si eu treaba asta cu niste oameni ai strazii iarna, care stateau numai in autobuz ca era cald, si cand venea controlul nu faceau nimic, treceau mai departe, in schimb am vazut ca s-au legat de niste copii romani ce veneau de la scoala si de niste batrani care au folosit biletele din luna anterioara si au facut PV de amendare folosind intimidarea clasica aplicabila doar romanilor.

 • La juramantul lui Militarul nu a depus juramant numai pentru romani ci si pentru tigani ca si ei sunt suflete si traiesc tot in aceeasi tara.Omul si-a reapectat juramantul pana la.urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.