„Pot să-mi iau cu mașina soția la ieșirea de la serviciu dacă nu-i autobuz ?”

E o întrebare pe care a formulat-o prin intermediul presei locale un cetățean din Smeeni.

În speța de mai sus exista totuși autobuz, dar există destinații spre care nu există niciun mijloc de transport (îndeosebi pentru muncitorii care ies de la schimbul doi/ intră la schimbul trei).

Așteptăm sugestii (inclusiv de la autorități) pentru rezolvarea acestor situații. Mai jos a fost inserat formularul cu declarația pe proprie răspundere.

26MODEL-Declaratie-proprie-raspundere-2503

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

23 de comentarii la „„Pot să-mi iau cu mașina soția la ieșirea de la serviciu dacă nu-i autobuz ?”

 • Cum nu-i urgenta domnule?Sta femeia la serviciu min 8 h si sa mai stea 2 h in statie ????Suntem nebuni???

 • E o mare problemă eu fac naveta de la Posta Călău până la Maracineni cu soțul de acolo la sp Sapoca cu autobuzul 2

 • Daca expira ITP-ul la masina in aceasta perioada ce facem?
  Nu scrie in aceasta declaratie ca se poate parasi domiciliul pentru a rezolva aceasta problema si avem nevoie de autoturism pt a merge la munca.

 • Termenul de “Urgenta”,e foarte putin sintetizat si lasa organelor din strada o mare marja de apreciere ,practic esti la mana agentului, care nu considera ugenta deplasarea ta. Va dau un caz. Un cetatean se duce din zona A în zona B, sa duca la o persoana în varsta….paine..mancare. si materiale de dezinfectie, clor, manusi si spirt, pentru care opresti la mai multe magazine abatandu te de la traseu ca nu se gaseste. Iti iei amenda, batranul ramane fara aceste materiale de dezinfectie, practic, daca are peste 65 ani, în timpul care îl permite legea el nu îsi procura aceste materiale, deoarece nu se gasesc,mai ales în jurulul locuintei. Trebuie reconsiderata,deplasarea de urgenta de catre organe si instruiti agentii ! Interesanta speta cu cetateanul , care trebuie sa ia sotia de la munca, ca nu e autobuz… E as da decret, ca langa fiecare, filtru de pe strazile importante sa fie un agent economic cu utilitara sa vanda, spirt, masti, hipoclorit,manusi, sa nu mai piarda populatia tip sa caute aceste produse care lipsesc !

 • Eu am primit răspuns ,,sa facă naveta cu taxi ul “care costa 70 ron cursa,soția având salariu minimpe economie.

 • Eu am primit răspuns aseară de la dl. agent în lipsa unui autobuz ,microbuz sa vina cu taxi ul care o cursă ar costa peste 50 lei, soția având salariul de 1340 lei

 • Eu am întâmpinat o problema. Cum pot plati facturile la un bancomat sau paypoint? Sau sa scot bani dupa card, pentru că magazinul din cartier nu are POS? Ce scriu in declarație ?

 • Din ce am auzit la tv, Auras poate verifici, toate actele emise de stat, rovigneta nu de exemplu, isi prelungesc automat valabilitatea nu doar până la sfârșitul perioadei de urgență ci se adaugă cateva zeci de zile, 30 parca.
  Asa ca telefon pt siguranță si stati in casa

 • La cele scrise de unii ,ca sa faca naveta cu taxiul ,i-as spune eu una agentului :daca ar fi nevasta-ta tipule si ar lucra pe salariul minim la fel ai face?Ipocrizie si exces de zel in timp ce smecherii se plimba in voie prin oras!Sa intervina primaria!

 • Si la urma urmei ,iesi pt un caine ,dar sa-ti iei sotia care munceste ,nu!Alta ipocrizie!Taxi ,nu ,sa-i facem boieri pe astia care cred ca unii sunt mai…..decat altii!

 • Și un răspuns nu am primit de la cineva indreptatit ce trebuie sa completăm pe aceea declarație când mergem după un membru din familie sa i.luam de la munca când nu are cu ce ajunge acasă?????????

 • Si un răspuns la întrebarea pusă pt cei care o sa meargă pt sotie /soț după ei la munca care ar fii???ce trebuie sa completăm in declarație în situația dată???

 • Este criza, daca vrea sotia sa isi ia concediu si va fi platita cu 75% din salariu. Banuiesc ca nu sunteti din cei care s-au mutat la tara ca le pute orasul, si care suprapopuleaza orasul nostru cu masinile lor doar pentru fetisul de a bea o bere in curtea lui.
  Deci, daca este criza de ce el ar putea sa isi ia sotia cu masina de la smeeni dar eu nu as putea, daca stau la oras? Esti taran munceste la tara, pune un porumb ceva. Esti activ economic atunci plateste 75000 euro pe un apartament in oras pe 30 de ani de 80 mp.

 • Mai orasene n-ai inteles nimic!PROBLEMA E PT TOTI !Nu conteaza ca esti de la tara sau din oras ,cand trebuie sa-ti iei sotia!Daca munceste in MXIV si sta in Dorobanti e aproape ca aia de sta in Smeeni!Trebuie sa inteleaga si ,,tovii” astia ce dau dovada de exces de zel!

 • Pai soția mea se sacrifică sa vina la munca că și vânzătoare sa poți tu asta de la oraș să ai de unde cumpăra ceva de mâncare,că toată vara arde lenea in tine și nu poți munci 100 m de pământ sa poți mânca ceva sanatos. Soției mele i ar conveni sa stea acasă să aibe grija de copil.si sa ia si 75% din salariu, dar uite că nu se poate .

 • Atunci sa ii solicite angajatorului sa respecte programul in functie de situatie. Acesta este obligat sa respecte. Stim cu totii ca pentru aceasta speta toti jmekerii isi vor lua masina de acasa sub diferite scuze de genul. Din punctul meu de vedere, orice exceptie va fi folosita de o anume parte a societatii ca scuza pentru propriile ilegalitati.

 • Atunci sa ii solicite angajatorului sa respecte programul in functie de situatie. Acesta este obligat sa respecte. Stim cu totii ca pentru aceasta speta toti jmekerii isi vor lua masina de acasa sub diferite scuze de genul. Din punctul meu de vedere, orice exceptie va fi folosita de o anume parte a societatii ca scuza pentru propriile ilegalitati.

 • Sunt absolut convinsa că riscul de infectare într-un taxi este mult mai mare decât în masina personală!

 • Pai au făcut pe cât posibil programul să fie accesibil,bine ar fi fost sa închidă și supermarket urile atunci sa vezi foamete nu pe TARANI în speță pe cei de la oraș.Nimeni nu i convine sa se expună de a fi contaminat dar cum medici merg pt noi ,M.A .I ,MapN tot pentru noi așa și acei amărâți de vânzători . Respect pt acei țărani care merg la oraș să lucreze pe te miri ce in locul celor de la oraș care mai bine este sa stai degeaba . Daca am mers după sotie am justificat nu numai prin aceea declarație

 • Domnule Tereaca articolul are cateva zile de cand l ati scris…. care este raspunsul autoritatilor ….

 • Domnule Tereaca, articolul a fost interesant, dar care este raspunsul? Sotia mea este cadru medical si lucreaza in ture de 12 ore, trebuie gasita o solutie, altfel facem jurnalism de dragul de a trece timp!

 • #Oraseanul de la tara te-ai gândit vreun piculeț, că poate asta este treaba autorităților statului, nu a angajatului? Probabil că nu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.