„Practic, îl vom demola!”

De luni, podul rutier de la Metalurgica se va închide traficului rutier Structura de rezistență a fost afectată și necesită reparații capitale. Atenție, podul vecin, peste calea ferată, va rămâne deschis deocamdată.

Se închide circulația pe podul rutier și pe sub el

„Am început deja acolo organizarea de șantier. De luni, vom proceda la închiderea circulației pe podul rutier. Practic, actualul pod va fi demolat și vom face unul nou. Vom desființa atât grinzile, cât și placa de beton pe care circulau autovehiculele. Vor mai rămâne în picioare doar pilele podului”, a spus pentru buzoienii.ro – Mădălin Pândaru, administratorul firmei (Troia Premium Construct) care va executa lucrarea.

UPDATE. Cum se va circula de luni

Chiar dacă nu se va mai circula pe podul rutier și nici pe sub el, traficul (sub 7,5 tone) dinspre Brăila și Gălbinași înspre mun. Buzău (Șoseaua Brăilei) și Aleea Industriilor nu va fi deocamdată afectat. S-a găsit o soluție de a fi folosite două bretele care exced podul.

A) Pe breteaua dinspre Buzău (Șoseaua Brăilei) se va circula pe două sensuri (urcare și coborâre) și nu doar pe un sens (urcare) cum a fost până acum.

Muncitorii de la Urbis Serv au lucrat azi la extinderea intersecției „de sus” pe unde se va circula între cele două bretele (cea dinspre Buzău și cea dinspre Brăila).

B) La fel, cu dublu sens va deveni și breteaua pe care până acum se cobora de sus înspre DN2B (șoseaua Buzău – Brăila)

Pe bretea vor putea și urca (aceasta e noutatea) mașinile dinspre Brăila. Ajunși sus, șoferii au două posibilități. Fie să meargă înainte înspre Aleea Industriilor, fie să vireze dreapta pe breteaua spre orașul Buzău (Șoseaua Brăilei).

Deocamdată podul peste calea ferată nu va fi închis, așteptându-se toate avizele de la CFR. Până la completarea documentației, pe podul feroviar se va putea circula pe ambele sensuri.

Traficul greu a fost deja redirecționat

Traficul greu spre și dinspre Brăila a fost redirecționat prin Țintești.

Indicator la intrarea în mun. Buzău dinspre Gălbinași. Camioanele sunt trimise prin Țintești, iar de acolo fie în mun. Buzău pe Șoseaua Constanței ((fostă Pogonele), fie către E85 prin Maxenu, Smeeni, Gherăseni, Costești.

PONT

Atenție, când se va proceda și la închiderea podului feroviar de la Metalurgica, pe lângă varianta ocolitoare prin Țintești, mai poate fi folosit drumul peste podul de tuburi de la balastieră V. Pașii (Scurtești).

Podul de tuburi de la Scurtești va fi din nou folosit „la greu”, după episodul din 2018 când s-a lucrat la podul de la Mărăcineni

Și o veste bună

Dacă podul de la Metalurgica se va închide, în schimb de luni (poate chiar și mai devreme, adică joi) se va putea circula din nou pe podul de la Marghiloman. Acest pod a fost închis la sfârșitul lunii iunii, când o bucată din balustradă s-a prăbușit. Din septembrie firma Troia Premium Construct a purces la repararea podului, iar lucrarea e acum aproape gata (mai sunt de montat balustradele și rosturile de dilatație, plus de trasat marcajul).

De ieri, peste pod s-a așternut primul strat de asfalt

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „„Practic, îl vom demola!”

  • Șosea de centură tataie, sosea de centură. Si pe 4 benzi, nu cum e rahatul ala de E 85. Dar dacă șmecherii nu doresc infrastructură nici nu o sa fie.

  • O sa cada toate podurile puneti mana ba hotilor si faceti treaba nu ma.i furati,asfaltati,renovati,CONSTRUITI DACA STITI CE INSEAMNA AAAAAA… PARDON IN ORAS NU LA VOI ACASA

  • ,primaru, asta altceva afara de sensuri giratorii STIE SA FACA CEVA ?????

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.