„Prea multe accidente grave pe șosele. Vom lua măsuri”. Iată ce probleme s-au identificat deja pe drumurile județene

„Prea multe accidente grave, inclusiv pe drumurile județene. Trebuie intervenit. Pe lângă faptul că o parte din accidente se datorează unor șoferi începători  – și aici consider că trebuie schimbată legislația, dar ăsta e alt subiect – e nevoie să intervenim și asupra drumurilor”, a admis vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre.

„Am făcut o inventariere a drumurilor județene și am constatat deficiențe majore în privința marcajelor rutiere, a indicatoarelor, a amplasării trecerilor de pietoni, în special din dreptul școlilor, și a stațiilor de autobuz. Marcajele fie n-au fost deloc, fie s-au șters, la fel și cu indicatoarele rutiere, deteriorate sau chiar furate”, a precizat Petre la ultima ședință a CJ Buzău.

Pentru identificarea exactă a locurilor cu probleme și remedierea neconformităților, de astăzi  -1 ianuarie – a început să funcționeze pe lângă Consiliul Județean – Comisia Specială pentru Siguranța Circulației pe Drumurile Județene.

Aceasta se va întruni cel puțin a dată pe lună, iar lista marcajelor și a indicatoarelor lipsă va  fi transmisă societății proprii a CJ Buzău, SC Domenii Prest.

În privința trecerilor de pietoni din dreptul școlilor, specialiștii CJ Buzău se vor întâlni cu cei ai Poliției Rutiere Județene și cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean. Inclusiv cetățenii sunt rugați să se implice formulând propriile sugestii și reclamații atât direct la CJ Buzău, cât și prin intermediul presei locale.

Mai jos a fost inserat integral proiectul privitor la înființarea comisiei și la atribuțiilor acesteia (click pe săgeată pentru a trece la pagina următoare).

Citește și articolul: S-a terminat cu șmecheria. Măsură pentru protejarea drumurilor județene de apariția gropilor

Proiect-decembrie-27

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „„Prea multe accidente grave pe șosele. Vom lua măsuri”. Iată ce probleme s-au identificat deja pe drumurile județene

 • Șosele fără trotuare și înguste. Căruțe și biciclisti.

 • Imi spun si eu opinia mea in ultima vreme eu am cindus mai mult prin tari straine si am observat ca cei de acolo folosesc i vopsea mai calitativa fata de noi si are o rezistenta mai mare plus ca in strainatate drumurile sunt marcate ca la carte adica acul drumului cu linie continuă sau descontinua si marginea drumului cu linie continua
  Eu pana acum in romania nu am vazut ca marginea drumului sa fie semnalizata absolut deloc si cred si tind sa spun asta pentru ca pe mine ma avantajeaza mai mult daca e semnalata si marginea drumului cu o dunga alva si niste stalpi din plastic fosforescente penteu ca in caz de vizibilitate scazuta ne putem ghida dupa ele prin reflectia farurilor
  Sper sa se ia masuri si in privinta asta

 • buna ziua in legatura cu accidendele in ziua de astazi este foarte greu eu acum 5 zile am avut un accident cu masina din cauza unei soferite de 31 de ani care nu a fost atenta la traficul din fata ei si a intrat in mine cu ceva viteza de circa 110 la ora masina facindimio praf fata spate noroc ca am scapat doar cu o sperietura zdravana in schimb spre surprinderea si norocul ei ca numi pot repara masina pe asigurarea ei motiv ca masina ne find pe numele meu asa am pierdut si ia se bucura de necazul ce mi la facut si se face ne vazut am ramas cu paguba facuta de ea in schim cei de la autoritati daca ar pune citeva radare fixe cam pe unde se produce mai toate accidentele de obicei din ultimul rind nu ar mai avea nici un farmec chestia colegu avem ceva controale catre bucuresti daca intelegeti ce vreau sa spun asa treci cu viteza te astepti cu o amenda acasa ar fi mult mai util politia nu poate sa stea si sa supravegheze toate arterele de circulatie inacelasi timp doar ce va rog sa loati masuri in aceste rinduri care vi leam scris va multumesc….

 • Faceți drumuri de calitate fără gropi și nu mai dați vina pe toți șoferii! degeaba este un șofer atent și vrea să evite ceva dacă drumul nu îi permite!

 • Pingback:

 • De promisiuni suntem satui, concret, eliminati carutele confom legilor in vigoare, piste pentru biciclisti, eliminati trecerile de pietoni cu risc maxim de accidente ( si va asigur ca sunt extrem de multe), nu mai carpiti drumurile cu firmele clientelare, nu mai cheltuiti bani aiurea pe toate tampeniile, obligati politisti din comune sa patruleze pe drumurile judetene in mod constant si sa aplice legea, iar voi cei care conduceti acest judet ganditiva ca veti ajunge in locul dlui Bagiu cat de curand daca nu terminati odata pentru totdeauna cu manevrele politice si clientelare, sunteti acolo alesi ca sa administrati banii platiti de noi din taxe si impozite nu ati adus banii de acasa !!!!!

 • E greu sa devii adult, sa ai o nemultumire, si sa scrii ca un analfabet. Are si scoala in rol. Nu o neglijati.

 • analfabeti sau nu, oamenii au dreptate, importanta este ideea pe care vor sa o transmita, adica sa nu mai furati !!! hotilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.