Preavize anulate! Polițiștii locali rămân angajații Primăriei. Decizie favorabilă azi în justiție

Veste bună furnizată în urmă cu câteva minute de Tribunalul Buzău pentru cei 250 de polițiști locali de la serviciul de pază. Judecătorul de pe fond a decis să suspende cele două hotărâri de Consiliu Local prin care s-a încercat a doua concediere a agenților locali. Polițiștii locali nu trebuie să facă încă petrecere întrucât Primăria Buzău va face apel, care se va judeca la Curtea de Apel Ploiești.

„E așa cum am anticipat. Am câștigat din nou. Sper să nu se supere domnul primar pe mine, dar încet și apăsat ca la Rm. Sărat adevărul va ieși la iveală. Cei de la Primărie nu au putut prezenta astăzi judecătorului documentele solicitate. N-au avut aviz de la ANFP, ci doar un aviz de la prefectură care nu înseamnă mare lucru. Noi vom continua lupta în justiție pentru a demonstra și faptul că nu se face mare economie prin disponibilizarea noastră și angajarea firmelor de pază. O să vin cu documente în acest sens în curând”, ne-a declarat, cu câteva minute în urmă, Vasile Ene, reprezentantul polițiștilor locali.

Meciul în justiție nu este încă tranșat, întrucât Primăria Buzău va face apel care se va judeca la Curtea de Apel Ploiești. În cazul în care se va menține decizia de pe fond, preavizele dictate de Primăria Buzău se vor anula. 

Iată și sentința de astăzi a  judecătorului buzoian:

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea principală. Admite cererea de intervenţie in interes propriu, astfel cum a fost ulterior precizata. Suspendă executarea Hotararii nr. 93/28.04.2017 a Consiliului Local al Municipiului Buzau si a Hotararii nr. 94/28.04.2017 a Consiliului Local al Municipiului Buzau. Măsura suspendării va dura pana la soluţionarea pe fond a acţiunii in anularea celor două acte administrative. Respinge cererea principală formulată în contradictoriu cu pârâta Primaria Municipiului Buzău ca fiind îndreptata împotriva unei persoane lipsite de capacitate procesuală de folosinţă. Executorie de drept în temeiul art. 14 alin. 4 din Legea nr. 554/2004. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmand sa fie depusa la Tribunalul Buzau. Pronuntata in sedinta publica, azi, 07.06.2017.  

Iată și cele două hotărâri de Consiliu Local suspendate după decizia judecătorească de azi: 

93/28.04.2017 Hotărâre privind abrogarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău nr.193/2016 pentru aprobarea organigramei, numărului e personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2016

94/28.04.2017 Hotărâre pentru aprobarea organigramei, numărului de personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2017

loading...

13 comentarii la „Preavize anulate! Polițiștii locali rămân angajații Primăriei. Decizie favorabilă azi în justiție

 • Parere proprie, fără să mi se poarte pică:
  1. Primarul s-a grăbit cu pilițiştii locali. Trebuia sa se lămurească situația lor prin justiție şi apoi să se angajeze pază prprie cu firmă.
  2. Preferabil este ca lucrările care urmează sau se fac, să fie monotorizate cu cel puțin 15 zile înainte.
  3. Festivalul concurs pentru brendul B.S. trebuia organizat la propunerea lui B. Sinulescu, care deja este stabilit în Arad iar Buzăul nu prea l-a văzut până în acest an fiind pretențios pecuniar la invitații.
  4. Drăgaica să fi fost făcută cu un sfert de cheltuieli, restul sponsorizări…
  Dorim sănătate şi noi realiźări care să fie vixibile. Străzi şi trotuare.
  5. Polițiştii locali să fie în serviciu pe cartiere pentru ordine şi combaterea găstilor de cartier, mâncatori de seminte, delozitarea gunoiului menajer şi amenzi pentru cei care atuncă gunoiul în altă parte.
  6. Interzicerea circulației căruțelor pe străzi…

  Răspunde
 • Oare de cate ori trebuie sa pierzi sa-ti dai seama ca ceva este in neregula cu tine ?????????? ,sa-i spuna cineva va rog 🙂 de domnul primar Toma vorbeam .
  Si pierde cam mult si cam des !!! de PSD vorbeam !!!

  Răspunde
 • TOMA SĂ COCEDIEZE TOȚI JURIȘTII PRIMĂRIEI .
  SUNT PROȘTI SAU DEZINTERESAȚI .
  AȘA CEVA NU ESTE TOLERABIL .
  UNDE SUNT FIRMELE DE AVOCATURĂ CARE
  APĂRĂ INTERESELE PRIMĂRIEI ÎN JUSTIȚIE ?

  Răspunde
 • Mai Neculae,ești o catastrofa ca si primarul!
  Nici ministrul justiției nu il poate apăra pe Toma.
  Care jurist serios își risca meseria pentru obsesiile unui individ care crede ca el,primar,este legea?
  Nu mai mâzgăli copilării!
  Ai o impresie buna despre tine !

  Răspunde
 • Domnule Nicolae ai comis-o din nou ,
  pai juristi pleaca singuri deoarece s-au saturat de ifosele Domnului Primar care se crede inca la Metalurgica si crede ca el face legea .
  Nu , nu el face legea ,el trebuie sa o respecte dar nu vrea si gata,cat despre firmele de avocatura platite din banii contribuabililor sper sa nu vina caci nu stiu saracii ce ii astepta.
  La un post TV local obedient , Domnul Toma ii trage sus si tare ca a avut aprobarea ANFP in speta cu Politia Locala . MINTE CU NERUSINARE deoarece lumea nu stie. Judecatorul ia cerut aceasta hartie si nu a reusit sa o aduca pentru ca NU O AVEA , dar Domnul Primar o tine langa ca o are .Daca o are de ce nu a prezentat-o la Tribunal astazi ??? Ca atare a pierdut iar procesul . Pana cand va mai pierde ???
  Intrebam si eu asa retoric ,poate aude P.S.D. Buzau care pierde , pierde si iar pierde :VOTURI !!!

  Răspunde
 • Mai Andru,asta care cică e primar,își bate joc de Buzău si de banii buzoienilor!
  Inca mai sunt inconștienți care iau de bun ce se postează pe Toma tv.
  Vor veni si regretele de rigoare,plus pagube pe măsură!

  Răspunde
 • HA ,HA , inconstienti asa ca Domnul Nicolae , Omida 🙂

  Răspunde
 • Măi toarși, sunteți analfabeți sadea, sau doar boșcodiști incurabili ca mine? Voi nu vedeți ce scrie acolo în sentința instanței? „Suspendă executarea Hotărârilor nr. 93/28/04/2017 și 94/28/04/2017 ale Consiliului Local al Municipiului Buzău, PÂNĂ LA SOLUȚIONAREA PE FOND A ACȚIUNII…” Păi, la soluționarea pe fond nimeni pe lume, nici Trump și Putin la un loc nu poate impune Primăriei să mențină în funcții cel mai numeros efectiv de polițiști locali, 487 când legea prevede clar, unul la mia de locuitori. Are Buzăul 487 de mii de locuitori? Nu mai amărâți oamenii, mai bine ajutați-i să-și găsească locuri de muncă, nu-i vedeți că se simt și ei prost tăind frunză roiuri, roiuri fără nici un rost, după ce i-a amăgit Boșcodeală care i-a folosit ca agenți electorali și alte javre din Primăria i-a șpăgărit la greu?

  Răspunde
 • Încă o bătălie pentru Poliția Locală ,câștigată de aceasta .Dacă o va câștiga și pe ultima ,aș vrea să văd că într-adevăr apărătorii legii își vor face datoria și vom găsi un agent de pază acolo unde e nevoie de el și nu în altă parte .Aș vrea mai puține conflicte și nu numai între cetățeni (băuți mulți dintre ei ) ci și între cetățeni și organele legii .A tunci când ai comis-o ,apoi plătește ,nene ,nu numai sta de vorbă cu infractorii ,după care să-i lași să plece liniștiți ,bravând„„nu are ce să-mi facă ””și a doua zi s-o ia de la capăt ,Polițiștii noștri sunt preaîngăduitori cu cei care încalcă legea ,de aici și desele conflicte între cetățeni .Înțeleg ,stai de vorbă odată ,de două ori cu cel care încalcă legea ,dar știți cum e „„verba volant ””De ce nu bagi mâna în buzunar după carneîel și amendează-l pe rău făcător fără milă . Altfel e o pierdere de energie și de timp inutilă .

  Răspunde
 • Mai Tov ENE mneata nu intelegi ca Dom.Toma a devenit MINCINOS NOTORIU , stim si noi ce scrie in deciziile judecatoresti ,da , deocamdata au suspendat hotararea ,dar trebuie sa intelegi ca dom. Toma nu are nico aprobare de la ANFP cum trambiteaza peste tot si nici nu o va avea nici la judecarea fondului , asa ca mai vedem .Grav este modalitatea de lucru a lui Dom Toma nu numarul Poltistilor Locali ,se putea gasi medode de comun acord, dar el nu stie deastea .Dupa cum vad ,va ramane SINGUR in primarie ,Dar EL chiar nu-si da SEAMA de acest lucru . Nu castiga niciun proces ,nu vedeti ca pierde pe BANDA RULANTA. E asa greu de vazut lucrurile astea .

  Pana cand va mai pierde ???
  Intrebam si eu asa retoric ,poate aude P.S.D. Buzau care pierde , pierde si iar pierde :VOTURI !!!

  Răspunde
 • Măi, alde domnu Andru și alte Omizi, ce tot îi dați cu ANFP, importantă este aplicarea unei legi care prevede clar: 1 polițist local la 1000 de locuitori. Cine a încălcat legea și a angajat 487 de polițiști, cei mai mulți din toate orașele patriei, să și-i ia acasă, să-i plătească el, deși, grație amorțelii generale, i-ar plăti tot din banii noștri, furați în cei 20 de ani de escrocherii porcești. Nu poate nimeni să-l întreacă pe Boșcodeală în minciuni și hoții, stați liniștiți. Dacă Toma rămâne singur în primărie, cum susțin țucălarii boșcodiști, e mai bine. Măcar nu mai plătim din banii noștri liota de impostori buni de nimic, în afară de sforării. Cu cât mai puțini hârțogari, cu atât mai puțină birocrație și incompetență. Ce știu ei să facă? Îți cer să aduci la dosarul de atribuire a unei parcări, adeverințe că ai plătit taxele, culmea, la…primărie!

  Răspunde
 • Mai nea Tov ENE ai dreptate , asa spune legea , dar nu intelegi ca organigrama nu e ok fara acel aviz ,din cauza asta pierd procesele ,ce e asa greu de inteles . Mneata daca erai in locul lor ,aveai vreo 2-3 copii si imprumut pe la Banca ,cum procedai ???Nu dadeai in judecata ?
  Apropo era sa uit stii cumva cine isi dadea avizul din primarie pentru faptul ca totul era ok cu angajarea Politistilor Locali . Iti pun eu GEORGETA CRISTEA ,care acum e in barca Primarului ,si striga sus si tare ca sunt ilegali . Cand s-a gresit si cine a gresit .Nu crezi ca cei ce au gresit trebuie sa plateasca , si vor plati pentru ca Politistii Locali au cerut daune morale de 10000 de lei ,desigur vor fi si daune materile grele(avocati) asa ca daca inmultesti cu 270 oameni rezulta niste sume destul de marisoare.
  Nu asa POMPIERISTIC se lucreaza cu oamenii . Nelu avea dreptate la punctul 1
  Si uite asa pierde pe banda rulanta procese .
  Pana cand va mai pierde ??? Intrebam si eu asa retoric ,poate aude P.S.D. Buzau care pierde , pierde si iar pierde : VOTURI !!!
  O zi buna

  Răspunde
 • 1. Reorganizarea din temelii a Poliției Locale. Angajarea prin concurs a 138 de polițiști. Prima condiție de angajare: Pregătire de specialitate polițienească: studii medii-Liceul de Poliție, sau superioare-Academia de poliție. Notă: Poliția Națională, în loc să angajeze cadre pregătite, angajează mereu „din sursă externă”, adică fără școală de poliție, deși absolvenții stau la rând cu anii ca să fie angajați de statul care i-a pregătit pe cheltuiala lui. De ce? Ca să rezolve solicitările clientelei politico-mafiote fără școală de poliție!
  2. Condiții de înzestrare, retribuire, avansare în carieră, identice cu poliția națională.
  3. Oamenii zdraveni și sănătoși care nu au nimic în comun cu munca de poliție să se ducă acolo unde se pricep și să nu mai rezeme gardurile trăgând mâța de coadă ca niște milogi pe banii cetățenilor. Avem niște șomeri cu uniforme și salarii bunicele care se foiesc de colo-colo, ca musca fără cap și fără nici un rost. Rușine, la muncă!
  4. Știută fiind situația reală, unică în țară, cu aproape 500 de așa ziși polițiști locali, trebuiau luate măsuri raționale, luând în calcul: a)aplicarea legii cu 1 la mie;b)înființarea Serviciului de pază obiective comunale(școli, grădinițe, cămine, instituții ale primăriei), cu o schemă economică de personal;c)disponibilizarea celor cu abateri disciplinare și alte incompatibilități;

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.