Prefect fără leafă! Carmen Ichim s-a trezit cu un miliard poprire pe salariu! „S-ar putea să mi se ceară să vin cu bani de-acasă!”. Conturile prefecturii, de asemenea, blocate!

„Cadou” de instalare la Prefectură pentru Carmen Ichim. Noua șefă de la Casa Albă s-a trezit că nu-și poate lua integral leafa întrucât o dată cu preluarea funcției a moștenit și o poprire foarte ciudată pe salariul prefectului. 

„E o situație ciudată, anormală, deranjantă. Pentru erorile făcute de cei de dinainte să-mi fie pusă mie poprire. Nu e corect, eu sunt o fire mai ambițioasă, am acceptat totuși, dar nu-i exclus ca alții să fi refuzat această funcție din această cauză. Ar trebui ca din salariul meu să plătesc aproape 1 miliard de lei vechi. E vorba despre o hotărâre judecătorească, prefectura trebuia între 2014 și 2015 să ducă la îndeplinire o hotărâre judecătorească pe care însă n-a făcut-o. Poprirea e de 20% din salariul minim pe fiecare zi. Nici n-am calculat cât însemnă asta, s-ar putea să fiu nevoită să vin cu bani de acasă. O să văd ce voi face, dar vă dați seama că nu-mi convine deloc. Problemele se datorează funcției de șef al Comisiei de Fond Funciar care e îndeplinită tot de prefect”.

Carmen Ichim a dezvăluit azi că inclusiv conturile prefecturii sunt blocate, iar angajații prefecturii sunt în pericol de a nu-și primi salariul, din cauza unei alte popriri. În total ar fi vorba despre trei astfel de hotărâri judecătorești care lovesc în această instituție.

Subprefectul Sorin Gheorghe, personaj cu vechime în instituție, a precizat că „problemele actuale ale prefecturii sunt urmarea unor hotărâri foarte ciudate ale justiției. Ni se cere să punem în aplicare niște decizii judecătorești care..nu pot fi puse în aplicare. E imposibil. Nu pot să spun mai multe să nu se speculeze, dar înțelegeți ce vreau să spun. Nu poți da un teren unuia, câtă vreme același teren a fost dat legal altuia”.  

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.