Prefect și director DSV: „Suntem victimele inconștienței umane”

Oftică pentru personalul DSV Buzău după apariția celor două focare de pestă în Buzău.

„Suntem victimele inconștienței umane. S-au făcut eforturi uriașe, pe care nu toți le știu, pentru ca pesta să nu pătrundă în Buzău dinspre Ialomița și Brăila. Și uite că ne-am trezit cu virusul apărut la Buzău, dar nu în zona de câmp, ci în cea de munte din cauza unui inconștient. E vorba de tatăl acelei femei din Pănătău care a venit la Buzău tocmai de la Tulcea, comuna Frecăței. Spre el se îndreaptă bănuielile noastre, chiar dacă rudele au spus că acesta n-a adus cu el produse animaliere”, au spus în conferință de presă șeful DSVSA Buzău și prefectul Carmen Ichim.

Probabil din cauza încărcăturii momentului, nu s-a vorbit răspicat și despre „inconștiența” mai mare a a fiicei de la Pănătău și a mamei de la Lunca (Pătârlagele).

Deși avea porcul bolnav iar scandalul pestei porcine e de notorietate, fiica n-a spus nimic către medicul veterinar sau cineva din primărie.

A tăiat porcul în agonie, ba mai mult a trimis bucăți de carne și mamei sale de la Lunca (Pătârlagele).

Așa s-a ajuns să fie îmbolnăviți alți doi porci din propria gospodărie (unul de 130 de kg și altul mic, de 3-4 luni), dar și porcul mamei de la Lunca.

În tot acest timp (minimum două săptămâni), femeia s-a plimbat și e posibil să fi plantat virusul și în alte părți.

Și nu doar fiica a fost inconștientă. Inclusiv mama acesteia de la Lunca a tăiat porcul în agonie fără a comunica medicului veterinar, iar apoi a aruncat mațele și organele interne nefolositoare într-o râpă de la marginea satului unde obișnuiesc să vină porcii mistreți.

A fost nevoie ca angajații DSV Buzău, informați de asistentul sanitar din comună, să se deplaseze la râpa indicată pentru a ridica resturile animaliere și ale incinera.

Cum perioada de incubație este de aproximativ două săptămâni, acum autoritățile și buzoienii stau cu inima la gât cu speranța că nu vor apărea noi focare. Un singur porc bolnav (în afara celor patru deja sacrificați) și autoritățile vor proceda la eutanasierea celor din zona de protecție.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Vom da amenzi de un miliard și vom demola!”. Iată pe cine amenință primarul!  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Prefect și director DSV: „Suntem victimele inconștienței umane”

  • Este inconstienta oamenilor sau a voatra ca nu luati nici o masura de preventie si nu informati corect si din timp populatia !?????
    Cei de la DSV BUZAU nu sunt in stare sa rezolve o problema veche de 5 ani, porci crescuti prin orasul Buzau pe zona Prutului, Vasile Golea, Miron Costin, Raicu Ionescu, toata mizeria se duce in canalizare, asa se va infesta si toata apa din Buzau cu virusul asta. Au ajuns sobolanii sa mearga pe garduri pe pe casele oamenilor. Nu mai spun de miros, este oribil.
    Abia ii astept, la cate sesizari am facut la ei, merg direct la procuratura si le fac plangere penala.

  • Normal !!In republica rrrromanistaneza, mereu e vinovat acarul paun.Nimic despre vina oligarhilor, care au dus tara de rapa si care sant adevaratii vinovati.Intr-o tara normala ,ministri ,secretari de stat,directori si directorasi infundau puscaria pana acum si erau judecati ptr subminarea economiei !!!Dar nu la noi !!La noi mereu e vinovat acarul paun !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.