Prefecta i-a cerut primarului să desființeze trecerea de pietoni

Aceasta e zebra pe care prefectul Carmen Ichim i-a cerut primarului C-tin Toma s-o desființeze.

Face trecerea între Aurora Mall, de o parte, și Penny Market – Galleria Mall, de cealaltă.

„Această trecere de pietoni îngreunează și uneori chiar blochează traficul din zona giratoriului de la Carrefour. L-am rugat pe domnul primar s-o anuleze pe durata lucrărilor la podul de la Mărăcineni. E nevoie de o fluență fără piedici a mașinilor pentru a diminua pe cât se poate lungimea coloanelor care se vor forma de o parte și de alta a podului. De asemenea, i-am solicitat primarului și mutarea cu 20 de metri mai înspre Kaufland a trecerii de pietoni din capătul străzii Frăsinet. Și din cauza acesteia se bloca uneori sensul giratoriu”, anunțat azi prefectul Carmen Ichim.

Până la această oră nu avem un răspuns dinspre Primăria Buzău dacă se va da curs solicitării (vezi mai jos UPDATE).

Desființarea zebrei dintre Aurora Mall și Penny Market îi va obliga pe pietonii care vor să treacă dintr-o parte în alta să ocolească până la trecerea de pietoni cu buton de pe Bd. Unirii.

Probabil că unii dintre cumpărători vor renunța să mai treacă dintr-o parte în alta, cu efect asupra scăderii vânzărilor comercianților de pe cele două părți ale Bd. Unirii.

UPDATE:

Pentru a răspunde la această solicitare primarul C-tin Toma a convocat Comisia de Siguranță Rutieră.

Decizia care s-a luat la finalul ședinței comisiei, în cadrul căreia Poliția Rutieră are un cuvânt important, a fost ca trecerea de pietoni să nu se desființeze, dar în schimb să se înființeze un semafor cu buton.

Deja s-a dat comandă, în maximum o săptămână semaforul cu buton va fi funcțional. Mai mult, el va fi corelat cu cel de pe Bd. Unirii din dreptul Tess, astfel încă să se creeze unda verde pentru coloana de mașini.

În plus, se va muta și trecerea de pietoni din capătul străzii Frăsinet la o distanță mai mare față de sensul giratoriu.

Și la această zebră se va înființa semafor cu buton, care va fi corelat cu cel din dreptul trecerii de pietoni înspre parcarea Kaufland.

loading...

8 comentarii la „Prefecta i-a cerut primarului să desființeze trecerea de pietoni

 • si daca desfiinteaza trecerea aia ei trebuie sa ocoleasca sute de metri pana la fostul Cuptorul de Aur si inapoi, ca sa treaca de la Aurora la Decathlon.

 • Pasaj subteran pentru mașini din fonduri U.E.
  Si la Carrefour si la McDonald’s

 • atatia „luminati ” la minte in conducerea asta a orasului, incat nimeni nu intelege ca oricate semafoare ar monta, si cate treceri de pietoni ar desfiinta/infiinta, numarul si traficul de masini este acelasi. pana nu se vor mari arterele de circulatie prin adaugare unor benzi , sau devierea traficului pe alte rute, nu se va schimba absolut nimic. Acelasi lucru si cu sensul giratoriu de la Podul Dragaica, nu s-a schimbat nimic, se sta la aceleasi cozi. Acolo este o palnie la iesire de pe pod , datorata proprietatilor private, si daca s-ar face inca o banda, a treia, alta ar fi situatia, nu ai mai fi nevoit ca la intrarea pe pod din directia Maresal Averescu sa mai dai prioritate cat si la coborarea spre Bd 1 Decembrie, s-ar face direct dreapta fara sa mai stai la rond, dar cine sa gandeasca, cine sa faca expropierile…

 • Daca taceai filozof ramaneai doamna Perfect. Apropo! Sa aiba vreo legatura propunerea cu faptul ca locuiti in cartierul prietenului dvs. Gagu? Si cu parcarile aiurea cum mai stati? Iar sotul tot consilierul primarului din Maracineni este?

 • Ca pieton , vă dați seama ce variantă aș alege .

 • De ce nu se face o trece de pietoni semaforizata.pe alea sporturilor. În dreptul la penny .e foarte periculos sa treci

 • In acea zona sunt doua puncte fierbinți :ieșirea din oraș și centrele comerciale,fie ca vrei sa ieși din oraș fie ca vrei sa mergi la cumpărături tot in acel punct cu trafic infernal dai,o soluție ar fi pasaje subterane pentru pietoni iar pentru șoferi sa se facă dracului odata șoseaua pe digul Buzăului care iese in bariera Brăilei ,știu doar sa dea din gura și sa caute soluții tâmpite

 • Foarte bine doamna prefect, calca prostii pe cap, sa ajungem si noi mai repede in cartierul nostru Orizont, ca doar l-am facut sa fie frumos si bine pentru noi, nu sa ne deranjeze prostii de pietoni cand incercam sa ajungem acolo.
  Ai naibii, ii dor picioarele sa mai mearga cateva sute de metri pana pe unirii la trecere. Zica mersi ca nu am lasat doar trecerea de la intersectia cu Prutului, ca daca ne mai supara mult le dam un sut pana la Prutului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.