Prefectul Buzăului: „Tare mă tem că…”

Mai mulți buzoieni ne-au întrebat în ultimele zile, îngrijorați, dacă există riscul carantinării orașului Buzău (precum la vecinii de la Slobozia).

Cel mai bun răspuns la această întrebare l-a dat, fiind și cel mai avizat, prefectul Leonard Dimian la Campus TV.

„Tare mă tem că până în alegeri vom fi nevoiți să luăm o astfel de măsură. De carantinare a orașului Buzău. E deja de două săptămâni în scenariul roșu, iar rata tot crește, nu scade deloc. Rata în municipiu e azi de 5,2. Dacă scădem focarele e puțin sub 5. Am văzut că în general, prin țară, măsura carantinării se ia când rata trece de șase”, a spus Dimian.

Dimian a spus că decizia se va lua în funcție de riscul dispersiei virusului, iar un avantaj e că Buzăul nu are aeroport.

Contează și amplasarea geografică, economia locului, dar și situația din spitale și mai ales din secțiile de Terapie Intensivă.

Cei care vor mai multe detalii pot viziona înregistrarea emisiunii.

loading...

7 comentarii la „Prefectul Buzăului: „Tare mă tem că…”

 • După alegerile parlamentare, se carantinează toată țara. Lock-down național.
  Dacă nu erau alegeri, eram acum în carantina, dar Robotu’ vrea parlamentul lui, așa că vor fi alegeri.
  PNL nu ca trece de 30%, dar va face alianțe pentru a guverna. Tot LuCovid va fi desemnat ca premier.

 • Totul de la bani se trage.
  Vor carantinare pentru a avea pretext de a lasa oamenii fara bani.
  Cum au facut si in primavara, cand au jefuit 300.000 de romani doar sub pretextul asta.
  Tun demn de record mondial.

 • Mare om, mare caracter! Ăsta și când merge la baie cere voie de la Mocanu jr.

 • Dacă Municipiul Buzău intră în carantină, mai mergem la vot pe 6 decembrie?
  Cam greu pentru că în Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență se specifică:

  Art. 4 (1) La nivel național pentru toate localitățile unde rata de incidență cumulată este egală sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se va institui măsura carantinării localității cu interzicerea deplasării circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

  (2) Procedura de instituire a măsurii de carantină pentru localitățile prevăzute la alin. (1) este cea reglementată prin Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic şi biologic.

  (3) Prin excepție de prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 06.00 – 22.00 pentru următoarele motive:
  a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  c) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  d) deplasarea pentru servicii de îngrijire personală;
  e) deplasarea pentru servicii de alimentație publică cu excepția celor destinate activității desfășurate în restaurante și terase care presupun consumul acestora în incinta respectivelor spații.
  (4) Prin excepție de prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru următoarele motive:
  a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță.

  Pentru ca românii din localităţile carantinate să poată merge la vor ar trebui ridicată carantina, nu-i aşa? Pentru că, legal, românii dintr-o localitate carantinată nu au voie să meargă la vot. Conform H. 52 din 05.11.2020 a CNSU.

  Totul începe să devină foarte distractiv!

 • Doar in armata mai avem incredere, deși avem si acolo prea multi prieteni ai serviciilor secrete. Iohanis este marionetă perfecta pentru a fi președinte. La cate probleme penale are, doar unul ca el putea fi președinte, unul la fel de santajabil. Despre jigodia de Orban ce sa mai vorbim, trebuia sa zaca in pușcărie cu Dragnea. Având în vedere istoricul din familia Orban, tatăl său a facut parte din generatia de torționari ai României, ma mir ca nu avem ong -uri care sa militeze pentru excluderea din viata politica a unor astfel de oameni. Acest specimen ar trebui să plătească despăgubiri morale pentru urmasii victimelor făcute de tacsu’ si nu sa conduca guvernul acestei țări.

 • mi se pare normal, ca cine se stie “cu musca pe caciula” sa se carantineze singur, nu sa ne ingroape (la gramada) cu zile guvernantii lu peste prajit…..ca tare greu mi-e sa ma abtin in a continua in mod licentios comentariul asta

 • Dupa 6 Dec. cand ficusul se va vedea si cu Parlamentul Meu, o sa ne saturam de restrictii, militie la fiecare colt de strada, amenzi, taieri, somaj si tot felul de astfel de beneficii si libertati foarte democratice.
  Asa va arata democratia pas cu pas, a lucrului bine gandit de nulitatea de la Cotroceni.
  IohaniSS-7Case vede democratia numai prin ochelarii lui de nazist, ca demn urmas al Grupului Etnic German fascist dupa cum s-a autodeclarat in justitia romana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.