Prefectul s-a luat degeaba de niște oameni

Trei minciuni a inserat prefectul Dimian într-o postare acuzatoare la adresa stației de epurare de la Beceni (și a oamenilor care lucrează aici).

Din superficialitate, grabă sau cu interes Dimian a inserat trei neadevăruri într-un comunicat de presă remis presei locale (și postat inclusiv pe pagina de facebook a prefecturii).

Minciună 1 Leonard Dimian: „Stația de epurare din Beceni este nefuncțională

Adevărul: Stația de epurare operată de Compania de Apă este funcțională și funcționează legal, cu toate avizele la zi, de peste zece ani.

Aceasta este stația de epurare de la Beceni a Companiei de Apă. Deservește blocurile din Beceni și câteva zeci de case. Are angajați și funcționează de zece ani

Minciună 2 Leonard Dimian: „Stația de epurare deversează neautorizat apele menajere direct în râul Slănic”

Adevărul: Stația de la Beceni are autorizație pentru deversarea apelor menajere, după epurare, în râul Slănic.

Foto cu apa epurată trimisă/deversată către râul Slănic din stația de epurare

Minciună 3 Leonard Dimian: „Apele deversate sunt neconforme”.

Adevărul: Astăzi au venit rezultatele de laborator. Direcția Apelor (instituție venită în control la solicitarea prefectului) a anunțat azi că apa deversată în Slănic după epurare „este limpede și în parametri corespunzători”

Fiți bărbat și cereți-vă scuze!

E omenește a greși, iar greșeala recunoscută e pe jumătate iertată. Sunt două cunoscute proverbe românești care i s-ar aplica în această speță prefectului Dimian. Dacă acesta va consimți că s-a pripit când a făcut cele trei afirmații neadevărate (probabil dus în eroare de alții) și își va cere scuze.

Notă: E foarte bine că prefectul e atent și face verificari pe teren, dar concluziile prezentate publicului nu trebuie să fie (din grabă, superficialitate, diverse interese, etc.) neadevărate! O informație furnizată de o autoritate a statului trebuie să fie verificată cu acribie înainte de a fi distribuită public. Altfel, există riscul ca pe viitor instituția respectivă să nu mai fie crezută nici când are dreptate.

Unde a avut dreptate prefectul

În spatele stației de epurare a Companiei de Apă (dar în afara sectorului îngrădit) există două bazine părăsite și nefuncționale care au aparținut fostei stații (desființate de zece ani) a Primăriei Beceni.

Bazinele au acumulat apă de ploaie, iar unii localnici au aruncat acolo diverse gunoaie. Echipa de control a Direcției Apelor a solicitat vidanjarea apei din bazine și apoi strangerea gunoiaelor.

loading...

Un comentariu la „Prefectul s-a luat degeaba de niște oameni

  • Acribie? Incearca sa nu epatezi, ca nu impresionezi pe nimeni, si fii jurnalist conform definitiei. Tradu limbajul de lemn, informatiile tehnice, jargonul, pe intelesul gloatei si lasa-i pe poeti sa inoveze lexical. Na, ca am comis-o si eu. Informatia de presa trebuie sa fie lesne de preluat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.